Ünver teşkilatımla gurur duyuyorum dedi

İlçe başkanı Ünver açılış konuşmasında  hep beraber çalışarak hükümetin önünü açacağız dedi.

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın selamla konuşmasında  teşkilat mensuplarına verdikleri katkıdan dolayı teşekkür etti.     

Eski Gümrük ve Ticaret bakanı  Hayati Yazıcı ve İstanbul  Milletvekili Fatma Benli de birer selamlama konuşması yaptılar.

İstanbul Times Haber Merkezi


Numan Hoca’dan ders niteliğinde mesajlar

Ak Parti Zeytinburnu ilçe danışma  meclisinde yaptığı konuşma da herkese gönderme yapan başbakan yardımcısı prof Numan Kurtulmuş şunları söyledi ”  Cizre’de ve Nusaybin ‘de patlayan bombanın sebebini anlamak için büyük fotoğrafı görmek gerekir. İç ve dış düşmanlarımız yarın kaldıklarına inandıkları işlerini yapmak üzere çalışıyorlar.Hepimizin dedeleri bu ülke için çok bedel ödedi.Dedelerimiz Birinci  dünya savaşında ve istiklal harbinde zor şartlar altında düşmanı kovdular. Biz de bugün her yandan bize saldıran düşmanları yok edeceğiz. Bundan  yüzyıl önce çizdikleri sınırları adeta cetvel ile böldüler.  Bizim Urfa’nın Akçakale ilçesinin karşısında bulunan Telabyat da Akçakale’nin Arapça karşılığı demek oluyor.  Dış mihraklar Türklerin,Kürtlerin ve Farisilerin sınırlarını değiştirdiler ama zihinlerini değiştiremediler. Çanakkale’de o bombaları atan kimse bugün Nusaybin ve Cizre’de atan da onlardır.Terör  örgütleri yaptıkları eylemler ile halkın sokaklara  çıkmasını engellemek için  bir çabanın içindeler ama bunu başaramayacaklar. Egemen güçler  Irak ‘ı 3 ‘e böldü.Suriye bugün yüz parçaya bölündü.Ülkede adeta terör örgütü konfederasyonu var gibi.  

Osmanlının yıkılmasına 20 yıl kala  elindeki toprak 4.5 milyon kilo metre kare idi. Balkanlara ırkçılığı sokarak Osmanlı’yı yok ettiler. Ama oralara halen 100 yıldır huzur gelmedi.Biz ülkemizi kör etnik bir milliyetçilik  girdabına götürülmesine müsaade etmeyeceğiz. Türkiye’ nin her yerinde vekili olan tek parti biziz. Bizler fergana vadisinde gelen bir medeniyetin evlatlarıyız.Eski İstanbullular gayrimüslimlere bile gavur demezdi.

Bakınız bir zamanlar ASALA terör örgütü vardı  kullandılar işleri biti çöpe atılar gün gelecek PKK’da DEAŞ ‘da bitecek. Hükümetimiz seçimde verdiği bütün sözlerini 3 ay içinde tuttu.

Yeni anayasa sözümüzde vardı  bunu yapmak için elimizden geleni yapacağız

İktidara geldiğimiz günden beri halkımıza yeni bir anayasa yapacağımıza da söz verdik. Bir çok neden den  dolayı bugün kadar bu sözümüzü yerine getiremedik. İlk düşüncemiz TBMM de grubu olan bütün siyasi partiler ile uzlaşı halinde bir anayasa yapmak istiyoruz.Ancak muhalefet buna yanaşmazsa biz de halka giderek tek başına anayasa yapacak çoğunluğu  sağlayacak desteği halkımızdan isteyeceğiz diyerek örtülü bir  şekilde muhalefete şok erken seçim resti çekti.

Biz irfanı bol olan milletiz.Yeni anayasa için halkımızın önüne çıktığımız aman bizi anlayacağını düşünüyoruz. Bu toplum artık tankların palet sesi altında anayasa yapmayacak kadar olgunlaştı.

Ak Parti  milletin ta kendisidir diyen  başbakan yardımcısı Prof.Dr.Numan  Kurtulmuş  AA. Ve TRT’ ninde takip ettiği danışma meclisi toplantısında açık bir şekilde  muhalefet ile yeni anayasa yapamazsak kendi  metnimiz için yetecek çoğunlukta vekil çıkarmak adına halkımıza gideriz diyerek  muhalefete gözdağı verdi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA )                                           

 

Editör: TE Bilisim