İstanbul Times Haber Merkezi / Kadir Karaka

İstanbul Güngören Iğdırlılar Dernek Başkanı Kemal Kadan şunları söyledi:

İstanbul Güngören Iğdırlılar Dernek Başkanı Kemal Kadan yaptığı konuşmada: 15 gün önce Iğdırlılar Derneği kongresini yaptı. Hemşehrilerimiz teveccüh ederek beni başkan seçtiler hepsine teşekkür ediyorum. 1984 yılından beri İstanbul'dayım . İstanbul da bir çok il ve köy dernekleri var. Fakat yıllardır Iğdırlılar olarak sevgili vekilim Şamil Ayrım'ın da söylediği gibi bir araya gelemiyoruz. Hep birlikte bu birliği sağlamak adına bugün iftarda bulunmamız buna vesile olacaktır.'' dedi.. Kadan ayrıca yönetim kurulu üyelerine tek tek teşekkür etti.

Iğdırlılar Dernek Başkan Yardımcısı iş adamı Murat Elmas misafirlerini kapıda karşıladı

Hem iftarın veridliği Cafer-i Sadık Camisi (Azeri Camisi) Dernek başkan yardımcısı olan hem de Güngören Iğdırlılar Dernek Başkan Yardımcısı olan iş adamı Murat Elmas şunları söyledi “Güngören Iğdırlılar Derneği olara üyelermiz ve dostarımız ile mübarek Ramazan ayında yaptığımız iftarda bir araya geldik.

Davetimize icabet eden Milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, yardımcılarına, Siyasi parti temsiclilerine ve davetimize icabet eden herkese teşekkür ederim şekklinde konuşan Murat Elmas aynı zamanda başkan yardımcısı olduğu Cafer-i Sadık camisi dernek yöneticisi arkadaşlarına da Iğdırlılar Darneğine mekanlarını açtıkları için teşekkür etti.

Önce Kur’an Tilaveti sonra iftar

Yüzlerce dernek üyesinin katıldığı iftar Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.İftar sonrasında bir çok önemli konuk dernek üyelerine hitaben konuştu.

İftara katılan Ak Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, bugünün siyasi hayatında önemli bir gün olduğunu belirterek, '' Biz Iğdırlılar olarak maalesef İstanbul gibi bir metropolde dernek yaşatma yönümüz zayıf. Bu yüzden yeni kurulmuş derneğin taze yönetimine Iğdır'ın mozeyiğini buraya taşıdıkları için teşekkür ediyorum.'' dedi.

Ayrım ''Kars- Ardahan-Iğdır vakfı vardır. Bizim Iğdırlılar vakfın kapısından içeri girmez. Biz yaparsak olur diyorlar.'' diyerek serzenişte bulundu.

Ayrım ayrıca,tüm hemşehrilerinin birer değer olduğunu belirtti. Kimsenin adamı olmadan önemli yerlere gelen hemşehrilerinin bulunduğunu aktaran Ayrım, '' İklimi,farklı kültürel yapısı ile barış içinde ytaşayan Iğdırlılar siyasi önce kendi değerimizi bileceğiz. Sonrada birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğiz. '' diyerek dernek yöneticilerine emekleri için teşekkür etti.

HDP Iğdır Milletvekili hemşehrilerine seslendi

Konuşmasına Kürtçe başlayan HDP Iğdır Milletvekili Habib Eksik ise böyle bir organizasyonda bulunduğu için gurur duyduğunu belirterek, yıllar önce Iğdır'dan İstanbul' a ekonomik,sosyal ve kültürel nedenlerden ötürü gelen hemşehrilerinin, köklerinden ayrılmış olsa da hep birlikte hareket ettiklerini gördüğünü belirtti.

Eksik, ''Iğdır halklar ve inançlar bahçesidir. Türkiye'nin rol model alacağı bir il olarak gördüğümüz Iğdır'ın barış ve demokrasinin inşa edileceği yegane şehirdir.'' dedi.

Eksik ayrıca, 2009'dn beri HDP'den Miletvekili seçildiğini belirtirken kardeşlik vurgusu yaptı.

Türkiye'nin içerisine girdiği ekonomik dar boğaza da değinen Eksik, panzehir olarak demokrasinin öne çıkması gerektiğini belirtti.

Eksik ''Bedenen burada olsa da ruhuyla, kalbiyle Iğdır' da olan yeni dernek yönetimine başarılar diliyor, samimi çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum'' diyerek Iğdır Milletvekili olarak dernek için ellerinden gelen desteği vereceklerini belirtti.

Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş şunları söyledi:

''Sizleri bugün burada görmenin verdiği mutlulukla saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

Belediye seçimlerinde bizler iki şeyin üzerinde durduk. biri Iğdır'ın ihtiyaçları noktasında yapabileceklerimiz, İkincisi ise on yıllık HPD Belediyeciliği anlayışının devamını sağlamaktı.'' diye konuştu.

Süreç boyunca hiç bir etnik köken ayrımı yapmadan ''Iğdır Halkı'' vurgusu yaptıklarının altını çizen Akkuş, hiç bir kesimi ayırmadıklarını belirterek Iğdır halkını kucakladıklarını söyledi.

Akkuş Şu ana kadar yaklaşık bir milyon göç veren Iğdır'a yatırımcıları beklediğinin de altını çizdi.

İftar, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve katılımcıların birlikte çektirdiği fotoğraf ile son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim