Böyle bir aşk ancak Geleceğim Zeytinburnu Platformunda olur...

Bir çok sivil toplum kuruluşunda görevleri olan platformun yönetim kurulu üyesi Nurşen Örnek 10 gün hastanede yattıktan sonra evinde istirahate çıkmış olmasına rağmen doktordan özel izin alarak kısa süreli de olsa toplantıya katılarak Zeytinburnu'na vermiş olduğu önemi ortaya koydu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Çağla Pekgüleç 

Örnek'in bu mesuliyet bilincini taşıyan davranışı herkesten alkış aldı. Nurşen Örnek kısa ve dugusal bir konuşma yaparak şunları söyledi "Öncelikle Geleceğim Zeytinburnu Platfomruna katılmadan önce çok düşündüm ve çok araştırdım. Zaten kurucu başkan Sayın Hüseyin Çetiner'in Zayetinburnu için yaptığı çalışmalarını yakından biliyor ve takip ediyordum. Platform'un yapmayı düşündüğü işlerin herkese faydası olacağı açıktır.

Ben Platformumuzun güzel işlere imza atacağından eminim. Aranızda toplantı sonuna kadar kalmayı isterdim ancak doktorum sadece 10 dakikalık izin verdği için ayrılmak zorundayım. Hepinize teşekkkür eder saygılar sunarım" dedi.

Yönetim kurulu tam kadro Yüksek İstişare Kurulu üyleri ile yapılan toplantıya katıldı

Başkan ve başkan yardımcısı ile birlikte 13 kişiden oluşan yönetim kuru üyeleri içinde Kadir Şengül sağlık sorunlarından dolayı hastanede tedavi görmesinden ötürü ,diğer yönetim kurulu üyesi Çağla Pekgüleç'in de Haseki Hastanesinde dedavi gören babasının yanında olmasından nedeni ile mazeret izni almanın dışında diğer bütün yönetim kurulu üyelerinin toplantıda hazır bulunması herkesin tarihi meklanlarımıza ve önemli ebedi şahsiyetlerin gelecek kuşaklara aktarılması adına platform tarafından yapılan çalışmalara değer verdiklerini göstermiş oldular.

Yönetim Kurulu üeyeler neler söyledi ?

Kurucu başkan Hüseyin Çetiner şunları söyledi "Öncelikle ciddi bir ameliyat geçiren yönetim kurulu üyemiz Kadir Şengül arkadaşımıza Allah'tan ve rahatsızlığından dolayı 10 güne yakın hastanede tedavi gören ve yeni taburcu olan Nurşen Örnek arkadaşlarımıza Allah'tan şifalar dilerim.

Arkadaşlar kısaca şunları söylemek isterim,"Amrikay'yı 1765'de kuran Gerorge Washington'un piposunu görmek için milyonlarca turist o müzeyi ziyaret ediyor,ancak bizim Zeytinburnu Fatih Camimiz 1452'de kuurlumuş. Yani ABD henüz yok iken 313 daha önce ibadede açılmış. Hakeza Yenikapı Mevlevihanemiz 'de ABD' yok iken 1598'de ibadede açılmış.

Meryem ana kilisesinde bulunan ayazma ise Milattan önce 450 li yıllarda kurulmuş bir yapı.

Özetle bizim Zeytinburnu olarak sahip olduğumuz tarihi meklanlarımızın yeteri gibi kullanılmadığı bir gerçek.

İşte Platform olarak bu eksikliğimizi giderip tarihi mekanlarımızın hak ettiği değeri görmesi adına ciddi bir çalışmanın içine girdik.

Birbirinden güzel düşüncelerimiz ve planlarımız var hepsini burada anlatsam zaman yetmeyecek yapacağımız haberlerle, tanıtım filimleri ile hep beraber güzel işler yapacağız.

Aynı zamanda Yüksek İstişare Kurulu Başkan yardımcısmız da olan ve bize ev sahipliği yapan yapan Erbakan Vakfı Zeytinburnu şube başkanı Onur Dolar başta olmak üzere bizleri yalnız bırakmayan bütün katılımcılara kendim ve platformumuz adına teşekkür ederim şeklinde konuştu".

Başkan Yardımcısı Müzeyyen Kurt ise şunları söyledi " Her geçen gün daha güzel projeler üretiyoruz. Tarihi mekanlarımızı daha çok kişiye tanıtmak adına büyüyoruz. Bugün burada Allah'ın 99 güzel ismine izafeten 99 kişiden oluşan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyelerimiz içinde zamanı misait olan arkladaşlarımız ile bir araya gelerek tanıştık,fikir alışverişi yaptık. Tarihi mekanlarımızı ve şahsiyetlerimizi daha çok kişiye ulaştırmak adına yol haritamızı günceledik. Kurucu başkanımız Hüseyin Çetiner başta olmak üzere emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Daha sonra diğer yönetim kurulu üyeleri "Asuman Sula Durmuşoğlu, Nadiye Polat,Osman Kumandan,Tülay Gençtürk Biçer, Arzu Sidal,Muzaffer Demir Çiğdem Koç ve Zeki Karagözlü 'de hem kendilerini Yüsek İstişare Kurulu üyelerine tanttılar hem de yapılan çalışmanın sıradan olmadığını ifade ederek bu çalışmaların ülkemize hem kültürel hem tarihi hem de ekonomik olarak çok önemli katkılarının olacağını ifade ederek bütün katılımcılara teşekkür ettiler.

İngilizce Öğretmeni ve Zeytinburnu Amerikan Kültür dil kurslarının sahibi olan Yönetim Kurulu üyesi Çiğdem Koç'un tarihi mekanların ingilizce tanıtım çalışmaları için elinden geleni yapacağını ifede etmesi alkış aldı.

İlk kez toplantyıya katılan Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeleri çok güzel fikirler ortaya koydu...

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Eğitimci Sevim Akbay yeğeninin nişan merasimi nedeni ile Bursa'da olduğu için toplantıya mazereti nedeni ile katılmadı.
Ancak telefon ile başkan Hüseyin Çetiner'i arayarak bütün katılımcılara saygılarını sundu. Ve Arkadaşlar uygun bulurlarsa Kasım ayının 2.haftasında mülki idare amirlerinin de katıldığı 1.000 kişilik bir toplantı önerisinde bulundu.

Erbakan Vakfı Zeytinburburnu ilçe başkanı Mali Müşavir ve Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yüksek İstişare Kurulu başkan yardımcısı Onur Dolar ise şunları söyledi "Hüseyin Çetiner'in Zeytinburnu için yaptığı yararlı çalışmaları ben ve il başkanımız sayın Hüseyin Terzi'de yakından takip ediyoruz.

Biz bu samimi,planlı, programlı ve ayağı yere basan çalışmaları değerli ve kıymetli buluyoruz. Her zaman ve her yerde Geleceğim Zeytinburnu Platformu'nun yaptığı çalımalarının yanında yer alacağımızı hepinizin huzurunda ifade etmek isterim. Platformun tarihi mekanlara ve şahsiyetlere sahip çıkan çalışmalarını taktir ile takip ediyorduk. Şimdi ise bizde bu hayırlı çalışnanın çinde yer almaya başladık inşallah hep beraber güzel işler yapacağız şeklinde konuşarak bütün katılımcıları Erbakan Vakfında ağırlamaktan dolayı menun ve mutlu olduklarını ifade etti".

Aynı zamanda Zeytinburnu Tüm Malatyalılar Dernek başkanı da olan Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Suat Sarıkaya yaptığı konuşmada diğer dernek başkanlarının da bu oluşumun içinde yer almasını istedi. Sarıkaya bu olursa hedeflere daha erken sürede ulaşılacağını söyledi.
Diğer Bütün Yüksek İstişare kurulu üyeleri Platformun kurucu başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner tarafından sahneye davet edilerek hem kendilerini tanıttılar hem de platform ile alakalı fikir ve düşüncelerini ortaya koydular.

Kimler toplantıya katıldı ?

Yönetim Kurulu Üyeleri : Hüüseyin Çetiner,Müzeyyen Kurt, Nurşen Örnek,Osman Kumandan, Nadiye Polat, Tülay Gençtürk, Arzu Sidal,Çiğdem Koç, Muzaffer Demir, Asuman Sula Durmuşoğlu, Zeki Karagözlü,

Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinden katılım ise şu şekilde oldu

Onur Dolar, Ezgi Olcay Kopal, Cihan Özarslan,Erhan Şahin, Yusuf Karakaş, Eray Karaca, Habibe Serin,Fatma Demiralp, Emel Sülü ,Remzi Tayuzak, Ali Gündüz, Nail Arıboğa, Süheyla Çelik, Öznur Köse, Nihayet Gölbaşı, Faik Sönmez ,Sema Esma,Yıldız Sezer, Alim Özdemir, Kemal Yılmaz, Mustafa Dönmez, Muzaffer Altan, Gülşah Sibat Barutçu, Zülfü Gökçe, Aynur Biçiçi, Hüseyin Alkış, Mehtap Koç Ballı, Erdem Başaran, Suat Sarıkaya,Mehmet Orhan, Nazlı İleri, Nigar Gümüş, İlknur Kılıç, İsmail Çelebi, Ayşe Arda, Aysel Binar Güler, Sevim İleri, Emrah Çamlı, Ahmet Merkit ve Muhammet Barutçu.

Mazeretleri olan diğer Yüksek istişare Kurulu üyeleri bir sonraki toplantıya katılacaklarını ifade ederek mazeretlerinin kabulünü istediler.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yüksek İstişare Kurulu Üyelerinin yapmış olduğu tanışma ve istişare toplantısı yoğun katılım ile yapıldı. Ortaya koyulan düşünce ve firkirler herkes tarafından beğenildi.

Ortak karar Kasım ayının 2.veya 3. haftasında mülki idare amirlerinin de davetli olduğu daha geniş katılımlı bir toplantının yapılması yönünde tavsiye kararı alındı.

Yönetim Kurulu ve Yüksek İstişare Kurulu yapacakları istişarteler sonucu ne zaman daha geniş bir toplantının yapılacağınına karar verileceğini söylediler.

Kim neler konuşmuş izlemek için az sonra haberin içinde ve www.istanbultimes.tv de yayınlanacak görsel haberi izlemnizi öneriyoruz.

Toplantı hatıra fotografı çekimi ile son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim