Topkapı Sarayı, Beyazıt Kitap Fuarı, Miniatürk, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’ne gidecek olan üyeler, yeni mekanlar keşfetmek için gezi programına start verdi. Bilgi Evleri’nin yaz etkinlikleri programı çerçevesinde gerçekleştirilen ilk gezi programı, Yeşilköy Havacılık Müzesi ile başladı. Düzenlenen geziye Merkezefendi, Seyitnizam, Beştelsiz, Yeşiltepe, Sümer, Yenidoğan – Gökalp ve Veliefendi Bilgi Evleri’nden toplam 49 üye katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Her yaz düzenlediği kültür gezileri ile üyelerine gezerek öğrenme imkanı sunan Bilgi Evleri, bu yaz da toplam beş hafta sürecek olan gezi programının ilkini gerçekleştirdi. Dünya havacılık tarihine geçmiş önemli gelişmeleri maket, model ve dokümanlarla gözler önüne seren, gelen ziyaretçilere aydınlatıcı bilgiler veren, Türk havacılık tarihinde kullanılmış uçak örneklerinin de sergilendiği müzeyi ziyaret eden üyeler, düzenlenen geziden memnun kaldıklarını dile getirdi.

Hezarfen Ahmed Çelebi’nin kendi imkanlarıyla yaptığı kanatlarla Galata Kulesi’nden uçuşunu, Sultan IV. Murat döneminde yaşamış olan bilim adamı Lagari Hasan Çelebi’nin, 64 kg barutla çalışan yedi kollu roketi ateşleyerek, Sarayburnu açıklarında göğe doğru yükseltişini gösteren maketlerin yer aldığı vitrinleri izleyen üyeler, burada birbirinden farklı eski havacılık projelerini tanıma fırsatını yakaladı.

Tüm bunların yanı sıra, Selçuklular zamanında yapılmış ilk roket çalışmalarına ait plan ve krokileri, Kurtuluş Savaşı sırasında kullanılmış olan uçaklara ait maketleri, Türk pilotlarının ilk uzun menzilli uçuşlarını, 1924 yılında ilk Türk uçağının yapımını gerçekleştiren Vecihi Hürkuş’a ait grafik ve resimleri, Türk hava şehitlerine ait şahsi eşyaların sergilendiği Anılar Salonu’nu görme şansını yakalayan üyeler, hayranlıklarını gizleyemedi.

Eğlenceli bir günün ardından uçakların önünde hatıra fotoğrafı çektiren üyeler, bir sonraki programda buluşmak üzere gezilerine son verdi.

Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim