Meclis Toplantısına CHP,li Özgür Aydın'ın Gündem dışı konuşması damagsını vurdu...

CHP,
meclis üyesi  Diş hekimi Osman Genç Ocak ayı içinde öldürülen Abdi İpekçi,Prof.Dr.Muammer Aksoy ve Uğur Mumcu'yu rahmetle andıklarını ifade ederek ruhları şad olsun dedi.

İlkay Biber ise Kazlıçeşme'nin İSPARK tarafından işletilmesinin Zeytinburnu Belediyesine katkısı ne olduğunu soru önergesi ile sordu.


İstanbul Times Haber Merkezi  

Özgür Aydın'ın Gündem dışı komuşması anlamlıydı 

CHP Zeytinburnu ve iBB Meclis üyesi İş adamı Özgür Aydın yaptığı gündem dışı konuşmasında şunları söyledi " Bundan tam 8 yıl önce ilçe sınırlarımız içinde bulunan Maltepe Mahallesindeki bir iş merkezindeki havai fişek atölyesinde meydana gelen patlamada hayatını kaybedenler için dava sürecinin çok uzadığını,olaydan ancak iki sene sonra davanın açılabildiğini yapılan uzun süreli yargılamadan sonra ceza alması gereken bir çok kimsenin ceza almadığını,ceza alanların da terfi ettirilerek hayatını kaybedenlere karşı kaksızlık yapıldığını ifade etti. 

Meclisi üyesi Özgür Aydın dün olayın yaşandığı  yerde hayatını kaybedenlerin yakınları ile bir araya geldiğini ifade ederek o bölgede 21 can'ı sembolize eden bir anıt yapılmasını ve meclis toplantısında da bir dakika saygı duruşunda bulunulmasını talep etti.  Meclis başkan vekili Cemal Merdan ise yakınlarını kaybedenlerin acısına katıldıklarını ifade ederek aradan uzun süre zamanın geçmiş olmasını gerekçe  göstererek birer dakikalık saygı duruşunun gerekli olmadığını ifade etti.

Meclis üyesi Aydın meclis toplantısı çıkışı gazetemize şunları söyledi " 21 Yakınını kaybeden insanlar bizden para pul istemiyor. Sadece acılarına saygı göterilmesini istiyor. Belediyemiz onların anısına burada bir anıt yapsa kime zararı var diye sordu.

Meclise yaptığı bir dakikalık saygı duruşunun kabul edilmemesinin de AKP lilerin takdiri olduğunu vurguladı. 


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)




Editör: TE Bilisim