“İYİ BİR İNSAN OLMAK İÇİN GAYRET GÖSTERİN”

Tekrar bir araya gelmenin sevincini yaşayan öğrencilerin Assos’taki anılarını yad ettiği kapanış törenine sevilen sanatçı Ahmet Selim de şarkılarıyla renk kattı.  Ailelerin de katıldığı törende konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Zeytinburnu Gençlik Merkezi’nin ilçedeki gençlerin bir evi olduğunu belirterek, “ZEYGEM artık sizin eviniz sayılır. O yüzden buraya sürekli gelmenizi ve buradaki etkinliklerden faydalanmanızı tavsiye ediyorum. Ayrıca sizlere hizmet etmeyi en kutsal görev kabul etmiş bir ağabeyiniz olarak sizlerden bir arzum daha var. Sevgili gençler, derslerinize iyi çalışın ve iyi bir insan olmak için gayret gösterin. Ailelerinize, anne ve babalarınıza karşı saygılı olmanız ve en önemlisi de bu ülkeye hizmet etmeniz benim en büyük arzumdur. Millete hizmet demek bayrağa hizmet demektir, iyi bir insan olmak demektir. Bunu başardığınız an bu ülkeye çok ama çok daha güzel hizmetler vermiş olacaksınız. O yüzden sizleri yetiştiren ailelerinize ve öğretmenlerinize bir kez daha teşekkür ediyorum. Sizler için hazırlamış olduğumuz Çanakkale Assos Yaz Gençlik Kampı’na sizi gönderip gençlere hizmet etme fırsatını verdiler. Aynı zamanda bu organizasyonda emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma ve tabii ki bu hizmetleri size sunabilmemiz için bize kaynak aktaran Zeytinburnulu hemşehrilerime çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

3 YILDA 2 BİN 240 ÖĞRENCİ TATİL YAPTI

2015 yılından bu yana düzenlenen Çanakkale Yaz Gençlik Kampı’nda başarılı gençler, eğlenceli aktivitelerle renkli bir tatil geçirmenin yanı sıra Çanakkale’nin manevi atmosferinde birlikte yaşama sanatını öğreniyor.

Altı gün süreyle pek çok aktiveye katılıp atölyelerde eğitim alan gençler kamp boyunca  çevredeki Gazi Süleyman Paşa Türbesi, Akbaş Şehitliği, Tabyalar, Seyit Onbaşı Anıtı, Adatepe Köyü, Zeus Altarı, Şahindere Kanyonu, Behramkale, Murat Hüdavendigar Camii, Assos Amfi Tiyatro, Athena Tapınağı, Assos Antik Limanı gibi tarihi ve turistik yerleri yakından görme fırsatını yakalıyor.

Ayrıca Salim Dağ’ın Çanakkale Ruhu seminerleri verdiği kampta Etkin İletişim, Uyum ve Doğru Meslek Seçimi, Senaryo Yazım Atölyesi, Doğru Nefes Alma Teknikleri, Ritim Dans Atölyesi, Beden Dili ve Pandomim, Usturlap Atölyesi ve Doğaçlama Atölyesi gibi aktivitelerle gençlerin kendilerini ve bedenlerini tanımaları, potansiyellerinin farkına varmaları, birlikte yaşama sanatı ve ahlakını kazanmaları sağlanıyor.

Zeytinburnu Belediyesi Çanakkale Assos Kayalaraltı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen Yaz Gençlik Kampları’nda 2015 yılında 160, 2016 yılı yaz kampında 880, 2016 yılı kış kampında 320, 2017 yılı yaz kampında ise 880 öğrenci konuk edildi.

Editör: TE Bilisim