İşte Millet İttifakı adayı Dr. Adil Emecan’ dan dev tanıtım

Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi en kalabalık gülerinden birisini Millet İttifakı adayı Dr. Adil Emecan’ın aday tanıtım toplantısında yaşadı. Emecan’ın 25 yıllık deneyimi salona yansımıştı.

İlk olarak Millet ittifakının en büyük partisi olan CHP’nin tecrübeli ilçe başkanı Metin Doğan’ı sahneye davet eden ilçe başkan yardımcısı ve gecenin sunucusu Özgür Ölçer, Metin Doğan’ı kürsüye davet etti.

Metin Doğan şunları söyledi ” Değerli dostlar bugün bu salona baktığımdan Zeytinburnu’nun gerçek sahiplerini görüyorum. Bugün bu salona baktığımda dernek başkanlarımızı ve muhtarlarımızı görüyorum. Bu salona baktığım zaman Zeytinburnu sahilini yaptıkları yüksek binalar ile havamızı çalanlara karşı itiraz edeler burada.

Kısaca 31 Mart 2019’ da yapılacak seçimde Zeytinburnu’nun gerçek sahipleri ilçelerine sahip çıkacak ve Millet İttifakının adayı Sayın Doktor Adil Emecan ‘a parti farkı gözetmeden herkes oy verecek ve Martın sonu bahar dediğimiz günü hep beraber 1 Nisan 2019’ da yaşamayı dilerken aramızda Bulunan Mimar Süleyman Uluocak’a, Şemsettin Loklar’a , Dernek başkanlarımıza , Mahalle muhtarlarımıza, Bakırköy Belediye başkanımız Dr.Bülent Kerimoğlu’na Milletvekillerimiz Emine Gülizar Emecan’a, Gökhan Gümüşdağ başta olmak üzere hepinize saygı sevgi ve muhabbetlerimi sunarım” dedi.

Zeytinburnu 2. Dönem Belediye Başkanı Hasan Yılmaz CHP Zeytinburnu ilçe başkanı Metin Doğan ve Belediye başkan adayı Dr. Adil Emecan’ ın kendisini unutmadıkları için teşekkür etti.

Adil Belediye, Adil Zeytinburnu,

Dr. Adil Emecan konuşmaya başlamadan önce hazırlanan belgeselde Hilmi Şahballı’nın gidiyorum karlı dağların arında türküsünü söylemesi alkış aldı.

Adil Emecan Zeytinburnu’na hizmet ederken hayatını kaybeden Mahalle Muhtarları, şehitler ve diğer önemli değerleri rahmetle yad etti. Ayrıca ilçenin ebedi sakinleri olan Merhum Menderes, Özal ve Erbakan’ı rahmetle yad etti.

Dr. Adil Emecan’ın Eşi, kızı ve oğlu hazırlanan tanırım filminde babalarının Emecan soyadını taşıdıkları için her yerde saygı gördüklerini ifade ederek halk adamı olan Adil Emecan ile gurur duyduklarını ifade ettiler.

Emecan konuşmasında, kendi döneminde göğü delen 16/9 un, Büyükyalı’nın ,Yedi Mavi’nin ve Koç arazisi yerinde yükselen The Veliefedi’nin Zeytinburnu’nun bağrına saplanan hançer olmadığını söyledi.

Afrika atasözü olan “Sular yükselince balıklar karıncaları yer, sular alçalınca da karıncalar balıklar yer. Kimse bugün sahip olduğu makam ve mevkilerini kullanarak diğerini ezmeye kalmasın. Çünkü kimin kimi yiyeceğine insanların gücü kuvveti değil suyun akışı karar verir” dedi.

Yine üniversitede okuyan iki arkadaşın henüz makam ve mevki sahibi olmadıkları zaman bir gün birimiz önemli bir makama gelince bürokrasiye takılmamak için şifreniz “ben oyum” olsun demişler.

Birisi vali olmuş öbürü ise henüz iş bulamamış. Bir gün okul arkadaşım olan valiyi ziyarete gideyim demiş. Sekreteri randevunuz yoksa görüşmeniz zor demiş.

Arkadaşı ahan da şifremiz işe yarayacak sevinci ile siz gidin Vali beye Ben oyum deyin o beni kabul eder demiş. Vali şifreyi duyunca gülümsemiş ve şu notu yazmış sen osun ama ben artık o değilim demiş. Ben size söz veriyorum yarın başkan olduğum zaman ben hep o olarak kalacağım dedi.

Kimsenin ekmeği ile oynamaya gelmediğini ekmeği çoğaltmaya geldiklerini söyledi.

Biz Zeytinburnu’nu ne Beştepe’den ne de Beykoz’dan yönetilmesine müsaade etmeyeceğiz diyen Adil Emecan Ak Parti adayı Av.Ömer Arısoy’a da bir gönderme yaparak Ali Şeriati’nin şu yaşanmış olayını analttı.

“Ali Şeriati henüz küçük bir çocuk iken annesine beni ağaca çıkar demiş. Annesi de oğlum seni ben o ağaca çıkarırsam kendin oradan inemezsin” demiş.

Şeriati’nin de hayatı boyunca annesinin bu sözünü hiç unutmadığını ifade ettiğini söyledi.

Bir çok kişi ve kuruma mesaj gönderen Adil Emecan Ak Parti İBB adayı Binali Yıldırım benim seçimi kazanacağımı göreceği zaman daha önce Kadir Topbaş’ın Kanal 7 de dakikalarca benim aleyhime konuştuğu gibi Sayın Yıldırım’da konuşacak dedi.

2009 seçiminde son gece her yere gazete dağıtarak seçimi kaybetmeni sağlayanları da gördüm diyerek bu seçimde ön almaya çalıştı.

Bir çok konuda açıklama yapan Emecan’ın konmuşması sık sık sloganlarla kesildi. Bir ara salonda Murat Aydın’ın ismi anons edilince gençlerin yuh çekmesine kızan Emecan sakın bu tür şeylere hiç gerek yok biz işimizi yapacağız ve başkanlığı kazanacağız dedi.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İATH)

.

Editör: TE Bilisim