Okul çağına gelmiş 5-7 yaş grubu çocuklarda oluşması muhtemel problemleri önlemek ve ebeveynleri bilinçlendirmek adına başlatılan projede, okula yeni başlayacak olan çocukların; ebeveynden ayrılma korkusu, depresyon, kaygı bozuklukları ve öfke gibi psikolojik sorunlarla baş edebilmeleri amaçlanıyor.

Olgunluk eğitimine başlamadan önce AKDEM’e bağlı Aile Eğitim ve Danışmanlık Birimi’nde uygulanan hazırlık testinden geçen çocuklar, yapılan test sonrasında eğitime başladı. Öğrenmeye ve okulun gerektirdiği kurallara uymaya hazır olmadığı tespit edilen çocukların arasından seçilen minik öğrenci adayları, aldığı “Okula Hazırlık Eğitimi” sayesinde eylül ayındaki yeni öğretim yılına başlamaya hazır hale gelecek.

Ayrıca proje kapsamında gerçekleştirilen “Okul Çağı Dönemi Çocukların Gelişim Süreci” seminerleriyle birlikte anne ve babalar da okula yeni başlayan çocukların davranışlarında oluşan değişimler hakkında bilgilendirilip, bu tip durumlarda izlemeleri gereken yöntemlerle ilgili uygulamalı eğitim almaya başladı.
Editör: TE Bilisim