Açılış Konuşmasını Üniversitenin rektörü Prof.Dr. Melih Bulu yaptı

Yüzlerce seçkin davetlinin katıldığı Ev Okulu Derneği’nin yaptığı tanıtım toplantısının açılış konuşmasını İstinye Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Melih Bulu yaptı. Prof.Bulu bu sistemin ABD başta olmak üzere gelişmiş ülkelerde başarılı ile uygulandığını ifade etti. Eğitimin doğru verilmesi hakinde kitle imha silahları kadar tehlikeli olduğunu vurgulayan Melih Bulu ülkemizde de ev okulu mantığının olması gerektiğini herkesin örgün eğitim içinde olmasının tek tip insan yetiştirmek olduğunu vurgulayarak her bireyin ayrı kapasitesi ve özelliği var hepiniz aynı kalıba girin demek haksızlık olur şeklinde konuştu.

Başkan Mehmet Hilmi Eren güzel bir sunum yaptı

Derneğin kurucu başkanı aynı zamanda Bahçelievler Rehberlik Araştırma Müdürü Mehmet Hilmi Eren yaptığı sunumda neden kurulduklarını, amaçlarının neler olduğunu kısa ,orta ve uzun vadede ne tür işler yapacaklarını slayt eşliğinde anlatarak yüzlerce katılımcıyı bilgi sahibi yaptı.

Eren, Milli Eğitim bakanı Prof.Dr. Ziya Selçuk’unda ev okulu sistemine karşı olmadığını ifade ederek amaçlarının okumak isteyen insanlara farklı eğitim alma seçenekleri sunmak olduğunu ifade ederek çalışmalarını anlaşılır ve net bir şekilde katılımcılara sundu.

Soru cevap ve katkı sunma bölümü çok renkli geçti

İlk soruyu gazetemizin imtiyaz sahibi gazeteci yazar Hüseyin Çetiner sordu. Çetiner,Mehmet Hilmi Eren’in eğitim konusunda güzel çalışmalara imza attığı eskiden beri bildiğini ancak ev okulu konusunda sanki çok uzun bir zaman sonra mümkün olabileceğini söylemenizden ziyade yakın bir süre içinde ülkemizde de uygulanabileceğini söyleseniz daha iyi olmaz mı diye sordu ?

Başkan Eren şu şekilde vevap verdi: kısa ,orta ve uzun vade kavramları kişiden kişiye değişir. Biz daha yeni kurulduk. Kuruluş aşamasında yapmamız gerekenleri yaptıktan sonra elbette ev okulu konusunun ülkemizde de yaygınlaşması için çaba sarf edeceğiz dedi.

İşte Yönetim Kurulu Üyeleri

Mehmet Hilmi Eren Başkan ,Kemal Aybatan Başkan yardımcısı, Şeyma Arslan, Genel sekreter ,Tuğba Sipahi Sayman, Yönetim Kurulu Üyeleri: İdris Eren Edanur Kocaman, Hafize Betül ve Zehra Eminoğlu.

Kaynak. İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim