AK PARTİ KARTAL'I,MALTEPE'Yİ,SARIYER'İ VE BEYLİKDÜZÜ'NÜ NEDEN KAYBETTİĞİNİ İRDELEMELİDİR

29 Mart 2009 seçimlerine kadar Kartal, Maltepe ve Sarıyer Ak Parti' li başkanlar tarafından yönetiliyordu.

Ak Parti Kartal ilçesinde partinin içinde olan ve teşkilatın tanıdığı bildiği bir aday göstermek yerine EVYAP firmasının CEO' olan Bekir Kılıç'ı aday gösterdi ve Kartal'ı kaybetti. O gün bu gündür 10 senedir Kartal'ı CHP'den alamıyor.

Aynı hatalı aday gösterme şekli Maltepe, Sarıyer ve Beylikdüzü'nde de oldu ve bu ilçelerde de seçimi kaybetti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner

BİR İLÇE İLE BÜTÜNLEŞMİŞ BİR BAŞKANI BAŞKA İLÇEDE ADAY GÖSTERMEK HATANIN EN BÜYÜĞÜ DEĞİL MİDİR ?

Örnek vermek gerekirse Zeytinburnu ilçesini başarılı bir şekilde 4 dönemdir yöneten Zeytinburnu Belediye başkanı Murat Aydın'ın Beykoz'da aday gösterilmesi Ak Parti Beykoz teşkilatına karşı yapılan bir haksızlık değil midir ?

Bu durum aynı zamanda Murat Aydın'a karşı da yapılan büyük bir haksızlık olmaz mı ? Ak Parti üst düzey karar verici yönetimi kendisini Beykoz teşkilatının yerine koysun öyle karar versin.

Murat Aydın tecrübeli bir başkan adayıdır. Büyükşehir oylarımızın artması adına Ak Parti'nin az oy aldığı Bakırköy'de aday yapalım önceki seçime göre partimizin oylarını % 2 veya 3 arttırırsa biz de bu başarıyı başka bir görev ile taltif ederiz denilirse bu hem adaletli olur hem de ahlaki olur.

3 dönem kuralına takılan bir adayı zaten Ak Parti'nin iyi oy aldığı başka bir ilçede aday göstermek Ak Partiye yarardan çok zarar getirir.

Murat Aydın 'ın Zeytinburnu seçmeni ile bir sorunu yok. çetrefilli yollara girip Beykoz'da aday yapıp ilçe teşkilatınızı ezmenize gerek yoktur.

Mademki Başkan başarılı o halde kendi ilçesinde bırakın 5. dönem de de seçime girsin halk oy verirse başkan seçilsin.

İSTANBUL'UN BAZI İLÇELERİ İÇİN ADI GEÇEN ADAYLARIN BİR KISMI SIKINTILI

Son günlerde basın yayın ve sosyal medyada adı geçen bazı adayların ilçelerde karşılığı olmadığı halde ahbap çavuş ilişkisi çerçevesinde aday yapılacakları yazılmakta.

Yanlış aday gösterenler bunun karşılığını sandıkta aldıkları zaman sakın seçmeni suçlamasınlar.

Ak Parti kurmaylarına canlı bir örnek vermek gerekirse, ,Kartal, Maltepe, Sarıyer ve Beylikdüzü'nde neden seçimleri kaybettiklerini gerekçeli bir şekilde analiz etsinler.

Bu analizden sonra halen halkta karşılığı olmayan adaylar ile seçime girmeye kararlı iseler buyursun girsinler.

Bu örnekleri verirken kesinlikle Murat Aydın veya aynı konumda olan başka bir adayı eleştirmek adına bir çıkış yapıyor değiliz.

Farz edelim ki Ak Parti Beykoz'da Murat Aydın 'ı aday gösterip seçimi kazandığını düşünsek bile yine yapılan tercihin doğru olduğunu göstermez.

KARADENİZLİ ADAY BOLLUĞU RAHATSIZLIK YARATIYOR

İstanbul demek Türkiye'nin 7 bölgesi demektir. Ancak 39 İlçede aday olarak gösterilecek başkanların 24 tanesinin Karadenizli olduğu bir çok gazetede yazıldı.

Demografik yapıya dikkat edilmeden aday çıkarılması da seçmenin tepki göstereceği bir olgu olarak karşımızda duruyor.

İstanbul İlçe Belediye başkanları içinde Trabzon,Giresun,Ordu,Samsun, Malatya, Mardin,Sivas,Rize, Kars, Erzurum,Elazığ,Trakya,Ege,Şanlıurfa, Adıyaman ve İstanbul'daki nufüsü 400 bin den fazla olan illerden bir tane başkan adayı gösterilmesi gerekir.

Ak Parti ilk yılarında bir çok kritere dikat ediyordu. Ancak eğer basında adı geçenler aday olarak ilan edilirse bir çok kritere dikkat edilmemiş olacağını vurgulmak isteriz.

Her şeyin başı adalettir. Siyasette adalet, ticarette adalet, sağlıkta adalet özetle yaşamda adalet diyerek haberimize noktayı koyalım.

Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim