Cemal Merdan Gençlere hedefinizi yüksek tutun dedi

Kent Konseyi Kongresinde ilk açılış konuşmasını yapan Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban bundan önce olduğu gibi Kent Konseyi 
bundan sonrada üzerine düşen vazifeleri layıkı ile yapacağına inanıyorum dedi.    

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber                                                                                                                                     

Zeytinburnu Belediye Meclis üyesi ,Meclis başkan vekili ve kent konseyi başkanı  Cemal Merdan yaptığı açılış konuşması ile kent konseyi toplantısına katılan Zühtü Kurtulmuş Lisesi ve Haluk Ündeğer Lisesi öğrencilerine hedefinizi yüksek tutun dedi. Merdan Kent konseyi bünyesinde gençlik ,kadın ve yaşlılar meclisi oluşturduklarını bunların yapılabilmesi içinde Belediye başkanı Murat Aydın’ın ilgi alaka ve  desteklerini hep yanlarında hissettiklerini ifade ederek başkana teşekkür etti.

Onlar kişi özgürce sorularını sordu

Gazetemizin  imtiyaz sahibi Hüseyin Çetiner’inde içinde yer aldığı bir çok davetli istedikleri konuda özgürce sorularını sordu. Bir öğrencinin devlet okullarında öğrencilerden masraf için para toplanmasına karşı olduğunu ifade etmesinden tutun,kentsel dönüşüme,yaya kaldırımına araç park etmelerine kadar birbirinden farklı konularda sorular soruldu. Zeytinburnu Belediye Başkanı önemli gördüğü soruları not alarak cevaplar verdi.

Başkan Aydın 657 sayılı devlet memurları kanunu değişmeli dedi

UPS Spor idarecisi Semra Demirel’in yaşadıkları sorunları anlatması ve defalarca Zeytinburnu ilçe Emniyet müdürlüğüne yaşadıkları sorunları anlatmalarına rağmen sürekli  bayan ve bay basketbolcularının tehdit edildiğini ve hatta taciz edildiğini ifade ederek Zeytinburnu’nda basketbol  Milli takımına oyuncu verdik ama yeni oyuncular çıkarmamıza imkan verilmeyecek ortamlarla karşı karşıyayız. Sorun yaşatan çocuklar sokak çocuğu  olup olmadığını araştırdık. Ne yazık ki akıllı evlerde ikamet edenlerin çocukları çıktı.  Emniyetin görevini yapması için mutlaka birilerinin ölmesi mi gerekli diyerek feveran etmesi belediye başkanı Murat Aydın’ı da isyan ettirdi.

Başkan Aydın belediye olarak halkın sorunları  daha erken çözülsün düşüncesi  ile Emniyete araç tahsis ettiklerini yakıtlarını verdiklerini ifade ederek UKOME kararı gereği yük kamyonlarının gündüz saatlerinde kumaşçıların ve şehir içine  girmelerinin yasak olmasına rağmen Emniyetin bunlar için hiçbir şey yamayıp  daha kolay ve basit yerlerde araç çekmesini bende  anlamıyorum. Alsında burada böyle konuşmamam lazım ama Semra Hocamın anlattıkları kanımı dondurdu.  Semra hocam ben sizinle beraberim. Nereye kadar gidecekse gitsin. Herkes görevini yapacak .Ben memurum kimse bana dokunamaz mantığı değişmeli diyerek sert konuştu. 

Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürünün katılmadığı ve temsilci de göndermediği Kent Konseyi Kongresinde Belediye Başkan Aydın’ın samimi konuşması damga vurdu.

Bir çok şikayetin emniyet ilgili olmasına rağmen Emniyet müdürünün hangi gerekçe ile toplantıya katılmaması veya resmi bir görevi ve mazereti var ise yerine bir yardımcısını göndermemiş olması başta Belediye başkanı olmak üzere herkesin dikkatini çekti.

Emniyet müdürü neden Zeytinburnu ilçesinin bütün yöneticilerinin ve STK  temsilcilerinin  katıldığı toplantıya katılmayış sebebini kamuoyuna açıklaması gerekir.  Bizim sayfalarımız  emniyet müdürünün açıklamasına açıktır.

Kimler Kent Konseyi Kongresine Katılmıştı ?

Zeytinburnu Kaymakamı Ali Taşkın Balaban,Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın,    Zeytinburnu Belediye başkan yardımcıları Gökhan Kasap,Feruz Kutsal,Gönül Demirel,Meclis  üyeleri Mahmut Şengül,Fevzi Altuğ,Metin Develi, Zühtü Kurtulmuş Lisesi Müdürü Mehmet Karaca,Fatma Süslügil İlkokulu Müdürü Dilek Gürel,Abdulhak Hamit Ortaokulu Müdürü Haşim Albayrak, Balkan Otomotiv’in sahibi Kaya Balkan,Avrasya Hospital Genel Koordinatörü İbrahim Urlu, Zeytinburnu Hizmetlerini Güzelleştirme Dernek Başkanı Nevzat Uluocak,Kent Konseyi kadın meclisi  başkanı Gülmeni Güven, Engelli Meclisi Başkanı Taha Nusret Bozkurt, emekli imam İbrahim Sevme,Sümer Mahalle muhtarı Akın Coşkun,Veliefendi Mahalle Muhtarı Veli Özarlsan,Beştelsiz mahalle Muhtarı Adem Yavuz,Kazlıçeşme  Mahalle Muhtarı Zeynep Tülin Gömzetir,Kızılay şube başkanı Remzi Yılmaz,Ravi Kasap,Erdoğan Biberoğlu,İstanbul Times Yayın Grubu Başkanı Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner,Spor adamı Cenap Altınok, başta olmak üzere çok sayıda okul müdürü,dernek başkanı  16.Kent Konseyi Kongresine katıldı

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim