Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 1 yıl önce ev hanımlarıyla bir araya gelip düzenlediği kermesten elde ettiği gelirle, Kazım Özalp Ortaokulu’nda engelli çocuklar için özel eğitim sınıfı açtı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın da katıldığı özel eğitim sınıfının açılış törenine Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven, kadın meclisi üyeleri ve projeden yararlanan çocuklar ile aileleri katıldı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt

Biruni Üniversitesi’nin de destek verdiği “Engelsiz Yürekler” projesi kapsamında özel eğitim sınıflarında ders alan çocuklar aynı zamanda özel terapi odalarında engellerine yönelik tedavi görecek.

DESTEK ÜNİVERSİTEDEN KAYNAK KERMESTEN

Sınıfları ve terapi odalarını dolaşıp haklarında bilgi aldıktan sonra projeden yararlanacak engelli çocuklarla da konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, "Kendilerine ait özel sınıflarda hem eğitim hem de terapi görmeye başlayan minik yavrularımızı yeni sınıflarında ziyaret ettik. Onlarla beraber olduk aynı heyecanı paylaştık. Çocuklar bizim geleceğimiz. Rabbim onlara sağlıklı, hayırlı ve uzun ömürler nasip etsin. Böylesine güzel bir projeye imza attıkları için Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi başkanına ve üyelerine çok teşekkür ediyorum. Her yıl düzenledikleri sosyal sorumluluk projeleri ile Zeytinburnu’nda çok anlamlı işlere imza atıyorlar. Bu yıl da Biruni Üniversitesi iş birliğiyle “Engelsiz Yürekler” projesini gerçekleştirdiler. Bu onların ilk projesi değil inanıyorum ki son projesi de olmayacak. O yüzden herkesi onlara destek vermeye davet ediyorum." diye konuştu.

“ENGELLERİ BİRLİKTE AŞIYORUZ”

Zeytinburnu Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Gülmen Güven ise, “Çocuklarımıza yönelik böyle bir projeye imza attığımız için çok mutluyum. Kermeslerimize destek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü engelli çocuklarımız için açılışını yaptığımız özel eğitim sınıfını Zeytinburnulu vatandaşlarımızın desteğiyle yaptık. Herkes kermesimize gücü yettiğince destek veriyor. Bu sayede engelleri birlikte aşıyoruz. Aynı zamanda bize yol gösteren ve destek veren Biruni Üniversitesi’ne de çok teşekkür ediyorum. Çünkü engelli çocuklarımıza yönelik özel bir sınıf açmak için o sınıfın ihtiyaçlarının ne olduğunu bilmek gerekir. Hem tedavi edici hem de eğitim veren bu özel sınıfın ihtiyaçlarını onların yönlendirmeleri ile tespit edebildik. Projeye destek veren herkese çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim