Mimar Süleyman Uluocak Açılış Konuşmasında yaşadığımız yere sahip çıkmak en doğal hakkımız dedi

Bir mimar olarak son yıllarda Zeytinburnu adını kullanmaktan imtina eden bir çok proje sahibinin yaptığı yüksek binalardan dolayı çok rahatsızlık duyuyorum. Nerede ise tren istasyonun altı sanki Zeytinburnu’na bağlı bir yer değil gibi yapılar ve izlenimler oluşturulmaya çalışılıyor. Yılardır evi ve işi Zeytinburnu’nda olan bir mimar olarak imar izni verilen yüksek yapıların kültürümüzü temsil etmediğini üzülerek belirtmek isterim. Bu oluşum sadece benim isteğimle olan bir yapı değil. Yaşanan süreçte rahatsızlık duyan duyarlı dostlarımız ile beraber oluşturduk. Gelecekte bu yapının daha planlı çalışması adına yol haritamızı kısa bir süre içinde belirlemiş olacağız. Pazar gününün bu saatinde aileniz ile geçireceğiniz zamanı bize ayırdığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Mimar Süleyman Uluocak bir çok katılımcıya duygu ve düşüncelerini paylaşması adına söz verdi.

İlk olarak 2.Dönem Zeytinburnu Belediye Başkanı Hasan Yılmaz’ı sahneye davet etti.

Başkan Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi ”Kendi adıma ifade etmek gerekirse benim hiçbir siyasi ve ticari beklentim yoktur. Ancak Zeytinburnu ilçesinde doğan ve halen burada yaşayan bir insan olarak ilçemin yönetiminde söz sahibi olacak olan insanların yardımcısı olmak için üzerime düşen ne ise onu yapabileceğimin bilinmesini isterim. Yerel yönetimlerde yönetici tercihi partinin önünde olmalıdır. Kendi ilçesinde sevilip sayılanların yönetimlerde söz sahibi olmaları çok önemlidir. Zeytinburnu ilçesi benim dönemimde yani 1989 ile1994 arasında Kumcular, Tabakhaneler, Ambarlardaki Bostan hali ve Topkapı Otogarından kurtuldu. Ben bu çalışmalarımdan dolayı bir çok kişiden ölüm tehditleri aldım ama halka verdiğim sözleri yapmak adına her türlü riski göze aldım ve 5 yılda çok şey yaptığımız bir çok kişide kabul ediyor. Özetle ilçe için yapacağınız her türlü hayırlı işinizde yanınızda olurum” dedi.

Besim Sadıker, Dursun Eryıldız, Sadettin Sökmen , İlyaz Saka, Alaadin Çam başta olmak üzere çok sayıda katılımcı görüş ve düşüncelerini aktardır.

Heyet belli aralıklarla toplanıp Zeytinburnu’nun geleceği ile alakalı fikir ve düşüncelerini ortaya koyma konusunda fikir birliğine vardı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim