Zeytinburnu'nun akil insanları ile bir araya gelip sorunları onların ağzından dinleyerek perspektifimizi geliştirmek arzusundayız diyen Kabak, muhtarlar için belediyelerin mahallelerdeki eli, ayağı, gözü, kulağı her şeyi ifadelerini kullandı.

Bir sosyolog olarak bu ülkenin bir iktidar sorunu olmadığını, bu ülkede muhalefet sorunu olduğunu, kutuplaşma üzerine kurulu bir siyaset ile ülkenin yönetildiğinden bahsetti. Topluma bakıldığında AKP'ye oy verenlerin CHP gelmesin diye oy verdiğini, CHP'ye oy verenlerin ise AKP gitsin diye oy verdiğini ifade etti. Her iki tarafın ise bu şekilde kavga siyasetinden beslendiğini belirtti. AKP nin varlığını bu şekilde sürdürdüğünü söyleyen Kabak geçtiğimiz seçimlerde medyanın en kalabalık ve görkemli mitingler olarak CHP'nin mitinglerini gösterip bir fobi oluşturmaya çalıştığını söyledi.

MHP'nin iktidarın koltuk değneği olarak muhalefet olma vasfını kaybettiğini söyleyen Kabak, HDP'nin üst yönetiminin ise bu millet ile kan davalı olduğunu kitlesel bir harekete dönüşebilmesinin mümkün olmayacağını belirtti. Aslında Saadet Partisi olarak biz, aynı seçnen tabanına hitap etmemiz nedeniyle mevcut iktidarın tek altenatifiyiz diyen Kabak iktidarın bu ülkeyi sorgusuz sualsiz hesapsız kitapsız yönettiğini, kimseye eyvallah etmediğini söyledi. Bugün toplumun önemli kanaat önderlerinin, seçilmiş insanlarının, sivil toplum kuruluşlarının hiçbirinin iktidar için bir karşılığının olmadığını, bu değersizleştirmenin alternatifsizlikten kaynaklandığını söyledi. Kabak şöyle devam etti. "Kamu yönetimi alanında Kaymakam devleti, Belediye Başkanları ve muhtarlar halkı temsil eder. Oysa bugün gelinen noktada Kaymakamlar devleti, muhtarlar halkı temsil etmeye devam ederken, malesef belediyeler rantı temsil eder hale geldi." Bu noktada merhum Erbakan'ın mezarının başından, bu toplum için bir ümit, bir alternatif oluşturmak adına işaret fişeği ateşlemek için bu göreve geldiğini söyleyen Kabak önümüzdeki seçimde en güçlü çıkışın Zeytinburnu'ndan yapılacağını dile getirdi.Bir toplumun % 80 inin elini sıkmıyorsanız, o toplumda siyasi bir iddia ile ortaya çıkamazsınız diyen Kabak, bu iddia ile yola çıkıldığından sorunları bilmek ve çözümlerine kafa yormak için istişare toplantılarının devam ettiğini belirtti. Bu yüzden spor kulüpleri ile yöresel derneklerle muhtarlarla kanaat önderleriyle bir araya geldiğini belirttikten sonra sizden öğreneceğim çok şey var deyip sözü muhtarlara bıraktı.

Muhtarlar ise Mikail Kabak'a bu nazik davetlerinden ve muhtarlar günü vesilesiyle göndermiş olduğu çiçeklerden ötürü teşekkür ederek Zeytinburnu ile ilgili sorunları dile getirdiler..

Editör: TE Bilisim