Zeytinburnu İmam Cafer-i Sadık Camisi Dernek Başkan Vekili Murat Elmas ”İslam Ülkelerindeki Kan ve Gözyaşı Son Bulmadıkça Kerbela Bitti Denilemez” dedi

20 Eylül 2018 Sabah Saat 9: 00’ da başlayan anma programı saat 13: 00 kadar devam etti.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem,MHP İstanbul İl Başkanı Birol Gür, Zeytinburnu ilçe başkanı Reşat Ok, Ülkü ocakları başkanı Tunahan Aydın, Erikli Baba Cem Evi dernek başkanı Erdoğan Metin, CHP İlçe başkan vekili Barbaros Doruel, ve çok sayıda protokol üyesi Hazreti Hüseyin ve 71 yareninin şehit edilmesinin 1379. Sene-i devriyesinde yapılan matem törenlerine katıldı.

Dernek Başkan Mehmet Tahan katılım gösteren bütün ehlibeyt dostlarına kendisi ve dernek adına teşekkür etti.

Dernek Başkan Vekili Murat Elmas”Hazreti Hüseyin ve 71 yarenini 1379 sene sonra en derin şekilde rahmetle yad ediyorum” dedi.

Hazreti Hüseyin ve 71 yareni için matem törenini organize eden İmam-ı Cafer-i Sadık Camisi Dernek Başkan Vekili iş adamı Murat Elmas şunları söylediHazreti Hüseyin ve 71 yareni takvimlere göre tam 1379 sene önce Yezid zalimi tarafından Kerbela sahrasında aç ve susuz bir şekilde katletti. Ancak bu acı ve matem bizim kalbimizde sanki dün yaşanmış gibi tazedir.

İşte sizin de burada gördüğünüz gibi binlerce ehlibeyt dostunun kalbinde bu acı dediğim gibi sanki 1379 sene önde değil de dün olmuş gibi hissetiklerine eminim. Acımızı paylaşmaya gelen Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Milletvekili Sayın Arzu Erdem’e , İl başkanı Sayın Birol Gür’e,Zeytinburnu ilçe başkanı Sayın Raşat Ok’a, Erikli Baba Cem Evi başkanı Erdoğan Metin’e, Ülkü ocakları başkanı Tunahan Aydın’a,Basın mensuplarına ve acımıza ortak olan binlerce ehlibeyt dostuna saygı hürmet ve muhabbetlerimi sunarım.

Tacettin Akdağ başta olmak üzere dernek yönetiminden ve tertip komitesinde yer alan 12 arkadaşıma ayrı ayrı teşekkür ederim dedi.

Tacettin Akdağ’da yanlarında olan Ehlibeyt dostlarına canı gönülden teşekkür ederim dedi.

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem ‘de şunları söyledi “ Kerbela olayı İslam aleminde yaşanmaması gereken bir olaydı. Ancak 1379 sene önce yaşanan bu olay bugün halen bütün Müslümanların ortak acısı olarak görüyorum.

Hz. Hüseyin efendimiz ve 71 yareni şehit olmak pahasına küfrün önünde eğilmediler. Aradan geçen 14 asra rağmen burada Kerbela ‘nın yasını yaşıyorsak bu Hazreti Hüseyin’ in küfrün önünde eğilmeyişinin bir gereğidir.

Bu proğramın yapılmasında emekleri olan Dernek başkanı Mehmet Tahan’a ve vekili olan Murat Elmas’a ve emeği geçen diğer bütün cami dernek yöneticilerine teşekkür ederim” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanı Birol Gür’de yaptığı konuşma da şunları söyledi “

“Öncelikle Milletvekilimiz Arzu Erdem’in de değindiği gibi 1379 sene önce yaşanan Kerbela faciasının yaşanmaması gerektiğine bende inanıyorum. Ancak tarihte yaşanan olayları geriye getirme şansımızda yoktur. Burada görüldüğü gibi 1379 sene önce de yaşanmış olsa da Hazreti Hüseyin Sevgisi Müslüman Türk milletinde o kadar yer edinmiş ki 5 bin yıl geçse de bu necip milletin evlatları Peygamber torunu olan Hazreti Hüseyin ve 71 yakın aile efradına karşı Yezid ve avanesi tarafından yapılan hunharca katliamı unutmayacaktır. Burada bir kez daha peygamber torunu Hazreti Hüseyin efendimizi ve şehit edilen aile yakınlarını rahmetle yad ediyorum “ dedi.

Diğer konuşmalar bittikten sonra herkesi ağlatan temsili Kerbela tiyatrosunun sergilediği oyunu izleyen herkeste acı ,hüzün ve ızdırap hakim oldu.

Yayın Grubu olarak tarihimizde kapanmayan bir yara olan Kerbela olayını ayrıntılarını ile bize anlatılmasını sağlayan İmam Cafer-i Sadık Dernek başkan Vekili Sayın Murat Elmas ve dernek yönetimine yayın grubu olarak teşekkür ederiz.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim