Hiçbir Kimse yasal dayanağı olmayan bir işi yapamaz

Gazete olarak günlerdir araştırma yapıyoruz. Yanlış parktan dolayı çekicilerin araçlarımızı çekemeyeceğini 2011 yılında iç işleri bakanı Osman Güneş döneminde yanlış park eden araçların çekilemeyeceğini ancak kanunda beyan edilen cezanın kesileceğini genelge ile bütün illere duyurmasına rağmen İstanbul Trafik Vakfı  bu genelgeye aykırı hareket ederek her gün İstanbul’un 39 ilçesinde keyfi bir şekilde araçları yediemin Otoparklarına çekiyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

İş işleri bakanlığı genelgesi böyle diyor

2011 de İçişleri Bakanı olan Osman Güneş, 'park yasağıne uymayan , araçların çekilmesi' gibi konularda yaşanan keyfî uygulamaları bitirecek ve vatandaşın mağduriyetini giderecek önemli bir genelge yayımladı.

Buna göre, trafik düzeni ve güvenlik bakımından tehlike oluşturmayan hiçbir araç parka çekilmeyecek. Trafik ekipleri yasağa uymayan aracı çekmek yerine, ihlal durumunu fotoğraflayarak plakasına ceza kesecek. Peki bu genelge halen yürürlükte ise daha dün 25.04.2016 tarihinde Zeytinburnu Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin de içinde olduğu İstanbul Trafik vakfı  park yasak tabelası bile olmayan Prof.Turan Güneş Caddesi Selvili Camii önünde nasıl araç çekiyor ?

Bir Dernek neye dayanarak 200 metre ilerideki Yediemin otoparkına aracımızı götürüp 90 TL alıyor

Zeytinburnu Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme derneği İktisadi  işletmesi nasıl yasaya aykırı olarak araç çekip para alıyor ?

Birileri bu derneğin keyfi olarak araç çekmesine dur desin. Aksi halde yasa ve kanunlar çiğneniyor. Bugün arabası olup da az veya çok bu çekicilerin zulmüne uğramayan vatandaş kalmış mı merak ediyoruz.

Zeytinburnu halkı bir derneğin elinde oyuncak olmuş durumda

Kolay para kazanma yolu bulan bu derneğin yaptığı yasal olmayan işten otoparklarda aşırı bir para kazanıyor. Aracınız çekildi ve siz 5 dakika sonra aracınızı almaya gidiyorsunuz hemen 90 TL Derneğin yaptığı yasal olmayan iş için 90 TL isteniyor. Bunu ödeyerek işiniz bitmiyor. Bu seferde 12 TL Otopark  parası ödemek sorunda bırakılıyorsunuz. Bunları ödediniz işinizin bittiğini sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Bu sefer yanlış park cezası olarak adresiniz 184 TL lik ceza kesiliyor. Peşin öderseniz bu 138 TL oluyor. Yine işiniz bitmiyor ehliyetinizden de 15 puan gidiyor.

Zeytinburnu Polis Hizmetlerini Geliştirme ve Destekleme Derneği İktisadi işletmesi Kartal gibi araçlara saldırıp çekerken elde ettiği gelir nereye gidiyor ?

Bu derneğin kazançları ne kadardır ?

KDV ve diğer vergiler olarak devlete ne kadar para ödemiştir ?

Araç çekme işleri yapılırken sanki devletin bir resmi kurumu yapıyormuş izlenimi verildiği halde sanki gerçekte ise emniyet ile alakası olmayan bir derneğin kanunda yeri olmadığı halde araç çekip halkı mağdur etme pahasına yaptığı bu yanlış işe mülki idare amirleri neden dur demiyor anlamak mümkün değil.

Sürücüler araçları çekilirken ciddi bir maddi kayıp yaşadıkları yetmezmiş gibi bir de araçlarını almak için maddi ve manevi bedel ödemekle karşı karşıya bırakılıyor.

Diğer ilçelerde haber ihbar hattımıza çok şikayet gelmiyor ama Zeytinburnu’nda  Mezarlık önünde bile araç çekildiği ile alakalı ciddi şikayetler var

Kazlıçeşme mezarlığı önünde yol gayet geniş araçlar park ettiği halde aynı anda geliş gidiş rahat bir şekilde işlediği halde Büyükşehir Kazlıçeşme de açtığı İSPRAK  iş yapsın diye hemen oraya yasak tabelası takıyor. Araç çekiçleri de yanlarında bulunan yediemin otoparkından çıkıp yanı başlarındaki Zakirbaşı sokakta araçları alıyorlar. Bu insanlık değil tek kelime ile halkı mağdur etmektir.

İstanbul Times Yayın Grubunun hukukçuları dava açmak için hazırlık yapıyor

Haksızlığa uğrayan  çok sayıda okurumuz ve takipçimiz kurum olarak bu konuda halkın haklarını korumak için dava açıp bu haksız uygulamaları yapanların cezalandırılması için gerekli hukuki işlemleri başlatmamızı istediler. Çok yakın bir süre içinde şirketimize ait bir aracımızda trafiği aksatmadığı halde emsal teşkil etmesi bakımından dava açacağız.

Okurlarımızın yaşadıkları problemler ile alakalı kimseye hakaret etmeden başlarından geçen sorunları yorum ekle kısmandan paylaşmaları bizi daha da şevklendirecektir.


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim