Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi’nin bu yıl takdir ve teşekkür belgesi alan öğrencilere yönelik düzenlediği yaz kampının ikinci kafilesi, 03 Ağustos Pazartesi sabahı yola çıktı.

İstanbul Times Haber Merkezi

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılında başarılı öğrencileri hem ödüllendirmek hem de Çanakkale Zaferi hakkında bilgilendirmek için düzenlenen organizasyonda toplam 160 öğrenci, 22 Ağustos’a kadar keyifli ve öğretici zamanlar geçirecek

VELİLERLE BAŞ BAŞA KAHVALTI PROGRAMI

Çanakkale Yaz Kampı’nın ikinci kafilesini oluşturan 40 öğrenci, sabah saatlerinde Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi önünden kalkan otobüsle Çanakkale’ye doğru hareket etti. Kampa katılan öğrencileri Başkan Aydın, bizzat uğurlayıp, hatıra fotoğrafı çektirdi. Kamp için heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri uğurlamak üzere gelen veliler ise çocuklarını uğurladıktan sonra Başkan Aydın’la sabah kahvaltısı yaptı. Kahvaltı esnasında veliler, çocukların keyifli bir yaz geçirmelerini sağlayan Yaz Kampı için Başkan Aydın’a teşekkür etti.


DOĞANIN İÇİNDE EĞLENCE VE BİLGİ DOLU YAZ KAMPI


13-17 yaş arası 4 ayrı kafile için altı hafta sürecek olan Yaz Kampı’na katılan öğrenciler, kamp boyunca kültürel, sosyal ve sportif aktivitelere katılacak. Tam kapasiteli bir otelde konaklayacak olan öğrenciler;  Çanakkale Şehitliği, Milli Park, Çanakkale Tabyaları, Gelibolu, Piri Reis, Süleyman Gazi, Truva, Kaz Dağları gibi yeşilin ve tarihin bir arada buluştuğu mekanları gezecek. Kampa katılan öğrenciler, keyifli bir tatil yapmanın yanı sıra Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı Anma Semineri’ne katılarak tarihi bilgilerini tazeleyecek. Bir hafta boyunca Çanakkale’nin kendine özgü iklimini yaşayacak olan öğrenciler; basketbol, futbol, yüzme gibi eğlendirici yarışmalara da katılma fırsatını yakalayacak.


KAMP HİKAYELERİ KISA FİLME KONU OLACAK

Doğa yürüyüşü ve pikniklerin düzenleneceği kampta öğrenciler, okçuluk, voleybol, futbol turnuvalarının yanı sıra tiyatral gösteriler, geleneksel oyunlar ve senaryo atölyeleri gibi kültürel etkinliklere de katılacak. Açık havada film ve belgesel izlemenin ayrıcalığına varacak olan öğrenciler, sahne ve mikrofon sunumlarında hem yeteneklerini sergileyecek hem de unutulmaz bir yaz tatili geçirecek.
Kamptaki unutulmaz hatıralarını kayıt altına alan ve senaryosunu yazıp çeken öğrencileri ise farklı bir deneyim bekliyor. Hikayesini kısa filme dönüştüren öğrencilerin “Kamp Hikayesi” adlı kısa filmleri, Zeytinburnu Belediyesi’nin sosyal medya platformlarında paylaşılacak.

Kaynak: İstabul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim