Yanlış park edenleri çekin ama evinin önünde park eden aracı da çekmeyin lütfen 

Sonn dönemlerde zeytinburnu ilçesinde araçların çekilme işlemini yapan  birim ile halk arasında ciddi sorunlar yaşanıyor.

Okurlarımız ve takipçilerimizden biris olan Bekir Çelik hem haber ihbar5 hattımızı aradaı hem de kaymakamlığa verdiği dilekçeyi mail göndermiş  aynen yorumsuz olarak yayınlıyoruz.


Zeytinburnu Kaymakamliğına,                              İstanbul , 29/09/2015                                                                      

Ben Bekir Celik Grup BC Dis. Tic. Ltd.Sti de yonetici olarak Zeytinburnunda calismaktayim. Sirketin arabasini sirket sahibimizin ve benim ikamet ettigimiz binanin onune yillardan beri park etmekteyim.. Bu araci sadece ben kullanmaktayim.. Park ettigim yere binalarda oturan herkes ve isyeri sahipleri her gun park etmektedir.. Bizzat ben kendim emniyet mudurlugune burada park etmenin yasak olup olmadigini sormustum.. Sayin Mudurum trafikten sorumlu komiseri cagirip bana Cevap vermisti *park edebilirsiniz* eger aracin yanina ikinci park yapilirsa hemen cekilir ve yasak olarak soylemislerdi.. Bu kural Dunyanin her yerinde ve istanbuldada aynidir.. Benim Sikayetim Trafik teroru estiren Polis Memuru ve Yanindaki Soforu Ilgilidir.. Ben ve butun zubeyde hanim caddesi sakinleri ve zeytinburnu halki  biktik bu insanlardan vatandaslik hakkim/hakkimiz neyse onu istiyoruz..                                                                       

Yurt disindan bu sabah geldim ve saat 10 civari aracimi cektikleri otoparka arkadasim salahattin denerle ugradim.. Bu sirada arabayi ceken polis memuru ve yanindaki sofor cekicileriyle geldi.. Ben kendilerine neden evin onunden cektigini sordum oda bana yasak ben cekerim dedi.. *Ben tekrar memur beye ben ayni yere 15 yildir park ettigimi soyledim* memur bey bana yasak ben cekerim gidin istediginiz yere sikayet edin deyim el kol tavirlariyla hakliligini giydiyi uniformanin kuvvetiyle Kabul ettirim tavriyla , sizinlemi ugrasacagiz dedi.; tartistik..

Haksizlik ettiklerini ve cekmemeleri gerektigini soylemeye calistiysamda git itirazini istedigin yere yap.. Bende savciya gidecegimi eminiyet mudurune valiye kaymakama neresi size durdurursa oraya kadar gidecegimi soyledim soyledigimde *Savciya eger gitmessem serefsizsin diye bagirdi.. Soforun mudahil olmasini halen anlamis degilim.. Kisisel tartismanin anneme kufure kadar gittigine herkes sahit oldu. Ayni yere erkeksen koy yine cekecegim diyen polis memuru( Ibrahim Boykis;Tahriklerde onlara saldirmami istegecek kadar hakareti yaptilar..

Soforun aractan inip kavga etmek istemesi cabasi.. Aralarinda nasil bir iliski ve bu iliskiden olan kazanclarini dusunmeden edemedim.. Biz oradayken cekiciler yaris edercesine arac getiriyordu.. 5 dakikada 4 arac geldi,  bu araclarin sahiplerine ulasmadiklarindan eminim kaldiki sirenleri var calip ikaz etmeden cekiyorlar.. bu insanlarin bir anlik dalginligini ve yanlisini hemen cezaya donusturuyorlar..

Bu araclarin sahipleri neye ugradiklarini sasirip ortalama 1 saat icinde araclarini ceza odeyerek aliyorlar, cunki bunlar calisan kesimden baskasi degil. Benim anlayamadigim zeytinburnunda atil olarak aylar yillardir yerinden cekilmeyen araclar var!! Bunlarin kimi kaldirimlarda kimi yol kenarlarinda neden cekilmiyorlar?? Benim dusuncem bunlardan ne otopark nede baskalari gelir elde edemez..

Bu gibi araclarin  yerine  bir dakikada kaldirip cekilen araclari tercih eden bu kisilere dur demenizi istiyorum. Biz devletimize guvenemiyecekmiyiz ? Bizim Devletimimizden Baska kimimiz var..Odedigim 140Tl nin iadesini ve Devletimin bu sahislara verdigi gorevi kotuye kullanan  bu trafik Teroristlerine trafik magandalarina gerekenin yapilmasi icin sikayetcigim arz ederim..                            

Dun  saat 12 de zeytinburnu ilçe emniyet Müdürü Sayın Erdem Torlak bey ile görüşmeye ve şikayetçi olduğum konuyu açıklamaya çalıştım.. Uniformayi kotuye kullanan bu trafik teroristleri dememle birlikte adeta kukredi ve o zaman bende teroristtim demeye basladi; sayin mudurume ben sizi boyle itham etmedim lutfen dinleyiniz dedimsemde!!!  Kelimelerimi hakeret olarak algılayıp benı dinlemek yerine odasından çıkmamı istedi ne kadar dirensemde kanun uygulayıcısının ofisinde duramazdım..

Beni dilekcemi vermem için başka bir ofice gönderdi . Benim ne Müdüre Ne oradaki birine şahsi kişisel hakeretim olmadı..  Ofiste oturarak hangi caddede ne oluyor diyerek gorebilseler sanirim benim gibi milyonlar onu kucaklar kutlar. Kanun uygulayicilari calistigi bolgeyi bence iyi tanimalidir..

Ilce emniyetinin yani yasak olmasina karsin, birde teror eylemlerinin toplumumuza ve kanun korucularina verdigi zarari bilerek arac parki oluyor, gorulemiyor. Zubeyde hanim caddesi en genis en sakin caddelerinden biri olmasina karsin gorulemiyor.. Kaldiki etrafta hic bir otoparkta yoktur.  Sayın müdürümü Kaymakamlığa şikayet edeceğimi söyledim. Ben 53 yaşında 5 evladı olan bir babayım.. Aracimi kac yuz metre oteye park edip cocuklarimi kucaklayip tasimam lazim? Kaldiki kaldirimlar arac parkina donusmusken!!                                                                                                              

Kanun uygulayıcıları ve bu kanunları yapan devletim beni mağdur edecekse gideceğimiz yer kalmamış demektir. Ben bu Haksizligin giderilmesi icin bagli olan ilk makamdan gereken saygiyi gormedigim icin size geldim..Gerekenin yapılmasını arz ederim.

Adres:   Bekir Celik  
             Sumer Mh. Zubeyde Hanım,Cd, Buldu Apt No=330-332                                                        Zeytinburnu/ISTANBUL

                                                                 

Editör: TE Bilisim