‘’BU SAVAŞ DURSUN ARTIK BAŞKALARININ CANI YANMASIN’’

CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Barbaros Doğruel Açıklamasına şunları söyledi, 10 Ekim kara Cumartesi Günü Ankara’da yapılan toplu katliamı ve vahşeti kınıyor ve protesto ediyoruz. Barış talep eden,kardeşlik talep eden yurtsever insanların üzerine acımasızca ölüm yağdırdılar. Barış ve kardeşlik isteyenlere gül verilmesi gerekirken ölüm verdiler.(Bütün bu katliamlar sonucunda canımız acıyorsa canlıyız; başkalarının da acısını duyabiliyorsak insanız demektir.

Tam bu noktada hepimizin biraz insan olmaya ihtiyacımız var. Başkalarının acılarını da kendimizin insanız diyen herkesin hissetmesi gerekli. Bu nedenle Ankara’daki bütün insanlık şehitlerinin acılarını ve bütün yaralılarında acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Aynı akşam İstanbul Okmeydanı’nda bu olayların protestosu sırasında polis saldırısına maruz kalarak yaralanan Gençlik Kolu Üyemiz Deniz Erbaşında acısını yüreğimizde hissediyoruz. Şimdi sözü kızımız Deniz Erbaş’ın babası Gökalp Mahalle Başkanı Selahattin Erbaş’a veriyorum dedi.

POLİS MÜDAHALESİNDE KIZI YANAN ERBAŞ ÇOK SERT ÇIKTI

CHP Gökalp Mahalle Başkanı Selahattin Erbaş’ın kızı düğüne giderken Okmeydanı’nda polis müdahalesinin ortasında kaldı. Atılan maddelerle Erbaş’ın kızının yüzünde ikinci derece yanık meydana geldi. Bu acı ile Selahattin Erbaş oldukça sert açıklamalar yaptı.  Ülkemizin karanlığa sürüklendiği bir süreç yasıyoruz.İktidarın tutum ve politikaları katliama tutum ve davetiye çıkartıyor.Komşu ülkelerin iç işlerine müdahale edilerek iç savaşlar çıkartılıyor.Bütün muhalefete karşı adeta bir savaş çıkartılmıştır.Her türlü kışkırtma ile Türkü kürde,alevi sünniye düşmanlaştıran tutum ve politikalar dayatılıyor.Kendisinden olmayan düşmanlaştırılıyor,basın susturuluyor,başına saldırılar olağan bir durum haline gelmiş bi durumda.Hukukta ne üdüğü belli olmayan evrensel ve insanlıktan uzak yargı uygulamaları yaşanıyor.

‘’AK PARTİ MAFYA ÇETELERİNİ KENDİ ELİYLE BÜYÜTTÜ’’

Böyle bir ortamda 7 Haziran seçimleri yapıldı. Seçimden beklediklerini bulamayan iktidar 13 yıldır sürdürdüğü ırkçı faşist ve rantçı sistemi korumak için elinden gelen her baskıyı yapıyor.Ülkeyi yönetenler ve sarayda yasayanlar ,çıldırmış durumda züccaciye dükkanına girmiş bir fil gibi önüne çıkanı yıkıp döküyor.Yetmiyor Osmanlı ocakları adı altında çeteler kuruyor. İşid,El-kaide mafya çetelerine destek verilip güçlendiriliyor bunları halkın üzerine salıyor.Bu kirli savaşın sonucunda her gün onlarca İnsanımız toprağa düşüyor. Ülkemizin iç savaşa sürüklendiği bugünlerde DİSK ,KESK, TMMBO, TTB ve partimiz CHP ninde içinde bulunan kurum ve partiler savaşa karşı çıkmak için 10 Ekim günü Sıhhiye Meydanında izin alınarak yapılmak istenen barış mitingi Türkiye tarihinde görülmemiş bir katliamla sonuçlandı.

‘’AMAÇLARI YOLSUZLUKLARININ ÜSTÜNÜ ÖRTMEK’’

Biz bu katliamı yapanları biliyoruz. Kim ki ölülerimizin ve yaralılarımızın üstüne gaz bombası atmışsa odur bu katliamı yapanlar.Hangi ülkenin bakanları ki bu katliam ve vahşet karsısında gülüyorsa odur bu katliamı yapanlar…Bu katliamı yapanlar ve yaptıranlar yıllardır sürdürdüğü ırkcı faşist sistemini korumak için halkı katlediyor ve korku salıyor.Tekçi rejimini kurmaya çalışanlar mafyaya bile miting yaptıracak noktaya gelmiştir.Bu katliamların bir sebebide yaptıkları yolsuzlukları ve rantların üzerini kapatmaktadır.


DÜĞÜNE GİDEN KIZIM POLİS TARAFDINDAN YAKILDI’’

10 Ekim Cumartesi Ankara’da yaşanan katliamın ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Okmeydanı’nda bu vahşete tepki gösterenlerin üzerine polis saldırısı yaşanmıştır. Polisin hedef gözetmeksizin saldırısı sırasında düğüne giden kızım Gül Deniz Erbaş polis tarafından yaralanmıştır. Kızım 2. Derecede yanıkla 3 gündür hastanede tedavi altındadır. Başta Ankara’daki vahşeti ve katliamı şiddetle kınıyor,kızıma yönelik polis saldırısını takipçisi olacağımı,gereken ne ise yapacağımı ifade ederim.Bu ülkenin sahibi olan bizler demokrasi ve insanlık mücadelesini yükselteceğiz , korkmayacağız, dağılamayacağız!! Birliğimizi ve örgütlüğümüzü daha da pekiştireğiz. Sarayda oturanların kirli savaşını durduracağız! İnadına barış! İnadına demokrasi! Yaşasın halkların kardeşliği! Yaşasın tam bağımsız Türkiye!!!! Dedi.

Editör: TE Bilisim