Medeni olduğunu ve insan haklarını savunduğunu iddia eden modern dünya Doğu Türkistan'daki Zulme karşı kör ve sağır olmaya devam ediyor

Çin Hükümetin keyfi ikenceleri altında inleyen Doğru Türkistan'da her sena ramazan ayında büyük zulümler yapılıyor. Bu sende sosyal medyaya yansıyan görüntlere göre yine Doğu Türkistan'da değişmeyen işkence yönetmeleri ile Doğu Türkistanlılar canından bezdirildi.

İstanbul Times Haber Merkezi 

Milliyetçi, Hareket Partisi Zeytinburnu ilçe bakanı Reşat Ok gazetemize şunlaru söyledi "Zalim Çin hükümeti her sene ramazan ayına girerken Doğu Türkistanlı kardeşlerimize keyfi işkenceler uygulama devam  ediyor. İnsan olduğunu söyleyen herkes insan onuruna yakışmayan işkence ve  kötü muamale kabul edilemez. Biz de MHP Zeytinburnu ilçe başkanlığı olarak Doğu Türkistan davasını savunan kardeşlerimizin organize ettiği Çin'e Lanet,Doğu Türkistan'a Destek etkinliğine katıldık" dedi.

Saadet Partisi Zeytinburnu İlçe başkanı Kemal Yılmaz biz her türlü zulmün karşısındayız dedi

Saadet Partisi Zeytinburnu ilçe başkanı Kemal Yılmaz ise gazetemize şunları söyledi "Milli Görüş davasının savunucusu olan Saadet Partisi Zulüm ister Müslüman'a ister hıristiyana yapılsın biz her ikisinin de zulme uğramasının karşısında dim dik dikilmesini bilen bir partiyiz. Aracılığınız ile ÇİN'in aklını başına almasını dilerim. Zira zulüm ilelebet devam edemez" dedi.

Daha sonra Adliye meydanında basın açıklaması okunduktan sonra grup 58.Bulvar cadadesi adliye mevkiinden İstasyona kadar saloganlar atarak yürüdü.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)



Editör: TE Bilisim