AK PARTİ 2019 Kadrolarını Belirleme Sürecine Girdi

Ak Parti Genel merkez bu sene içinde belde, ilçe ve il kongrelerini yaparak partiyi 2019’da üç seçime taşıyacak kadrolarını seçecek. İşte böyle önemli bir süreç öncesi yapılacak olan kongre öncesi adı Zeytinburnu İlçe başkanlığı için geçen gazeteci yazar Hüseyin Çetiner ile özel bir röportaj yaptık.

İstanbul Times Röportaj / Kadir Karaka 

Hüseyin bey neden Ak Parti’de Zeytinburnu İlçe başkan adayı oldunuz ?

Ak Parti’nin iktidar olup olmayacağı henüz belli değil iken biz elimizi taşın altına koyarak 2002’ de Zeytinburnu kurucu ilçe başkanı olarak atanan Ahmet Dokumacı ile temasa geçerek partimiz için neler yapabileceğimizi sorduk. O zaman bize ikamet ettiğimiz Sümer Mahallesi kurucu başkanlığı verildi.3 Kasım 2002 ‘de girdiğimiz genel seçimde mahalle başkanı idim.

13 Ay sonra yapılan ilk ilçe kongresinde 13 mahalle başkanı içinde ilçe yönetim kurulu üyesi olan tek mahalle başkanı olmanın mutluğunu yaşadım.28 Mart 2004’de İlçe başkan yardımcısı oldum.Bu görevim 2006 yılının ortalarında yapılan kongreye kadar devam etti. 2007’den 2009’a kadar da Beldelerden sorumlu il koordinatörü oldum.

Yani tarlada izimiz var bundan dolayı hasatta gözümüzün olması normal olduğu için parti yönetimimize ihtiyaç olduğu an buradayız mesajı vermek adına adaylığımızı açıkladık.

Daha önce sizinle ilgili yapılan bir haberde Ak Parti için hapis cezası aldığınızı beyan etmiştiniz bu olay nedir ?

Evet 28 Mart 2004 yılında yapılan yerel yönetim seçimleri öncesi 20 Mart 2004’de Kazlıçeşme meydanında yaptığımız Mitingimizin konuşmacısı o zaman başbakanımız olan sayın Recep Tayyip Erdoğan ‘dı. Alan saat 12.30 da kadar bizimdi 12.30ile 17.30 arası da CHP ye tahsis edilmişti. İlçe başkan yardımcısı sıfatım ile bahse konu mitingin 3 kişilik heyetinden biriside bendim. Başbakanımızın konuşması uzayınca alanı saat 12.30 da CHP ‘ye teslim edemediğimiz için başka bir siyasi partinin mitingini aksattığımız için 3 ay HAPİS cezası aldık. Olay bundan ibarettir. Siyaset girdiğiniz zaman bedel ödemeye hazır olmalısınız.

2009’dan bu yana siyaseten uzaktınız neden yeniden Aktif siyasete dönmek istiyorsunuz

Ben Ak Parti İstanbul il başkanı sayın Dr.Selim Temurci seçildiği zaman başvuru formu doldurup vererek göreve hazır olduğumu ifade etmiştim . O zaman demek ki ihtiyaç olmamış olacak ki aktif vazife verilmedi. Biz de Basın olarak Ak Parti’nin ülke için yapmış olduğu hizmetleri milyonlarca okurumuza ulaştırdık. Yani davanıza hizmet etmek için sadece başkan veya yönetim kurulu üyesi olmanız gerekmez. Ben zaten siyaseten kopmadım sadece partim aktif görev vermedi. İhtiyaç olursa buradayız demek adına elimizi taşın altına koyduk.

Peki aday olur seçlirseniz Zeytinburnu’na ne tür katkılar vereceksiniz ?

1988’den beri Zeytinburnu ilçesinde adım atmadığım sokak kalmadı. 2008’de Gelişim ve Değişim Tarihi İçinde Zeytinburnu isimli kitabı yazarak ilçenin geçmişi ile de yakından alakadar olduk. Aynı zamanda merkezi Zeytinburnu’da olan İstanbul Times Gazetesi, Zeytinburnu Times Gazetesi ve İstanbul Times Tv nin de imtiyaz sahibiyim. Bu ilçede yaşayan halkımızın demokrafik yapısını çok iyi biliyorum. 1992’den sonra yapılan göçlerle çoğunluk oluşturan Doğu ağırlıklı halkımızın yaşam tarzna ve dillerine yabancı değilim.

İlçe başkanlarının demografik yapıya uygun olması partilerin dikkat edeceği bir kıstas olmalı diye düşünüyorum.

Partim beni aday gösterir ve delege beni seçerse ilçede yaşayan 200 bine yakın seçmen ile samimi ve güzel bir bağ kurarak partime seçimlerde ciddi bir destek alabileceğimi umuyorum.

Sizce Zeytinburnu’nun en önemli 3 sorunu nedir peki ?

Tabii her ilçenin olduğu gibi Zeytinburnu ilçemizin de bir çok sorunu var. Bunların başında plansız iç ve dış göçün oluşturduğu sorunları sayabiliriz. İkinci olarak da madde Bağımlılığı can sıkıcı duruma gelmiş durumda. Üçüncüsü de kentsel dönüşüm problemini sayabiliriz. Eğer Parti büyüklerimiz uygun bulur delegede onay verip bizi ilçe başkanı yaparsa yetkilerimiz oranında elimizden geldiği kadar bu üç konuya ağırlık vereceğiz inşallah.

Ahmet Dokumacı ve Bahattin Ünver ile alakalı neler diyeceksiniz ?

Ahmet başkan ile 7 yıla yakın çalıştım kendisi partimizin kurucu ilçe başkanı olarak maddi ve manevi bedeller ödeyen biz siyasi büyüğümüz. Bahattin başkan ilçemizin ikinci başkanı olarak üç dönem gayet güzel ve zor hizmetlere imza attı. İster ilçe bakanı olayım ister olmayayım her iki başkanımızdan da ancak övgü ile bahsetmenin dışında aklıma bir şey gelmiyor. İkisi de çok zor zamanlarda Ak Partimizi ilçemizde başarılı ve güzel bir şekilde temsil ettiler Allah işlerini güçlerini rast götürsün. Partimiz mutlaka her iki bedel ödeyen siyasi büyüklerimizden değişik kademelerinden yararlanırlar inşallah diyorum.

Zeytinburnu Delegesine neler demek istersiniz peki Hüseyin bey ?

Zeytinburnu delegesinin % 90’ını tanırım onlarda beni tanır. Ben samimi ve içten bir şekilde dünyevi bir menfaat düşünmeden davaya hizmet için aday oluyorum. Hiçbir hırsım da yok. Parti büyüklerimiz ister beni aday göstersin isterse göstermesin elimden geldiği kadar ülkeme hizmet ettiğine inandığım Ak Partimiz için imkanlarım ölçüsünde çalışmalarıma devam edeceğim inşallah.

Zeytinburnu’nu bilen tanıyan değişen demografik yapısının % 85’ini kucaklayan bir aday olduğuma inandığım için bu yola çıktım. Adı geçen bütün adaylara başarılar dilerim. İlçe yöneticilerine, il başkanlığa rağmen hiç bir yere aday olmayacağım. Birklikte rahmet ayrılıkta zahmet vardır diyen büyüklerimizin sözüne bağlı kalacağım. 

Hüseyin Çetiner Kimdir ?

1972 yılında Malatya’nın Kale ilçesine bağlı eski ismi ile Pirot yeni ismi ile Kıyıcak Köyünde dünyaya geldi.

İlkokulu kendi köyünde bitirdi. Ortaokulu Cağaloğlu Mahmutpaşa Ortaokulunda tamamladı. Lise Tahsilini ise İstanbul Aksaray’da bulunan Pertevniyal Lisesinde tamamladı. Lisans (Üniversite) eğitimini de Eskişehir Anadolu Üniversitesinde yaptı.

1993’da Malatya’ da ki okullarda kaynak kitap olarak okutulan Malatya Kitabının yazdı ve basımı yaptırdı.

Aynı kitap daha sonra 3 basım daha yaparak yüz binerce öğrencinin yararlandığı bir kaynak eser oldu.

Çetiner 2008 yılında doyduğu yer olan Zeytinburnu’nun kitabını yazdı. Bu kitap ta “Gelişim ve Değişim Tarihi İçinde Zeytinburnu” ismi ile yayınlandı.

2002’de Ak Parti İstanbul’da henüz ilçe teşkilatlarını kurarken İlçe kurma görevi verilen Ahmet Dokumacı ile irtibata geçti. Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu parti de hangi görev verilirse verilsin seve seve yapacağını söyledi. O zaman İlçenin en büyük 2.Mahallesi olan Sümer’in Kurucu Mahalle başkanlığı görevi verildi. Mahalle lokalini kendi imkanlarını ile açtı.

13 Ay sonra yapılan ilk ilçe kongresi ile 13 mahalle başkanı içinde Üniversite mezunu olan tek mahalle başkanı sıfatı ile ilçe yönetim kurulu üyeliğine seçildi.

28 Mart 2004 Yerel Yönetim seçimlerinden sonra ilçe başkanı yardımcısı oldu. Bu görevi 2006 ortalarına kadar devam etti.

Bu tarihten 29 Mart 2009 tarihe kadar Ak Parti İstanbul İl başkanlığında beldelerden sorumlu il koordinatörü olarak görev yaptı. 29 Mart 2009 Yerel yönetim seçimleri için Ak Ak Parti Başakşehir Belediye Başkan Aday adayı oldu.

6 Şubat 2008’de Kurucusu ve imtiyaz sahibi olduğu İstanbul Times Gazetesi’nin ilk sayısını yayınlayarak gazeteciliğe başladı. Aradan geçen 10 küsür yılda Yayın Grubunun halka ulaşma ağlarını çok geliştirdi. Çetiner 10 yıl içinde Yayın Grubuna şunları kazandırdı:

İstanbul Times Gazetesi      www.istanbultimes.com.tr       Zeytinburnu Times Gazetesi      www.zeytinburnutimes.com

Başakşehir Times Gazetesi   www.basaksehirtimes.com    www.insaatemlakdunyasi.com  www.bagcilartimes.com

www.İstanbultimes.tv (WEB TV)   www.istanbulunsesi.tv

İstanbul Times Tv Özel You Tube Kanalımız (Sokak Rportajları 8 Milyon Takipçisi var)

İstanbul Times Tv Haber You Tube Kanalı      -   İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

İstanbul Times’ı oldukça güzel bir yere getiren Hüseyin Çetiner’in imtiyaz sahibi olduğu yayın kurumları ortalama olarak günlük çoğunluğu İstanbul’dan olmak üzere 2 milyon civarında insana ulaştığı biliniyor.

Çetiner Evli 4 çocuk sahibi Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dillerini bilmektedir.

Ak Parti Zeytinburnu İlçe başkanlığına hizmet için aday olduğunu ifade eden Çetiner İlçeyi en çok tanıyan ve ilçede iyi derece tanınan bir şahsiyet olması adaylık şansını artıyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA

Editör: TE Bilisim