Zeytinburnu Bilgi Evi öğrencileri, Geleneksel Bilge Nesil Kahvaltısı’nda buluştu. 600 öğrencinin katıldığı kahvaltıda Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da yer aldı. Çırpıcı Sosyal Tesisleri’ndeki 6’ncı Bilge Nesil Kahvaltısı’nda buluşan öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte kahvaltı yapmanın tadını çıkardı. Kahvaltı esnasında, Bilgi Evleri’nde aldığı eğitimleri sergileme fırsatını da yakalayan öğrenciler, çeşitli şiir ve türkülerden parçaları seslendirdi. Program sonunda öğrencilerin çekiliş yaptığı buluşmada, 15 şanlı öğrenci hediyelerini Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın elinden aldı. Aydın’a yoğun ilgi gösteren öğrenciler etkinlik boyunca Başkan Aydın ile fotoğraf çektirdi.

"GELECEĞİMİZ BU GENÇLERLE ÇOK DAHA GÜZEL OLACAK"

Düzenledikleri etkinlik ve bilgi evlerinde yetişen bilge nesil projesiyle ilgili konuşan Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, “Bugün, bilge nesil üyelerimizle birlikte bir araya gelmenin mutluluğu içerisindeyim. Bilge nesil, belediyemizin 2005 yılında örnek proje olarak kurmuş olduğu, bilge evlerindeki eğitimine devam eden gençler arasından seçilen kendilerinde gelecek gördüğümüz ülkenin geleceğine, gelişmesine ciddi anlamda katkı vereceğine inandığımız gençlerden oluşuyor. Zeytinburnu’nda 600 tane bilge nesil öğrencimiz mevcut. Şu an onlarla ve aileleriyle birlikte bir arada olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyorum. Yaptığımız muhabbetle onların enerjisini ben de üzerime almış oldum. Bu sayede enerjim iki kat daha arttı. Büyüklere örnek olabilecek tavırlar sergileyen bu gençleri, canı gönülden kutluyorum. İnşallah geleceğimiz bu gençlerle çok daha güzel olacak. Onları görünce gelecekle ilgili ümidim daha fazla artıyor.” dedi.

Program sonunda etkinliğe katılan öğrenciler, aileleri ve öğretmenleriyle birlikte Başkan Murat Aydın ile günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: TE Bilisim