İstanbul Zeytinburnu'ndaki 16/9 gökdelenlerinin tıraşlanmasıyla ilgili mahkemeden yeni bir karar çıktı. Karar duruşması, 16 Haziran günü Bakırköy 26. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görüldü. 16/9 gökdelenlerinin silüeti delen 13 katlık bölümünün yıkılması kararını uygulamayan AKP'li Zeytinburnu Belediyesi Fen İşleri Müdürü Engin Köklü, İmar ve Şehircilik Müdürü Hatice Küçükakyüz, Başkan Yardımcıları Mehmet Zafer Alsaç ve Semih Demirci hapse mahkum oldu.

Engin Köklü ve Semih Demirci'ye görevi kötüye kullanma suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Sanıkların cezaları ertelendi. Hatice Küçükyavuz ve Mehmet Zafer Alsaç'agörevi kötüye kullanma suçundan verilen 7 ay 15 gün hapis cezası da para cezasına dönüştürüldü. Alsaç ve Küçükyavuz, 9'ar bin lira adli para cezası ödeyecek.

DAVA SÜRECİ NASIL BAŞLADI ?

16/9 ile ilgili başlayan silüet tartışmasından sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi her ilçeye bina yüksekliği sınırı getirmişti. Zeytinburnu için yükseklik 70 metre yani 23 kat olarak belirlendi. Bu durumda 36, 32 ve 26 kat olan üç ayrı gökdelenin birinden 13, birinden 9 ve birinden de 3 katın tıraşlanması gerekiyordu.

Zeytinburnu Belediyesi yıkım için ihale açtı, ancak “konsorsiyum olarak teklif verilemez'' şartı konulduğundan sonuç alınamadı. Yapılamayan yıkım nedeniyle belediye yetkililerine dava açıldı.

C.B isimli vatandaşın şikayeti üzerine başlayan tıraşlama davasında Zeytinburnu Belediye Başkanı AKP'li Murat Aydın ile ilgili İçişleri Bakanlığı'ndan hâlâ soruşturma kararı bekleniyor. Tarihi silüeti delen 16/9 gökdelenleriyle ilgili tartışma Erdoğan'ın açıklamalarıyla başladı.

ERDOĞAN'IN OKULUNU YAPIYOR

Erdoğan, 16/9 gökdelenlerinin müteahhidi Mesut Toprak'tan “Binaları tıraşlayın” ricasında bulunduğunu belirterek “Yapacaklarını bekliyordum ama yapmadılar. Çok kırıldım. O insanla konuşmuyorum” dedi. Toprak son olarak Erdoğan'ın mezun olduğu İstanbul İmam Hatip Lisesi'ni bedelsiz yapmak için çalışmaya başladı.(Sözcü)
Editör: TE Bilisim