Zeytinburnu Adliye Meydanı açıldığı günden bu yana en çok kalabalık gününü yaşadı 

HDP İstanbul 3.Bölge 1.sıra millevekili adayı Pervin Buldan'ın konuşmacı olarak katıldığı Zeytinburnu Adliye medanındaki Miting'e on binlerce kişi katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Mitingi izlemeye gelen on binlerce Yurttaş Mitingin başlama saatinden önce Adliye meydanına gelip bekleme başladılar. Her hangi bir provakasyona karşın HDP İstanbul il başkanlığı ve Zeytinburnu ilçe başkanlığının görevlendirdiği çok sayıdaki görevli miting alanına etten bir duvar örerek miting alanının güvenliğini sağmaları gözden kaçmadı.

Türkçe ve Kürtçe sunum yapıldı 

Otobüsün üstünde kalabalığa selsnen bayanb sunucunun önce Türkçe sonrada Kürtçe sunum yapması dikkat çekti. Sunucunun marş okuma anonsundan sonra alanda bulunan kalabalık ingilizce zafer (Viktory) işareti yaparak ellerini havaya kaldırıp sessiz bir şekilde marş okudular.

Pervin Buldan,Zeytinburnu Adliye meydanına gelen HDP seçim otobüsünün üstüne çıkarak kalabalığa konuştu. Buldan, HDP nin baraj altında kalması adına AKP'nin yaptığı bütün yalan ve iftiaralara rağmen % 10 luk barajı yerle bir ederek meclis'e gireceğiz dedi.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim