İftarın ev sahibi Meclis üyeleri  Özgür Aydın ve Düzgün Kaya oldu

Özgür Aydın bir çok konuşmasında yerel yöneticilerin vatandaşlar arasında ayrımcılık yaptıklarını söyleyerek  halkın oyları ile ilçe ve İBB ye seçilen bir meclis üyesi olarak bu tür haksızlıklara isyan ettiğini söyledi.

İstanbul Times Haber Merkezi

Hiçbir vatandaşımızın  dini ibadetlerine ve özgürlüklerine karışacak değiliz. Ancak Ramazan ayında sokak sokak iftar yapan Belediyemizin Muharrem ayında da sembolik de olsa Alevi Yurttaşlarımızın Muharrem Yasına ve orucuna saygı nişanesi olarak ilçenin sokaklarında bir iki iftar verse gayet güzel olacağını ifade etti.

Özgür Aydın Dostlarımız ile iftarda bir araya geldik dedi

Yezid Tarafından Kerbela’da İmam Hüseyin ve 72 yarenine yapılan katliamın yası ve Ramazan orucundan sonra en sevap olan Oruç Muharrem orucudur. Aleviler Muharrem ayına çok önem verirler. Bir çok Alevi Yurttaşımız  bu ayda hem İmam Hüseyin’in şehadeti için yas tutar hem de oruç tutar. Ben de bugün dostlarım ile iftarda bir araya gelmek istedim.Bizi kırmayıp davetimize icabete den bütün canlara teşekkürlerimi sunarım. Hepsinin orucu ve yası kabul olsun dedi.

Çok nezih ve tarihi bir mekan olan Erikli Baba Cemevinde  yapılan iftara çok kalabalık bir kitlenin katılması  başta Meclis üyeleri Özgür Aydın ve Düzgün Kaya olsun Cemevi yönetimini memnun etti. Meclis üyesi Düzgün Kaya da  şunları ifade etti. Özgür Arkadaşım söyleyeceğim bir çok şeyi ifade etti tekrar aynı şeyleri söyleyeme gerek yok.Ben de bütün canların yasını ve Muharrem orucunun kabul olmasını dilerim dedi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

Editör: TE Bilisim