Genciyle yaşlısıyla binlerce vatandaşın aynı masada buluştuğu Gönül Sofrası’nda bir araya gelen Zeytinburnulular, Telsiz Mahallesi çatısı altında iftar yaptı. Sokakların rengarenk ışıklarla donatıldığı sofrada bir arada olmanın mutluluğunu yaşayan komşular, senede bir kez de olsa böylesine güzel bir organizasyonda buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Erhan Şahin

“BİRLİKTE GÜÇ OLALIM, BİRLİKTE TÜRKİYE OLALIM”

Ramazan ayı boyunca her akşam Zeytinburnu’nun farklı bir mahallesinde iftar verdiklerini belirten Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Organizasyonu Zeytinburnu Belediyesi olarak biz yapıyoruz ama ikram sahipliğimizi hayırsever iş adamlarımız yapıyor. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Rabbim onlara helalinden bol ve bereketli kazançlar nasip etsin. Güzel yerlerde harcamayı nasip etsin.”diye konuştu.

Çocukları bu akşamın şeref konukları olarak nitelendiren Başkan Aydın, “Özellikle çocuklarının ellerinden tutarak iftar sofrasının manevi iklimini onlara yaşatan ailelerimize çok teşekkür ediyorum. Bu akşamın şeref konuklarını çocuklarımız. Bu güzel atmosferde, güzel ülkemiz Türkiye’mizde Ramazan’ı yaşıyoruz. Bu akşam burada huzur ortamı içerisinde iftar yapıyoruz. Rabbimize ne kadar şükretsek azdır. Ama çevremiz ateş çemberi, bölgemiz sıkıntı yaşıyor. Türkiye üzerinde oynanan oyunlar var. Bu oyunları bertaraf etmenin tek bir yolu var. Burada olduğu gibi bir araya gelmek. Gönüllerimizi birbirimize açmalıyız. Türkiye ayakta kalacaksa, bu topraklarda kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti var olacaksa, bizlerin çocukları bizlerin nesli değerlerine bağlı olarak yaşamaya devam edecekse bunun tek yolu gönüllerimizi birbirimize açmaktan geçiyor. Bunu yaparsak Rabbimin izniyle bu topraklarda huzur ortamı içerisinde kıyamete kadar yaşamaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

130 AİLENİN EVİNE SICAK YEMEK SERVİSİ

Ramazan ayı boyunca meydan ve mahalle iftarıyla yaklaşık 50 bin vatandaşı bir araya getirecek olan Zeytinburnu Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinliklerine de aralıksız devam ediyor. Her akşam söyleşi, Kur’an tilaveti, ilahi konserleri ve semazen gösterileri gibi birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Merkezefendi, bu yıl ilk kez yüzlerce yayınevinin bir araya geldiği Merkezefendi Kitap Fuarı’na da ev sahipliği yapıyor.

Öte yandan iftara yetişemeyen vatandaşların da unutulmadığı Gönül Sofrası’nda her akşam Cevizlibağ Metrobüs durağı, Marmaray Kazlıçeşme durağı, 15 Temmuz Meydanı, Merkezefendi ve Belediye Hizmet Binası önünde 3 bin kişilik sıcak çorba, cevizli ekmek, hurma ve su ikram ediliyor. Evinden çıkamayan yardıma muhtaç 130 ailenin ise kapısına kadar sıcak yemek servisi yapılıyor. Tüm bunların yanı sıra müftülükle gerçekleştirilen iş birliği sonucu Zeytinburnulular, her gece Türkiye’nin ünlü hafızlarını Merkezefendi ve Seyitnizam Camii’nde dinleme fırsatını yakalıyor. Kur’an tilaveti ve Teravih namazı sonrası ise camiden çıkan vatandaşları doğal limonata ikramı karşılıyor.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim