“Zeytinburnu Sanat ile gelişecek”

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy Yaptığı açış konuşmasında şunları söyledi ”Öncelikle Kazlıçeşme Sanat Merkezi ve Selahattin Kara’nın “Sanatın izinde bir yaşam” konulu resim sergisinin açılışına katılıp bize onur veren Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere sayın Bakanımız Murat Kurum, Milletvekillerimiz, İstanbul valimiz ve bütün katılımcılara bizleri yalnız bırakmadıkları için hepinize teşekkür ederim” dedi.

Erdoğan Zeytinburnu 2.Dünya harbinden sonra göç ile kurulan bir ilçe oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı konuşmasında şunları söyledi “Zeytinburnu 2.Dünya savaşından sonra göç ile kurulan bir ilçedir. İlçe göçün bütün sancılı süreçlerini yaşadı.

Zeytinburnu ilçemiz son 20 yıldır yapılan çalışmalar ile modern bir şehir oldu. Zeytinburnu Kültür ve sanatın önemli ilçelerinden birisi haline geldi. Resim tarihi insanlığın ilk dönemlerine kadar gider. Karşınızda İstanbul gibi bir şehir varsa o resim bir başka anlam kazanır. Ressamımız ve Zeytinburnu Belediye başkanımızı tebrik ederim” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük ödülü sahibi olan Selahattin Kara’nın imzasını taşıyan resim sergisi sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sergi 20 Ocak 2020 tarihine kadar açık olacak.

Konuşmalar bittikten sonra Zeytinburnu Belediye başkanı Ömer Arısoy Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ tablo hediye etti.

Protokol konuşmalarından sonra açılış kurdelası kesildi. Sergiyi gezen Erdoğan Sanatçı Selahattin Kara’dan tablolar hakkında bilgi aldı.

Erdoğan yıllar önce Refah Partisi İl başkanı iken Zeytinburnu’nda Kıraathanesini toplantı yapmak için tahsis eden Remzi Bahar’ı evinde ziyaret ederek ahde vefanın ne olduğunu da ortaya koymuş oldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim