Merkezefendi Mahallesi tarihi Mevlevihanenin yanı başındaki konakta yemek yeme ayrıcalığını sizde yaşayın

Zeytinburnu ve İstanbul’un en mistik semtlerinden birisi olan Merkezefendi’de bir çok tarihi yapının yanı başında hizmet vermeyen başlayan Dervişan Sofrası her geçen gün köfte ve ızgara çeşitleri ile damak zevkine hitap etmeye başladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç 

Ramazan menüsü hazır

Ünlü din bilgini ve halk hekimi Merkezefendi’nin kabrine çok yakın bir lokasyonda bulunan Dervişan Sofrası Ramazan menüsü ile de sahur’a kadar hizmet verecek.

Ramazan Menüsünde Neler var ?

İftariyelikler: Hurma, Zeytin, Tulum Peyniri, Tereyağı, Ezme, Patlıcan Sosu, Reçel ,Çiğ Köfte, Çorba

Ara Sıcaklar: Paçanga Böreği, İçli Köfte, Sigara Böreği

Salatalar: Mevsim Salatası, Çoban Salatası

Ana Yemekler: Köfte , Adana / Urfa , Tavuk Şiş , Kuzu Şiş

Tatlılar : Güllaç , Trileçe, Sütlaç ,Kadayıf

İçecekler: Meşrubatlar ,Ayran, Çay ve kahve

İftar menüsü Kişi Başı :49 TL dir.

20 Kişi ve üzeri gruplara % 10 indirim uygulanır.

Ramazan’ın ilk 3 günü bütün misafirlere % 20 indirim uygulanır. Mekan Sahura kadar açıktır.

Mekanın sahibi iş adamı Meclis üyesi Cüneyt Tezcan şunları söyledi; “Amacımız son yıllarda her konuda olumlu yönde gelişim ve değişim süreci yaşayan Zeytinburnu ilçemize yakışan bir mekanı halkımızın hizmetine sunmaktır. Zeytinburnu ilçesinin en sakin mahallesinin bir bölgesinde yer alan Dervişan Sofrasında misafirlerimizi konakta ağırlıyoruz.

Yanı başımızda 1598’de yapılan Tarihi Yeni Kapı Mevlevihanesi , Yine Ünlü Halk Hekimi ve din bilgini Merkezefendi’nin Çilehanesi, Camisi ve Panorama 1453 müzesinin hemen yanında tarih ile iç içe bulunan mekanımızda sizleri ağırlamak bizi memnun edecektir diyen Tezcan bütün halkımızı Dervişan Sofrasına bekleriz dedi.

Zeytinburnu Kitabını yazan gazeteci yazar Hüseyin Çetiner Dervişan Sofrası için ne dedi ?

Mekanın ismi bölgenin konseptine çok uygun olmuş. Kim bu ismi bulmuşsa çok güzel bir isim olmuş. Zeytinburnu ilçesinin kitabını yazan bir yazar olarak en çok huzur bulduğum mekan hiç şüphe yok ki Merkezefendi Camisini etrafıdır. Çünkü Burası hem her yere yakın hem de henüz yüksek beton binalara teslim olmamış bir lokasyon.

Dervişan safrasına oturduğunuz zaman bir yanınızda 5 asırlık Mevlevihane, diğer yanınızda yine 5 asırlık Merkezefendi Camisi, hemen 500 metre ileride 2 bin küsür yıllık tarihi Bizans surları. İstanbul’un fethini panoramik olarak anlatan Panorama 1453 müzesi de yine size sadece 500/600 metre ileride. Özetle Dervişan sofrasına geldiğiniz zaman sadece yenmek yemeyeceksiniz Bizans, Osmanlı ve Türkiye tarihinin önemli mekanlarını ve şahsiyetlerini de ziyaret etmiş olacaksınız. Zeytinburnu halkına ve konuklarımıza bu bölgeyi mutlaka gezmelerini ve acıktıkları zamanda Dervişan Sofrasında soluklanmalarını öneririm.

İletişim

Dervişan Sofrası

Merkezefendi Mahallesi Beyaz Konakları

Mevlevihane Karşısı Zeytinburnu / İstanbul

Rezervasyon ve Alo paket : 0212- 582 40 00 GSM: 0533- 549 56 10

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim