Bütün il ve ilçelerde olduğu gibi Zeytinburnu Protokolü de Atatürk’ü anıtı önünde rahmetle yad etti

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban, Belediye başkanı Murat Aydın, Askerlik Şubesi başkanı ve Garnizon Komutanlığı temsilcisi Albay Halil Akar, kurumları adına kaymakamlık binası önünde bulunan Atatürk anıtına önce çelenk sunumu yaptılar. Saat 9.u 5 geçe de sirenlerin çalması ile birlikte adeta hayat durdu ve herkese Cumhuriyetin kurucusu Atatürk’ü rahmetle yad etti.

Daha sonra Kaymakam Balaban makamında ilçe protokolü ile bir süre sohbet etti. Devamında Zeytinburnu Kültür Sanaat Merkezinde yapılan program ile 79.ölüm yıl dönümünde M.Kemal Atatürk yapılan etkinlikler anıldı.

CHP İlçe Başkanı Metin Doğan Ak Partiye Ateş Püskürdü

Devletin resmi töreni sadece 3 kurumun çelenk takdimi ile bittikten sonra CHP Zeytinburbu ilçe başkanı Metin Doğan partisinin çelengini Atatürk anıtına sundu. Akabinde kısa bir konuşma yapan Doğan şunları söyledi “AKP zihniyeti yasak savma kabilinde Atatürk’ü anıyor. Bakınız burada araç park edilmesi için çizilen çizgiler var. İşte AKP Zihniyetinin Atatürk anıtını layık gördüğü yer burası. Değerli arkadaşlarım biz bu yanlışı kabul mu edeceğiz tabi ki hayır. Önce yerelde daha sonrada genelde yapılacak seçimlerde başarı elde ederek ülkenin yönetimini aldığımız zaman milli bayramlarımız ve anmalarımıza hak ettiği değeri yeniden vereceğiz” dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim