CHP ‘li Üsküdar belediyede en az ücret 1.500 olsun talebine Kasap’tan cevap bizde en düşük ücret 1.800 zaten dedi

CHP Zeytinburnu Grup başkan velili Hasan Hüseyin Üsküdar  yaptığı konuşmada asgari ücretin 1.300 olmasından sonra her şeye zam geldiğini Zeytinburnu belediyesi ve taşeronda çalışan kişilere verilecek en düşük maaşın en az 1.500 TL  olmasını talep etti.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Belediye başkan yardımcısı meclis üyesi Gökhan Kasap’da Üsküdar’ın konuşmasından sonra söz alarak Zeytinburnu belediyesinde ve taşeronda  zaten en düşük maaşı alan kişi 1.800 TL alıyor. Bu önergenin verilmesi yersi diyerek cevap verdi. Buna rağmen Meclis başkan vekili Cemal Merdan örnergeyi başkanlık makamına havale etti.

CHP Meclis üyesi Cengiz Pektaş ta Ocak ayı içinde öldürülen gazeteciler ‘dan Prof.Dr.Muammer Aksoy ile alakalı  özgeçmişi okudu.

 CHP Grup başkan vekili Hasan Hüseyin Üsküdar  Cami etraflarının kamulaştırma işi için acele edilmeden önce halk ile konuşup gayri menkullerinin değerini vererek razı eilmeleri hakinde parti olarak bu düşünceyi destekleyeceklerini ancak Merkezefendi Mahallesinde bulunan sultan Murat Camisi çevresinde yapılan kamulaştırmanın halkı mağdur ettiğini ifade ederek aynı şeylerin yaşanmasını istemiyoruz dedi.

H.Hüseyin Üsküdar Askeri  lojmanlara halk odaklı yapılacak bütün çalışmalara evet dediklerini ama TOKİ’ye da çok para ödenmesini istemediklerini ifade ederek parti olarak halkın menfaatine olan her şeye evet deriz dedi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim