Eski hatalar en aza indirilmiş durumda…

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezindeki iftar programının ardından Zeytinburnu Çırpıcı Mahallesinde bulunan Köşeli Cami'ye gelerek Camide çıkan cemaate limonata ikram etti.Akabinde Camii avlusunda toplanan kalabalığa hitap ederek 31 Mart 2019’da yaşanan arızanın giderilmesi için 23 Haziran 2019’da sandık başına gideceğiz ve biz seçimi kazanacağaız dedi.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyn Çetiner 

Camiden Cafeye yürüyüş ve halka dokunuş yapıldı

Daha sonra Çırpıcı Mahallesi Rüstem Balkan sokaktaki Rumeli Kafeye geçti.
Binali Yıldırım, burada vatandaşlar tarafından meşalelerle karşılandı. Vatandaşlardan yoğun ilgi gören Yıldırım vatandaşlarla bol bol fotoğraf çektirdi.

Binali Yıldırım'a gezi sırasında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, AK Parti İlçe Başkanı Selami Delibalta, Belediye Başkan Yardımcıları, İlçe Yöneticileri,Mahalle Muhtarı Mustafa Çalışkan ve Tüm Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Mehmet Ali Vatansever eşlik etti.

Vatandaşlarla sohbet eden Binali Yıldırım, önce Ramazan Bayramı ondan sonra da 23 Haziran demokrasi bayramını hep birlikte kutlayacaklarını söyleyerek seçimlerde destek istedi.

"ALLAH'IN İZNİYLE 23 HAZİRAN'DA İSTANBUL BİNALİ YILDIRIM DİYECEK"

Vatandaşlara hitap eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kazakistan'dan ayağımın tozuyla gelerek burada çalışmalar küçük de olsa destek vermek için geldim.

Çorbada tuzumuz olsun istedim. Kazakistan'dan sizlere selam getirdim. Ahıska Türkleri darbe girişimi olduğu zaman terör saldırısı olduğu zaman ararlar ve bize ihtiyaç var mı diye bize sorarlar.

Bu seçimde iyi çalışmayacaksanız, sandıkları beklemeyecekseniz biz gelelim dediler. Onlara dedim ki siz burada huzurlu, güçlü olun, Allah'ın izniyle 23 Haziran'da İstanbul Binali Yıldırım diyecek. Fırsat buldukça, bizde çalışmalara katılacağız. Sizlerin çalışmalarına destek vereceğiz" diye konuştu.

"31 MART'TA Kİ DESTEĞİMİZİ DAHA DA YUKARIYA ÇIKARACAĞIZ’’

Kafe içerisinde konuşma yapan Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, "Zeytinburnu 31 Mart seçimlerinde bize sahip çıktı, inşallah 23 Haziran'da bu desteği daha da yukarıya çıkaracak. Sizin buraya teşrifleriniz bize çok büyük bir moral oldu. Bütün hemşerilerimle birlikte 23 Haziran'a kadar 31 Mart'ta ki desteğimizi daha da yukarıya çıkarmak için gecemizi gündüzümüze katacağız. Eksik kalan bölümümü 23 Haziran'da inşallah tamamlayacağız" şeklinde konuştu.

"OYLARIN HEPSİ SAYILSAYDI SONUÇ ÇOK FAZLA FARKLA DEĞİŞİRDİ"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "31 Mart'ta bir seçim oldu, seçim bitti, kavgası bitmedi, İstanbul Büyükşehir Belediyesinde maalesef sizlerin oyları tam yerini bulmadı. Sizlerin oylarınıza yeterince sahip çıkmadık, özür diliyoruz. Göz kulak olmadıysak bu oyları hiç edenlerin suçu yok mu? 29 bin 500 fark var, bizim oylar başka yerlere yazılmış, iptal olmayan oylar iptale atılmış, işin içine girdikçe baktık, yolsuzluk, hırsızlığın boyutu çok büyük. Sadece değerli kardeşlerim oyların yüzde 10'u sayıldı, yani 8,5 milyon oy kullanıldı, 850 bini sayıldı fark 15 bin azaldı. 29 bin 500'den 13 bin 729'a düştü, geriye kalan yüzde 90 yani 7,5 milyondan fazla oy sayılsaydı, hayli hayli çok fazla farkla sonuç değişirdi. İstanbulluları yormayalım, bir daha bu seçim konuşulmasın, gelin şunu bir daha sayalım, ne çıkarsa boynumuz kıldan ince, siz kazandıysanız siz, biz kazanıyorsak biz. Yeter ki bu kafalardaki tereddütler ortadan kalksın. Bunda ne var, bunu niye istiyoruz? Buna yanaşmadılar, iki sefer müracaat ettik, bir daha sayılamadı. Sonucu değişeceğinden eminler, onun için istemiyorlar" dedi.

"BİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞIN DEĞİL, HAKİKATİN ORTAYA ÇIKMASINI İSTİYORUZ"

1963 yılında yapılan seçimden örnek vererek konuşmasını sürdüren Binali Yıldırım, "Bizim görevimiz sizin oyunuzun hesabını sormak. Onun için başka çare kalmadı, müracaat ettik. Madem sayılmıyor, bizde seçimlerin yenilenmesini talep ettik. İstanbul'da böyle bir olay 1963'te olmuş. Seçim bitmiş kavgası bitmemiş.

Bu sefer Demokrat Parti'den kazanan belediye başkanlığını iptal etmişler, kazanamayanı belediye başkanı yapmışlar. Biz bunu istemiyoruz dedik, biz sizden belediye başkanlığını istemiyoruz, biz hakikatin ortaya çıkmasını istiyoruz. Hakikat sayılsaydı çıkacaktı.

Madem sayılmadı, belgeleriyle bilgileriyle teslim ettik, YSK inceledi ve araştırdı, bizim dediklerimizin doğru olduğuna karar verdi. Ankara'da kazandınız, demokrasi var hukuk var, Antalya aynı, Mersin'de kazandınız, Adana'da kazandınız, hukuk var, İstanbul'da tezgah bozuldu hukuk yok, demokrasi yok, cıyak cıyak bağırıyorsunuz, Zeytinburnu yer mi bunu? Kadir Gecesi, arkasından Ramazan Bayramınız var tebrik ediyorum. İki bayram arasında 23 Haziran'da İstanbul bayramı var" diye konuştu.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim