3 ila 10 yaş aralığındaki otizmli çocuklara, uygulanan duyu bütünleme terapisinde, beyne, hedeflenen fonksiyonlarda görsel ve duyusal uyarılar gönderilerek, beyindeki tüm bilgilerin bütünleşmesi sağlanıyor. Gerçekleştirilen işlem sonrasında, bilgilerin bütünleşmesiyle anlama ve kavrama kabiliyeti gelişen otizmli çocuklar, etrafında olup bitenlere anlam verebiliyor.

El işi takılar yapan, resim çizen, bağlama, darbuka ve org çalan, folklor oynayan, dans eden, sayılarla toplama ve çıkarma yapan, maketlerle hafıza yarışması oynayan ve en önemlisi de tüm bunları yaparken eğlenen otizmli çocuklar, gerçekleştirilen terapi sonucunda motor beceri, akademik beceri ve doğru davranış gösterme kapasitesini arttırıp, birer aktif bireye dönüşüyor. Yaşanan bu durumdan en çok da aileler memnun kalıyor. Daha önce etrafında olup bitenlerin farkına varamayan çocuklarının, terapi sonrasında giderek anlama ve kavrama kabiliyetlerinin geliştiğini dile getiren aileler, Zeytinburnu Belediyesi’nin ücretsiz olarak uyguladığı bu hizmetten memnun kaldıklarını dile getiriyor.

Tamamı uzman bir kadrodan oluşan fizyoterapistlerin kontrolünde gerçekleşen duyu bütünleme terapisinde, fizyoterapistler, gerekli gördüğü takdirde 10 yaş üstü otizmli vatandaşları da terapi hizmetine dahil edebiliyor. Haftada 2 seans olmak üzere toplamda 3 ay boyunca devam eden terapi sonrasında, motor beceri, akademik beceri ve doğru davranış gösterme kapasitesi artan otizmli çocuklar, etrafında olup bitenlerin farkına vararak, birer aktif bireye dönüşüyor.

Hafta içi her gün 09.00-17.00 saatleri arası faaliyet gösteren Duyu Bütünleme Merkezi’nin hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların, 0(212) 416 95 95’i arayarak, Zeytinburnu Aile Kadın Destekleme ve Engelliler Merkezi’nden (AKDEM) bilgi almaları yeterli.
 
Editör: TE Bilisim