Zeytinburnu’nda yüzlerce vatandaş, iftarını Zeytinburnu Belediyesi Yeni Hizmet Binası önünde yaptı. Belediye personelleriyle aynı masada buluşan vatandaşlar, Kur’an tilaveti ve ilahiler eşliğinde orucunu açtı.

İstanbul Times Haber Merezi 

Zeytinburnu Belediyesi, yeni hizmet binası önünde kurulan alanda yüzlerce vatandaşı iftar sofrasında buluşturdu. İftara katılan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, masaları gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Başkan Yardımcılarının ve belediye personelinin de katıldığı iftar programında vatandaşlar Kur’an tilaveti ve ilahiler eşliğinde orucunu açtı.


“BOMBALI SALDIRIDA ŞEHİT OLANLARIN 7 TANESİ ZEYTİNBURNU’DAN”


Ramazan ayında binlerce vatandaşı hayırsever iş adamlarının bağışlarıyla iftar sofralarında ağırladıklarını dile getiren Başkan Aydın, 5 meydan, 12 sokak ve mahalle iftarıyla toplam 50 bin vatandaşı Gönül Sofraları’nda buluşturduklarını belirtti. Cevizlibağ tramvay durağı, Marmaray-Kazlıçeşme durağı, adliye, yeni hizmet binası ve Topkapı Panorama 1453 Müzesi’nin önünde olmak üzere her akşam 5 farklı noktada iftara yetişemeyen vatandaşlara da çorba, ekmek, su ve hurmadan oluşan iftariyelik ikram ettiklerini belirten Başkan Aydın, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Yakın zamanda Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen menfur terör saldırısına da değinen Başkan Aydın, saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyerek, “Havalimanında şehit olan vatandaşlarımızdan 7 tanesi Zeytinburnu'ndan. Bugün 6 tanesini ebediyete uğurladık. Başka şehitlerimiz de var. Rabbimden niyazımız, duamız odur ki; bu acılar inşallah milletçe yaşadığımız son acı olur. Birlik ve beraberlik için, huzur için, barış ve kardeşlik için hep dua ediyoruz. Ama bizde bir eksiklik var ki dualarımız tam kabul olmuyor. Belki bu gece Kadir Gecesi belki de yarın ya da diğer geceler. Bildiğiniz son 10 gün Kadir Gecesi o yüzden sizlerden ülkemizde ve bölgemizde barışın, huzurun ve kardeşliğin olması için dua etmenizi istirham ediyorum.” diye konuştu.

İftar öncesi Kur'an-ı Kerim ve çeşitli ilahiler okunurken, yemeğin ardından vatandaşlara lokma ikram edildi.

 

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
 

Editör: TE Bilisim