Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’nda gelenekselleşen ‘Fesleğen Kokulu Bahar, Hoş geldin’ etkinliği kapsamında vatandaşlara fesleğen dağıttı. Arısoy, “Baharı fesleğen ile karşılıyoruz, aynı zamanda seçimlerde bize destek veren değerli hemşehrilerimize teşekkür etme imkânı da buluyoruz” dedi.

HOŞ GELDİN ÖMER BEBEK

Fesleğen dağıtımı esnasında, seçim kampanyasını gerçekleştirirken tanıştığı hamile bir kadının artık doğmuş olan çocuğunun adını Ömer koyduğunu öğrenen Arısoy, küçük Ömer’e altın taktı. Karşılaştığı bu hoş sürpriz hakkında duygularını da dile getiren Arısoy, “Hanımefendiyle hamileyken görüşmüştük, bebek doğmuş, şimdi 15 günlük olmuş, adını da Ömer koymuşlar. Bizim başkan olmamızla eş zamanlı. Çok sevindim, hemşehrim yeni bir adaşım daha oldu. Allah analı babalı büyütsün. Vatana, millete, devlete faydalı eylesin” şeklinde konuştu.

“BAHARI KARŞILARKEN TEŞEKKÜR ETME İMKÂNI DA BULUYORUZ”

Zeytinburnu’nda adeta baharın gelişinin simgelerinden biri haline gelen fesleğen dağıtım etkinliği Merkezefendi Mahallesi’nde, Arısoy’un kendi eliyle gerçekleştirdiği dağıtım ile başladı. Mahalle sakinlerine, pencere ve balkonlardan sarkıttıkları sepetlerle fesleğen dağıtan Arısoy ve belediye çalışanları vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı. Dağıtım esnasında ayrıca vatandaşlara hitap eden Arısoy, yerel seçimlerde kendisine verilen desteğe teşekkür etti. Etkinliğin detaylarına da değinen Arısoy, “Ben buradan ayrılıp TOKİ’ye gitmeden önce de burada yaptığımız bir işti fesleğen ile baharı kutlamak. Şimdi biz bu geleneği sürdürüyoruz. Baharı fesleğen ile karşılıyoruz, aynı zamanda seçimlerde bize destek veren değerli hemşerilerimize teşekkür etme imkânı da buluyoruz” dedi.

“SEPETLE BİRLİKTE BEKLİYORLAR”

Fesleğen dağıtımının Zeytinburnu için artık bir gelenek haline geldiğini vurgulayan Arısoy, “Zeytinburnulu hemşehrilerimiz buna çok alışık, fesleğen lafını duyunca herkes sepetleri ile birlikte balkona çıkar. Ben de bu vesile ile hem baharı karşılıyorum hem de seçimden sonra yapacağımız teşekkür ziyaretlerini gerçekleştiriyorum. Yine seçimde olduğu gibi, seçimden sonra da fesleğen kampanyası ile birlikte bütün Zeytinburnu’nu yeniden turlayacağız, bunu aynı zamanda her sene yapacağız İnşallah” ifadelerini kullandı.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim