Öğrencilerin çok yönlü gelişimine katkı sunacak birçok etkinliğin gerçekleştirildiği Zeytinburnu’nun güzide iki ortaokulu öğrencilerinin birbirleriyle tanışmasına ve kaynaşmasına ortam hazırlayan Timurtaşlar imza töreni ve söyleşisinde Faruk Timurtaşlı Samira Uzbek, Mustafa Dağ, Edanur Kocakaplan, Bünyamin Öztürk, Raziye Tahiroğlu, Kübra Koyuncu, Özlem Aktaş ve Muhammed Enes Polat,  önceki yıldan edindikleri kazanımları Ayhan Şahenk Ortaokulunda gerçekleştirilen Öykü Yazma Projesine katılan öğrenciler ile paylaştı. Öğrencilerin öykü okumaları ve soru cevapları ile süren programda Timurtaşlar’ın Editörü ve Öykü Yazma Projesi Koordinatörü Muhammet Cengiz katılımcılara yönelik şunları belirtti:

‘‘ Öykü, yaşanmış ya da yaşanması mümkün olan olayları ve durumları ilgi çekici bir şekilde romana göre daha dar bir kapsamda ele alan edebi yazılar olarak tanımlanmaktadır. Öykünün kendi içinde barındırdığı dinamizm ve çarpıcılık onun aynı zamanda, eğitimde yaratıcı yazma çalışmalarında sık kullanılan bir tür haline gelmesini sağlamıştır. Bu gerçekten hareketle öğrencilerimizin duygu, düşünce, istek ve olayların belli kurallara uygun olarak anlatabilme; düşünceyi, duyguyu, olayı, tasarlayabilme, görülüp yaşananları yazı ile anlatabilme becerilerini bulunan seviyeden ileri taşımak için Faruk Timurtaş Ortaokulunda geçen yıl birinci eğitim-öğretim döneminde kapsamlı bir proje gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin büyük bir coşku ile katıldığı bu projenin adı Öykü Yazma Projesidi. Faruk Timuraş Okulu  6,7 ve 8.sınıf öğrencilerinden toplam 87 öğrencinin renkli dünyalarıyla katılım sağladığı bu projenin birçok amacının şimdiye kadar gerçekleşmesi projenin bütün paydaşlarının başarılı geleceğe yönelik ümidini daha arttırmıştır.

Öykü Yazma Projesinin uygulama sürecini kısaca şöyle paylaşabiliriz: Projenin ilan tarihinden itibaren bir ay içerisinde öğrenciler öykülerini şahsıma teslim ettiler. Öyküler iki hafta içinde değerlendirildi ve daha sonrasında istekli öğrencilerimizin eserleri öykü yazma yarışmalarına büyük bir törenle katıldı. Böylelikle yazma etkinliklerine heyecan katmak için yapılan yarışmalara katılımla da okulumuzu ilçede yarışmaya katılan öğrenci sayısı bakımından birinci sıraya taşımış olduk. İkinci dönem ise öğrencilerimizin öykülerini öykü kitabımız için çok titiz bir değerlendirmeden tekrar geçirerek öykülerden on tanesini seçtik. Bu öyküleri öğrencilerin kendilerinden bir ürünün arkadaşlarıyla paylaşılmasını sağlayan elinizdeki Timurtaşlar öykü kitabında basmış olduk. Talep eden öğrencilerimize bu kitabımızı dağıttık ve  kitap okuması gerçekleştikten sonra mayıs ayının son haftası okulumuzun konferans salonunda öykü yazarlarıyla okurların buluştuğu bir imza töreni ve söyleşi düzenledik. 

2016-2017 eğitim-öğretim yılında ise bu projeyi Ayhan Şahenk Ortaokulunda uygulamaya karar verdik. Siz değerli katılımcıların ilgisiyle bu yıl okul olarak ikinci dönem birden çok öykü kitabı çıkarmayı hedefliyoruz. Projeye renk katmak ve projeye katılan 76 Ayhan Şahenk Ortaokulu öğrencisinin yazma becerisine şevk katmak için geçen yılki proje paydaşlarıyla bu söyleşiyi ve imza törenini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Önümüzdeki aylarda Ayhan Şahenk Ortaokulu öğrencileri de kendi kitaplarını imzalayacak ve diğer okullarda söyleşiye katılacak diye ümit ediyoruz.’’

Okul Müdürü Ali Erdem Arpaçay ise katılımcıları selamlama konuşmasında şunlara değindi:

‘‘Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkı sunmak; paydaşların yeteneklerini geliştirebileceği etkinlikleri çoğaltmak; düşünen, sorgulayan, üreten nesillerin yetişmesine ortam hazırlamak amacıyla öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin gerçekleştirdiği etkinliğimize katılanlar gibi ben de çok mutlu ve gelecekten ümitliyim. Öğrencilerimizin çok yönlü gelişimine katkı sunan önemli etkinlikten biri de Timurtaşlar öykü kitabı imza töreni ve söyleşisidir diyebilirim. Bu ve buna benzer etkinliklerin merkezi olmaya devam edeceğiz.’’

Timurtaşlar yazarlarına teşekkür belgesi ve Ayhan Şahenk Ortaokulu öğrencilerin yazdığı öykülerin yer aldığı kitapçığın takdiminden sonra imza töreni ve Timurtaşlar yazarlarıyla fotoğraf çekimleriyle program sona erdi.

 

 

Editör: TE Bilisim