Ünver ‘dan Anamuhalefet’ e Başbelası çıkışı

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı Bahattin Ünver ilçe Danışma meclisinde yaptığı açılış konuşmasında Ana muhalefet için baş belası çıkışında bulundu. Ünver Konuşmasında şunları söyledi ”Yarın  Cumhuriyetimizin 93.Yılı İnşallah rabbim bir daha cumhuriyeti kuruluş sürecinde yaşadığımız sıkıntıları bize yaşatmaz. Bu ülke topraklarında son  200 yıldır bizim içimize nifak düşürmek isteyen iç ve dış mihraklar hep olmuştur.


İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyn Çetiner 


15 Temmuz 2016’da yaşadığımız ve 246 kardeşimizin şehit olduğu ve 2.500 dolayında vatandaşımızın gazi olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Milletin reisi ve Ümmetin Umudu olan Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz’daki tutumu  sıradan bir olay değildi. Eğer halkımız o gün ölümü öldürmeseydi ülkemiz bugün Fırat Kalkanı operasyonunu başarılı bir şekilde yönetemezdi.

Allah bizim mahvımızı isteyen dış mihrakları ve vatan hainlerini darbe anında  hezimete uğratmasaydı  bugün bizde sizde burada olamayacaktık.

Darbeyi yapanlar bugünde algı operasyonları yaparak mağdur edebiyatı yapıyorlar. Onlar değil asıl mağdur halkımızdır. Benim 8 yıllık ilçe başkanlığı döneminde 8 tane seçim oldu.Ahmet başkan döneminde de 5 tane oldu. Yani 14 yıllık Ak Parti iktidarında 13 tane seçim yapılmış.

Bunların  hepsi önemli ve hayatiyet arz eden seçimlerdi. Ancak bu seçimlerin sonucunda ülke için güzel çalışmalara  imza attık. Ama iki önemli konuyu hal edemedik. Bunların 1.si yeni bir anayasa,2.si de  Başkanlık sistemi. İşte Bundan sonra daha çok çalışarak bu iki konuda sonuca ulaşmalıyız.  Unutmayın 15 Temmuz’da tanklara kafa atan bu millet yeni anayasasını da yapacak, başkanını da seçecek kuvvetedir ” dedi.

Başkan Aydın Zeytinburnu Kültür ,Sanat ve Eğitim odaklı eserlere doyacak dedi

Marka İlçe Zeytinburnu Başlıklı sunumunu yapmadan önce  15 Temmuz ile alakalı duygu ve düşüncelerini anlatan Zeytinburnu belediye Başkanı Murat Aydın konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Başkanın konuşmalarında satırbaşları;

“15Ttemmuz’dan sonra geçen ay yapılan danışma meclisine yöresel günlerin açılışı nedeni ile katılamamıştım. Bunun için bu konu ile alakalı duygu ve düşüncelerimi sizinle paylaşmak isterim. Biz 15 Temmuz gecesi  bir toplantıya katılmak üzere Amarika’ya doğru yola çıktık. Ama eşime söyledim içimde büyük bir sıkıntı vardı bu seyahati yapmak istemiyordum. Amerika’ya inmemize 1.5 saat kala uçakta internete girdiğimde anormal bir durumun olduğunu anladım. Basın danışmanımız ile temasa geçerek yapmaları gereken talimatları veriyordum.

Ama sahaya seri bir şekilde inilmesi halinde girişilen darbenin püskürtüleceğine inanıyordum. Sosyal medyada halkımızı tepki vermeye davet ettik. Bunu yeterli görmeyerek SMS attık. Zeytinburnu’nda yaşayan halkın % 90’a darbeye karşı çıktı. 15 Temmuz’da ülkemizin gövdesinin yarısı uçuruma yuvarlatılacak iken hep beraber ALLAH’ın izni ile kurtardık. Doğru ve samimi bir şey söyleyeyim ki 15 Temmuz’da yaşananlar ile İmanım Tazelendi.

Burada Kesinlikle Allah’ın planı üstün geldi ve ülkemiz uçuruma doğru giderken bir el buna müsaade etmedi. O elde şüphe yok ki yüce yaradanın eli idi.  Darbeye sadece bizim partililerim karşı çıkmadı. Ana muhalefet, Muhalefet ve çok küçük bir darbe destekçisi gurup dışında herkes darbeye karşı net bir duruş sergiledi.

Henüz Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız konuşmadan önce İl başkanımız Dr.Selim Temurci il binamızı basmaya giden darbeciler mücadele ederken diğer yandan da teşkilatını organize ederek meydanlara yönlendiriyordu. Bu çabaları geçmek olmaz.

Hainler öz evladınız da olsa lütfen sahip çıkmayın. Hemen ilgili yerlere şikayet ederek hak etikleri cezaya çarptırılması için gerekli çalışmaları yapın. Daha dün kamere kayıtlarını izledim. Darbe gecesi Saat 20 dolaylarında üst rütbeli 12 tane komutanın 20 metrelik bir bot ile ZEYPORT  limanından imralı adasına gidip APO’yu öldürerek ülkede bir iç karışıklığın çıkması  için görevlendirildiklerini biliyoruz. Eğer bunları amacı darbe yamak olmuş olsaydı neden İmralı adasına gitsinler.

Zaten darbeleri başarılı olduğu takdirde her kurum ve kuruluş onlara bağlı olacaktı. Bu olay da açık bir şekilde gösteriyor ki bu sefer yapılacak olan şey darbe değil bir iç savaştı.

Başkan Aydın İlçede temeli atılan ve atılacak olan okullar, yüzme havuzları ,otoparklar, spor sahaları, buz pisti ve diğer yatırımlar hakkında slayt eşliğinde sunum yaptı.

İl Başkan yardımcısı Habibe Başer Çiftçioğlu 15 Temmuz’da Sadece Ak Parti alanlarda değildi                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Ak Parti İstanbul İl Başkan yardımcısı Habibe Başer Çiftçioğlu’da kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi  ”15 Temmuz gecesi milletimizin o bilinçli halini görünce halkımız ile onur duydum. Bu olay bizi birbirimize daha çok kenetledi. Esenler’de bir şehit evine gittik Baba şehit anne gazi. Bu süreçte basit hesapları bir kenara bırakarak ülkenin menfaati için çalışan devlet büyüklerimiz ile el ele vererek  ülkemizi hak ettiği yere götürmeliyiz” dedi.

Danışma meclisi üyeleri merak ettikleri konular ile alakalı İlçe başkanı Bahahtin Ünver ve belediye başkanı  Murat Aydın’a sorular sorarak cevaplarını bulmaya çalıştı.

Program ilçe başkanı Bahattin Ünver’in kapanış konuşması ile son buldu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim