Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında düzenlenen bisiklet turuna katılan ZeytinburnuBelediye Başkanı Murat Aydın, 3 saatte 50 KM yol katederek kendi rekorunu kırdı. 10 kişilik ekiple birlikte Saraçhane’nin önünde toplanan konvoya eşlik eden Başkan Aydın, Saraçhane’den 3. Havalimanına kadar pedal çevirerek 50 KM’yi 3 saatte tamamladı. Bir gün içerisinde bisikletle katettiği en uzun mesafeye ulaşan Başkan Aydın, günlük 10 KM’lik rekorunu 50 KM’yi çıkarmış oldu.

Hayali Giresun’a Bisikletle Gitmek

Yüzlerce kişiyle birlikte pedal çevirerek 10 kişilik ekibiyle adeta mini bir İstanbul turu atan Başkan aydın, Saraçhane’den başladığı yolculuğu TEKNOFEST’te tamamladı. 3. Havalimanına kadar hiç ara vermeden 3 saat boyunca pedal çeviren yüzlerce kişi karayolu üzerinde renkli görüntüler oluşturdu. Genciyle yaşlısıyla herkesin pedal çevirdiği Avrupa Hareketlilik Haftası’nda adeta çıkarma yapan yüzlerce kişi, tur sonunda bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

143 gündür makam aracı yerine bisiklet kullanan Başkan Aydın, şu ana kadar 1500 KM’ye yakın yol katetti. Aydın’ın en büyük hayali ise memleketi Giresun’a bisiklet üstünde gitmek.

Editör: TE Bilisim