TOKİ 30 Dönüme konut yapmasın hem Millet bahçesi hem Üniversite Mümkün

Sokakta soru sorulan ve daha sonra yorum yapan bazı vatandaşların yeşil alan ve parkta lazım görüşlerine karşın geleceğim Zeytinnburnu Platformu başkanı gazeteci yazar Hüseyin Çetiner şunları söyledi "Zeytinburnu'na yeşil alan ve part'da çok lazım. Buna karşı olmak zaten mümkün değil.

İstanbul Times Haber Merkezi  / Çağla Pekgüleç  

Askeri lojmanların yeri 120 dönüm. Bunun 90 dönümüne Belediye Millet bahçesi yapacak.

Bunun içine Merkez camisi,Müze ve diğer bir kaç sosyal donatı alanı yapacak.

Bizim talebimiz ve isteğimiz TOKİ'nin konut yapacağı 30 dönüme yine TOKİ aynı geliri getirici bir üniversite kampüsü yapsın.

Bu kampüsü de Üniversite kuracak vakfa ya satsın ya da kiralasın. Bazı kişiler üniversite yoğunluk demektir diyerek bunun sağlıklı bir yaklaşım olmadığını ifade ediyorlar.

TOKİ'nin 30 dönüme yapacağı konutlar da yoğunluk demektir. Önemli olan sağlıklı ve uygulanabilir bir yönetim yaklaşımı ile bu 120 dönümlük alanı ilçe hakının istifadesine sunmakdır.

Üniversite ve askeri birlikler kent dışına gitmeli mantığı için neler söylemek istersiniz ?

Evet askeri birlikler kesinlikle kent dışında olmalı bu doğru. Ancak bir çok gelirinden mahrum olan bazı il ve ilçelerinde gelir getirici faaliyetlere ihtiyacı var.

Daha önce Topkapı Şehirlerarası teminali,Kazlıçeşme Tabakhaneler ve bir çok sanayi tesisi Zeytinburnu'na değer katıyordu. Onların çoğu bugün artık yok işte oradan kayba uğranılan gelir kurulacak üniversite ile mümkün olabilir.

Şu an Zeytinburnu ilçe sınırlarında bulunan Biruni,Yeni Yüzyıl,Koç ve İstinye Üniversitelerinin tamamı Zeytinburnu ismini kullanmamak için adeta bir çabanın içindeler.

Oysa İsmi Zeytinburnu olacak olan ve ilçenin orta yerinde kurulacak olan üniversitenin ilçeye gerek marka değeri gerekse de maddi katkı değerine paha biçilemez.

Şu an mevcut olan Üniversite öğrencillerinin ilçeye çok değer kattıkları söylenemez. Bu üniversitelerin adreslerinde bile ya Cevizlibağ veya Topkapı dediklerini yazışmalarında görmek mümkündür.

Askeri lojmanların yerinde TOKİ'nin konut yapacağı 30 dönümlük yere Zeytinburnu Üniversitesi kurulması halinde herkesin kazançlı çıkacağı bir çalışma yapılmış olur.

Geleceğim Zeytinburnu Platformu olarak 2009'de ilçe olan Esenyurt'un üniversitesi var ise neden 1957'de ilçe olan ve yaşam ta Bizans döneminde var olan Zeytinburnu ilçesinin bir üniversitesi olmasın ?
31 Mart 2019' da yapılacak olan belediye seçişmlerinde siyasi parti adaylarının bunu projelerinde göstermeleri adına platform olarak her türlü desteği vereceğiz diyen Platform başkanı Gazeteci yazar Hüseyin
Çetiner herkesten projelerine destek beklediklerini söyledi.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim