Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın Muhteşem bir katılım ve ortam var dedi

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın, Belediye başkan yardımcısı Av.Saffet Öz başta olmak üzere çok sayıda STK başkanının katıldığı açılış’ a Mardin ve Şırnak ‘ın 4 ilçesine bağlı 28 köyde yerleşik olan binlerce OMERKA aşiret mensubu yapılan açılışa akın etti.

İstanbul Times Haber Merkezi/ Hüseyin Çetiner

Dernek başkanı İhsan Kaya her şeyin başı birlik beraberlik dedi

Derneği Kurucu Başkanı İhsan Kaya yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi “İnsanoğlu hayatta bir çok zorluk ile karşılaşabilir. Bunların üstesinde ancak birlik ve beraberlik içinde çalışarak gelebiliriz.

Bugün burada hep beraber binlerce kişi ile görkemli bir şekilde Aşiret mensuplarımıza hizmet verecek olan OMERKA Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin açılışını yaptık. Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarım ile beraber aylarda dernek merkezimizin dekorasyon ve onarımı için çalıştık.Güzel bir mekan ortaya çıktı. Açılışımızı yapan Zeytinburnu Belediye başkanı sayın Murat Aydın başta olmak üzere mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim dedi.

Derneğin açılış selamlama konuşmasını Türkçe, Arapça ve Kürtçe olarak Fehmi Akipa yaptı.

Kurucu Başkanın ardından Başkan Yardımcısı Nail Demir kürsüye geldi. Çocuklarımızın ve gençlerimizin manevi değerleri ve geçmişleri ile barışık, geleceğin dünyasına da hazırlıklı bir şekilde yetişmesi için onlara gerekli her türlü desteği sunmaktan geri durmayacağız diyerek sözlerine başlayan Başkan Vekili Demir konuşmasını şöyle sürdürdü.Üyelerimizin bulundukları ilçede, semtte ve mahallede çevrelerine yararlı, topluma ekonomik ve sosyal artı değer katan bireyler olması için gayret göstereceğiz. Dünyanın neresinde yaşıyorsa yaşasın her Omerkalı'nın kendini bu derneğin bir mensubu ve neferiymiş şuuruyla hareket etmesi ve bu derneğin kalıcı hale gelerek büyük hizmetlere vesile olması için üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesini temenni ediyorum.

OMERKA Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği sadece Omerkalıların değil memleketi, dini, mezhebi, hayat görüşü veya mesleği ne olursa olsun Türkiye'nin küçük bir temsili olan Zeytinburnu ilçesinde yaşayan herkese aittir.

Bu düşünceyle milletimiz için yararlı fikirleri ve projeleri olan herkesle işbirliğine kapımız açıktır. Başta bu derneğin kuruluşunda emeği geçen tüm üyelerimize, desteklerini bizden esirgemeyen aşiretimizin tüm mensuplarına ve dostlarımıza katkılarından dolayı yürekten teşekkür ediyorum dedi.

Başkan Vekili Nail Demir’in ardından Genel Sekreter Murat İşler kısa bir selamlama konuşması yaptı. Sevgili misafirler saygıdeğer Konuklar Böyle anlamlı bir günde aramızda bulunduğunuz için hepinize sonsuz teşekkürler. Dernekler sivil toplum kuruluşlarının ilk basamağıdır. Birlikteliği, dayanışmayı, yardımlaşmayı, kültürel varlıkları ortaya çıkarıp yaşatma ve geliştirmeyi amaçlarlar dedi.

Murat Aydın İlk kez böyle bir dernek açılışına katıldım dedi

Yirmi yıldır Zeytinburnu’nun Belediye başkanı olan Murat Aydın alana gelir gelmez Veliefendi Mahallesi Hoca Ahmet Yesevi Caddesinde trafiği aksatmayacak şekilde yapılan açılış düzenlemesini görünce ben buraya gelirken sürekli yaptığımız gibi 30/40 kişilik bir ekip ile dernek açılışı yapacağımızı düşünmüştüm. Ancak organize ve düzeni görünce bunun farkı bir açılış olduğunu anladım dedi.

Başkan aydın kurdela kesiminden önce Mekanların insanlar ile değer bulduğunu bugün burada muhteşem bir dernek merkezi yapmışsınız. Bu katılım olmasaydı hiç birimiz bu enerjiyi ve mutluluğu yaşayamazdık. Mekanları mekan yapan onlara sahip çıkan insanların olmasıdır.

OMERKA aşiret mensuplarının burada oluşturdukları muhteşem tablodan dolayı başta başkan İhsan Kaya olmak üzere emeği geçen bütün yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim dedi.

Kimler Açılışa katılmıştı ?

OMERKA Derneğinin açılışına Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Av. Saffet Öz, Midyat İşadamları Dernek Başkanı ve Meclis Üyesi Abdulhakim Kaya, İstanbul Mardinliler Dernek Başkanı Kemal Dündar,Geleceğim Zeytinburnu Platfomru Başkanı Gazeteci Yazar Hüseyin Çetiner başta olmak üzere çok sayıda Doğu ve Güneydoğu yöresini temsil eden Derneğin başkanı, işadamları, siyasiler ve Omerkalılar katıldı.

OMERKA Aşireti Hakkında :

OMERKA aşireti Dargeçit’in güneydoğusu, Midyat’ın doğusuna yerleşik bölgenin en eski ve en büyük aşiretlerinden biridir. Kurucusu ve tarihsel lideri "Sımo"dur. Bölgede anlatılan ve ancak tam olarak doğrulanamayan bir rivayete göre omo, korno, doro, dave,...yedi kardeş Ömerka, dorıka’dır. alika...aşiretlerine adını veren yedi kardeştir. Aşiretin köyleri, Kayı, Baysol, Değerli, Beğendi, Yarbaşı, Bereketli, Peçenek, Duruca, Çukurlu, Bostanlı, Bakirli, Teke, Yağmurca, Kebeli başta olmak üzere 20’i aşkın köyden oluşmaktadır. Aşiretin Mkerzi Kayı (Hedil) dir. Ezdina, Dinara ve Günde Asle'de İslam peygamberi Hz. Muhammed (s.a.v)'in torunu Hz Hüseyin'in soyundan gelen Seyyidler bulunmaktadır. Aşiretin bireyleri Günümüzde Dünyanın dört bir yanma yerleşmiştir. 1980 sonrası yaşanan bu yerleşme olgusu başta Almanya, İsviçre, Danimarka, İsveç, Suriye, İsrail, Fransa olmak üzere Avrupa'ya yerleşmişlerdir.

OMERKA Derneğinin Yönetim Kurlu Üyeleri

Başkan: İhsan Kaya, Başkan Yardımcısı: Nail Demir, Genel Sekreter: Murat İşler, Sayman: İsmail Demir, Yönetim Kurulu Üyeleri: Hacı Mehmet Emin Uzun, Halil Sönmez, Adnan Oğuz, Aydın İstik, Halil Aslan, Cahit Şınuğu, Abdulvahap Akipa, Hüsni Akipa, Mehmet Şefa Uzun

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim