Okul idaresi tarafından İstanbul Times Tv Stüdyosunda hazırlanan tanıtım filminde kullanılan görüntüler herkesi duygulandırdı. Özellikle Aylan Bebek ve Ümran Bebeğin görüntüsü yürükleri burktu.

Okul Müdürü Sibel Güzel Açılış Konuşmasında kendimi onların yerine koyarak bu projeye başladık dedi 

Okul Müdürü Sibel Güzel yaptığı açılış konuşmasında şunları söylediBaşta Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Ali Yeşilyurt olmak üzere bizi bu çalışmamız da yalnız bırakmayan bütün protokol üyelerimize teşekkür ederim. Ben bir memur çocuğu olarak babamın görevi nedeni ile çok yer değiştirdim. Dilimiz ülkemiz bir olmasına rağmen her gittiğimiz yerde yeni bir çevre edinene kadar baya sıkıntı yaşıyorduk. Acaba dilimizi bilmeyen ve bağlarımız 150 sene önce kopan Suriyeli kardeşlerimiz savaştan kaçtıkları için ülkemize sığınmış olmaktan dolayı ne tür sıkıntılar yaşıyorlar diye hayal edip onların sorun ve sıkıntılarına bir nebze derman olmak için çareler aradık. İşte “Her Çocuk Kimliksiz Doğar “ projemiz böyle bir ihtiyaçtan doğdu. Tanıtım filmimiz de izlediniz yabancı misafir öğrencilerimiz için güzel çalışmalar yaptık. Tarihi Yarmada gezisi, dostluk bahçesi gibi farkındalık oluşturacak çalışmalar yaparak öğrenciler arasında uyum sağlamış olduk. İnşallah bu projemiz ilçemiz, ilimiz ve ülkemize örnek olur diye temenni ediyorum”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt Çok güzel bir proje olmuş okul Müdürümüz Sibel Güzel’e ve görev alan ekibine teşekkür ederim dedi

Zeytinburnu İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt Resim yarışmasında birinci olan Suriyeli öğrenciye ödülünü takdim etmek üzere sahneye çıkınca yaptığı kısa konuşmada şunları söyledi ”Okul Müdürümüz Sibel Hanım ve ekibi çok güzel bir proje yapmış. Bundan 120 sene önce bugün bize sığınan Suriyeli kardeşlerimiz ile başkentimiz İstanbul’du. Bizim dinimiz bir, kültürümüz bir , Coğrafyamız bir bugün kirli bir iç savaş ile karşı karşıyalar elbette ki biz kucağımızı açacağız” dedi.

Öğrencilerin koro halinde okudukları ilahi ve türkülerden sonra 1.sınıf öğrencilerinin oynadığı Adıyaman Yöresi Halk oyunlarından sonra resim yarışmasında 1.2.ve 3. Olan öğrencilere harçlık ve teşvik niyeti ile minik bir para ödülü için temsili çek takdim edildi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim