Parti binasında düzenlenen etkinlikte konuşan CHP Kadın Kolları Başkanı Deniz Şimşek konuşmasında şunları söyledi;"Bugün dünyanın heryerinde kadının anıldığı,sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı birgün.Biliyoruzki kadın toplumun en etkili,yönlendirici,birleştirici ve koruyucu unsurudur.

Kadın cennetin ayaklarının altına verildiği kutsal ANADIR.

Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla beraber sadece kadının sorunu değildir.

Adil kalkınmış bir toplumu inşa etmenin yolu kadınların güçlendirilmesi,etkinlik alanlarının genişletilmesi,eğitim,sağlık,siyaset,hukuk ve benzeri alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanıyor olması özellikle medeniyetten ve anayasadan uzak kapkara günlerden geçtiğimiz bu dönemde dahada büyük bir önem taşımakta.
Bir ülkenin uygarlık düzeyi kadınların yaşam şartlarına bakmakla ölçülebilir.Ne yazıkki ülkemiz 134 dünya ülkesi arasında kadın,erkek eşitliğinde 129.sırada buda bizlerin içini acıtmaktadır.Kadınların yüzde yirmisi okuma yazma bilmiyor.

Aile içi suçların yüzde seksenyedisi kadınlara karşı işleniyor.Kadınların sivil toplum örgütlerine katılımı yüzde yirmidört,siyasi partilerde yüzde onbeş,hergün ortalama 5 kadın gördükleri şiddet sonucu hayatını kaybediyor. Halbuki büyük uygarlık devrimini gerçekleştirmiş olan Ulu Önder Gazi Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk emperyalizme karşı verdiği o kutsal kurtuluş savaşında temel unsur olarak kadınlarımızı almıştır. Tarih sayfalarına adını yazdırmış bugünkü kadınlarımıza örnek olmuş esin kaynağıda olmaya devam eden kadın kahramanlarımızın başında yer alan Halide Edip Adıvarlar,Nine Hatunlar,Ayşe Bacılar,Kara Fatmalarıda saygıyla anıyoruz.

KADIN VARSA DEMOKRASİ VARDIR.

Kadının ötekileştirdiği mağdur edildiği kanolarda fikirsel ve eylemsel çalışmalar yaparak kamuoyu farkındalığı oluşturmaya,toplumsal bilinçlendirmeye katkıda bulunmaya partimle beraber devam edeceğiz." açıklamasıyla bulundu.

Düzenlenen etkinlik günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin ve kadınların karanfil dağıtımı ile son buldu.

İstanbul Times / Çağla Pekgüleç




 

Editör: TE Bilisim