Akvaryumda içerisinde çeşitli bitkilerin, bazı sürüngenlerin ve böceklerin bakıldığı, minyatür ekosistem olarak da adlandırılan teraryum, son yılların ilgi odağı haline geldi. Özellikle hediyelik eşya sektöründe hatırı sayılır bir hale gelen teraryum, Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde verilen eğitimle botanik tutkunlarına öğretildi. Geliştirebilecekleri bir hobi olarak kursa katılan vatandaşlar, gün sonunda hem kendi teraryumunu yaptı hem de ekosistem hakkında bilgi sahibi oldu.

BOTANİK TUTKUNLARININ YENİ HOBİSİ

Kursiyerlere evde Teraryum yapımını öğreten Ziraat Mühendisi Furkan Tınmaz, “Teraryum, çöl yaşamının taklit edildiği alanlardır. Son zamanlarda ilgi gören bir hobi haline geldi. Genelde insanlar bunları satın almayı tercih ediyor. Biz de satın almalarından ziyade bunların evde de yapılabileceğini göstermeye çalışıyoruz. Eğitimimizde teraryumda hangi malzemelerin kullanıldığını, malzemelerin fanusun içine nasıl yerleştirildiğini ve ne tarz bir dizayn ile kullanılabileceğini gösterdik. Katılan her kursiyerimiz birer teraryum yaptı. Gün sonunda da yaptığımız teraryumların sürdürülebilirliğini sağlamak adına çalışmalar gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

 

“HERKESE TAVSİYE EDİYORUM”

 

Kursa ilk kez katılan Berra Nisa Tezcan, “Teraryumu çok merak ediyordum. Zeytinburnu Tıbbi Bitkiler Bahçesi’nde kurs açıldığını duyunca eğitime katılmaya karar verdim. Bugün ilk teraryumu yaptım inşallah ilerleyen günlerde daha da geliştirmeyi düşünüyorum. Teraryumla hobi olarak ilgilen herkese Zeytinburnu’ndaki kursa katılmasını tavsiye ederim.” dedi.

 

Editör: TE Bilisim