Reina Saldırganı Zeytinburnu Belediye Meclisinde Gündeme Geldi

Yılbaşı gecesi Beşiktaş Ortaköy’de bulunan gece Kulübü Reina’yı kan gölüne çeviren  saldırganın Zeytinburnu’nda  ticari bir taksiye binip olay yerine gittiği kesinleştikte sonra medyanın gündeminden düşmeyen Zeytinburnu ilçesinin adı Belediye meclis toplantısının Ocak ayı ikinci birleşiminde CHP Meclis üyesi Hasan Hüseyin Üsküdar tarafından gündem dışı konuşmada geniş yer buldu.


İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Üsküdar konuşmasında  Suriyeliler bata olmak üzere Zeytinburnu kayıtsız göçmenlerde doldu taşıyor. Her evin altı veya her apartmanda kaydı olmayan çok yabancı var. Bir çok yere pansiyon haline getirilmiş bir dairede 30/40 kişi kalıyor ve bunların kaydı hiçbir yerde yok.

Bizler bir otele gidince kimlik olmadan kayıt yaptıramıyoruz. Ama yabancıların hiçbir kimliği yok her işi de yapıyorlar diyerek plansız göçe karşı çıktığını açıkladı.

Belediye başkan yardımcısı ve meclis üyesi Gökhan Kasap Zeytinburnu Belediyesi olarak iş yeri ruhsatları konusunda yerli ve yabancı ayrımı yapmıyoruz. Herkes aynı kuralları yerine getirmek durumundadır. Yabancıların ek olarak da çalışma izinleri olmalı ki ruhsat başvurusu yapabilsinler dedi. Kasap ayrıca Kızılay genel başkanının yaptığı açıklamayı hatırlatarak  kan stoklarının düştüğünü ifade etmesinden dolayı Zeytinburnu Belediye meclis üyeleri olarak  kan verme kampanyasına destek olmalarının örnek bir davranış olacağını ifade etti. CHP’li meclis üyeleri de bu tür bir çalışmaya destek olabileceklerini ifade ettiler.

Ak Parti Meclis üyesi ve grup başkan vekili Mehmet Altuntaş da bir konuşma yaparak Ortaköy de yaşanan saldırıyı kınadı. Ayrıca CHP’li meclis üyelerinin  genel değil  somut olarak  halkın yararına olan taleplerini de yerine getirmekten imtina etmediklerini ifade eden Altuntaş amacımız halkımıza yararlı  işler yapmak olduğuna göre teklifin sahibi kim olursa olsun eğer faydalı bir teklif ise ve yapılabilecek bir çalışma ise enden yapılmasın dedi.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim