Danıştay Dördüncü Daire'den 12.10.2017'de çıkan 2017/ 5268 sayılı Karar ile bakanlar kurulu kararını iptal ediyor.

Loca Mahal'in yapılacağı alan ile alakalı 27.12.2016 tarihinde yeni bir bakanlar kurulu kararı olan 2016/ 9677 işlem tesis ediliyor.

İşte bu bakanlar kurulu kararı ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki alan olarak ilan edlimiştir.

KİPTAŞ'Tan gelen açıklamda şunlar var:

Bahse konu haber portallarında yayınlanan "Kiptaş'a Yargı Tokadı" haberi Bakanlar Kurulu kararının iptal edildiğini ifade eden Danıştay Dördüncü Dairesi kararını açıklamadan önce eksiklikler giderilip hazırlanan yeni dosyalar gereğince 27.12.2016 tarih ve 9677 karar sayılı bakanlar kurulu kararı ile bahse konu Loca Mahal'in yapıldığı yer 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alan olarak kabul edilmiştir.

Bu konuda yeni Kararın çıkmış olması KİPTAŞ'ın yaptığı her iş etiktir anlamına gelmez

KİPTAŞ yetkillerin 30.11.2017 tarihinde noter kanalı ile göderdikleri İhtarname'de Danıştay 4. Dairesi tararfından 12.10.2017 tarihinde verilen karar haber merkezimize ulaştıktan sonra KİPTAŞ'ı aradık ve Satış ofisi yetkilsi ile yüz yüze görüştük.

Kendisi dosya numarasını aldı. Genel müdürlük ile görüşüp dönüş yapacağını söylemesine rağmen dönüş olmadığı için haberi yaptık. Gelen ihtranamede nasıl oluyorsa Danıştay 4.Dairesinin kararını vermesinden 10 ay önce başka bir bakanlar Kurulu kararının çıktığı ile alakalı neden KİPTAŞ"Danıştay 4.Dairesinin 2017/ 5268 numaralı dosyasına yeni bakanlar kurulu kararını sunmadığını anlamak zor değil mi ?

Lansman öncesi olduğu gibi daha sonrada Loca Mahal'in yanı başında 20 yıldır yayıncılık yapan yayın grubumuz ve diğer Zeytinburnu medyası bu projenin hiç bir safhasına davet edilmemiştir. Yani bölge halkına en seri haberleri sunan biz yerel basın devre dışı edilmiştir.

Referans Vadi ve The Veliefendi içinize siniyor mu ?

Tarafımıza gönderilen ihtarnamede KİPTAŞ'ın Kâr amacı gütmediği kamu yararına çalışan bir kurum olduğu ifade edilerek gerçek ile uyumlu olmayan konulara girilmiştir.

Sadece KİPTAŞ'a 2 soru sormak isteriz:

SORU 1: Zeytinburnu Sümer Mahallesinde bulunan eski Bozkurt Mensucat'ın :yerinde imar yoktu.Burası taşkınlık ve ağaçlandırma alanı olarak imar palnalarına işlenmişti. Kamu yararına çalıştığı söylenen KİPTAŞ Koç Grubu ile pazarlık yaparak kat karşılığı anlaşarak milyon dolarlık The Veliefendi Projesini yaptı ve sattı. Bunun neresinde kamu yayarı var ?

Burası yeşil alan ve park yapılsaydı hem tarafik keşmekeş olmazdı hem de çevre halkı buradan rahat nefes alırdı.İşte o zaman kamu yararına çalışılmış olunurdu.

SORU 2: Başakşehir 5.Etap yapılırken site yönetiminin inşa edildiği yerin imar fonksiyon değişikliği yapılarak İmam-ı Azamn Camisinin minaresinden daha yüksek olacak olan Kiler Grubunun Referans Vadi Projesinin her dairesi 2 milyon TL den bir günde satılmasının neresinde kamu yararı var bunu açıklarmısınız acaba ?

Amacımız hiç bir kurum ve kuruluşu yıpratmak değil. Kamuoyunun doğru bilgi almasını sağlamaktır.

Biz haberimizi yapmadan önce KİPTAŞ'ın satış ofisine giderek oradaki en üst düzey yetkiliye bilgi vermelerini söyledik.

Kendileri de genel müdürlük ile görüşüp dönüş yapacağını söylemesine rağmen dönüş olmayınca yeni çıkan Danıştay kararına istinden haberimizi yaptık.

Mademki sizin elinizde 27.12.2016 tarihli yeni bakanlar kurulu kararı vardı neden bir kopyasını 12.10.2017 ntarihinde karar veren Danıştay Dördüncü dairesinde işlem gören 2017/ 5268 sayılı dosyasına sunmadınız ?

Zeytinburnu Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Zafer Alsaç'ın 27.12.2016 tarihli kararı tarafımıza ualştırması ile zaten biz bunuda okurlarımıza duyurmak için hazırlık yaparken sizin ihtanemeniz geldi.

Art niyetli bir yayın yapma gayretimiz olsaydı önceki haberimizi yayından kaldırıp bu haberide yapmazdık.

KİPTAŞ'ı hangi ilçede proje yapıyorsa o ilçe madyasını da süreçten haberdar etmesini istemek en doğal hakkımız değil mi ?

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim