Aza kanat ve çileli hayattan zerre kadar şikayetleri yok

Aracınızda oluşan en ufak kazada zarar gören parçayı komple değiştirip ciddi paralar isteyen servislere inat hasar gören kısmı tamir edip eski haline getiren  ustalar üstelik de sizin ödeme yaparken bu emeklerinin karşılığı değil dediğiniz mütevazi ücretler istiyorlar. Kaportacı Murat Hiçyılmaz Usta ekmek teknesi olan minik dükkanına su damlamasın düşünesi ile tavana naylon kaplatmış.

İstanbul Times Haber Merkezi

Bu sanatkarların yerleri daha düzenli hale getirilsin ve bir nostalji devam etsin  

Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın kültüre,sanata ve emeğe karşı çok duyarlı. Bu sanatkarlar gerçekten AHİ’lik kültürü ile mayalanmış. Hak etmedikleri hiç bir bedel istemiyorlar.Gerek İBB gerekse de Zeytinburnu Belediyesi  Topkapı Merkezefendi Küçük sanayi sitesindeki oto tamircilerinin varlıklarını sürdürmesi adına küçük katkılarla ara sokakları ve çöken çatıları onarılarak burayı  bir eğitim yuvası haline dönüştürebilir.

Bu Tamircilerin yerine büyük bina yapılacağına veya içinde içinde Ruh olmayan Üniversite olacağına her birisi bir abide olan tamirci ustalarını gelecek kuşaklara tanıtmak için koruma altına almak daha iyi değil mi ?  

Profesyonel çalışan servislerimiz olsun buna karşı değiliz. Bir de içinde bir usta ve bir çırağının çalıştığı  bu tür  minik tamirhanelerin de varlıklarını devam ettirebilmesi için devlet büyükleri yaşama imkanı tanısınlar. Bu tamircilerin varlıklarını devam ettirmesi halinde ithal yedek parçaya ödenecek milyarlarca doların ülkemizde kalması demektir. Profesyonel servisler hasar görmüş yedek parçayı tamir etmek yerine onu atarak hemen yenisi takıyorlar. Oysa bu sanatkarlar tamir edilebilecek her parçayı özenle tamir edip eski haline getiriyorlar.

Topkapı Merkezefendi Küçük Sanayi Sitesi Koruma Altına Alınsın

Bir zamanlar Topkapı Otobüs durağı iken altın çağlarını yaşayan Tamirciler   bugün evlerine bir lokma helal ekmek götürmenin derdine düşmüş durumdalar. Bu esnafın kimse ile sorunu yok tek dertleri çoluk çocuklarına helalinden bir lokma ekmek götürmek .Kimisi Kaportacı,kimisi egsozcu,kimisi elektrik aksamı yapıyor,kimisi eski buzdolabı tamir ederek rızkını temin etme gayretinde. Bunların istediği tek şey işlerini yapabilmek. Belediye sokaklarını yapsın ve burada çalışabileceklerini söylesin başka da bir şey istemiyorlar

Haberin sonundaki Videoyu izlemeniz dileği ile…

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim