Açılış Konuşması yapan Bahattin Ünver ilçe başkanlığım bitti ama görevim devam ediyor dedi

Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ,Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ak Parti Milletvekilleri Hayati Yazıcı, Volkan Bozkır, Halis Dalkılıç, Hüseyin Bürge İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ,İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal, başta olmak üzere çok sayıda parti üst yö netcisinin katıldığı Zeytinburnu ilçe kongresinde 10 sene ilçe başkanlığı yapan Bahattin Ünver şunları söyledi " Benim bugün ilçe başkanlığımın süresi bitmiştir. Ama görevim mezara kadar devam edecek. İl başkanımız Bayram Şenocak'ın deyimi ile günde yirmi saat esasına göre çalışmaya devam edeceğiz. 2019 'da 3 tane önmeli seçime gireceğiz.

Allah korusun bu seçimlerde istnemeyen bir sonuç alırsak AK PARTİ döneminde girdiğimiz 11 seçimde elde ettiğimiz kazanımlarımız heba olacak.

Bu kazanımlarımızın heba olmaması için yarın seçim varmış gibi hep beraber çalışacağız diyen Ünver bir çok konuya temas ederek sözlerini tamamladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın Zeytinburnu Güçlü olursa genel başkanımız güçlü olur dedi

6.Olağan Kongre'de kısa bir selamlama konuşması yapan Zeytinburnu belediye Başkanı Murat Aydın 'da birlik beraberlik duygusundan bahsetti. Başkan Aydın Ak Parti döneminde Türkiye de yaşanan olumlu gelişmler Zeytinburnu ilçesinde de yaşandı. İlçe başkanımız Bahattin Ünver'in de dediği gibi bu güne kadar yapılan seçimleri kazanmamızın anlam ifade edebilmesi için 2019'da yapılacak olan 3 seçimde de başarılı çıkmamız şarttır. Hangi Partiye oy vermiş olursa olsun bütün seçmenin elini sıkarak partimize oy isteyeceğiz. Ana Kademe,Kadın Kolları ,Gençlik Kolları ve Mahalle Başkanlarımız ile beraber canla başla çalışırsak 2019'da da halkımızın tercihi bizden yana olacak dedi.

İBB Başkanı Mevlüt Uysal Zeytinburnu Bakırköyü geçti iddiasında bulundu

İstanbul Büyükşehir belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal yaptığı konuşmada daha önce Küçükçekme kurucu İlçe başkanı olduğunu ifade ederek o zaman Zeytinburnu kurucu ilçe başkanı Ahmet Dokumacı Bakırköy ilçe başkanımız ile şakalaşırken mademki adı Bakırköy orası Zeytinburnu'na bağlansın diyordu.

Gerek İBB gerekse ilçe belediyemizin Zeytinburnu'na yaptığı yatırımlar ile buranın çehresi değişti. Biraz önce Bahattin başkanımız seçimde yapacağımız çalışmalar hakkında konuşu. Ben de minik bir katkı yapmak isterim.

Ak Parti İstanbul'da doğdu. Şu an 25 ilçe belediyesi bizim Partinin başkanları tarafından idare ediliyor. İnşallah hep beraber yapacağımız çalışmalar ile CHP'nin alinde olan 5 ilçede daha belediye başkanlığını kazanarak ilçe belediyelerimizin sayısını 30'a çıkaracağız. istanbul'da alacağımız % 55 lik bir oy ile heö yerelde hem Mecliste hem de başkanlık sisteminde ipi bizim partimiz göğüleyecek dedi.

Ak Parti İstanbul İl başkanı Bayram Şenocak Kürsüde Bahattin başkan'a takıldı

Ak Parti'nin çiçeği burnunda İstanbul il başkanı Bayram Şenocak'ta yaptığı konuşmada İBB başkanımız Mevlüt bey her ne kadar % 55 lik bir hedef gösterdiyse de ben bu hedefi % 60 olarak belirliyorum dedi. Şenocak Kürsü 'de bende daha önce ilçe başkanlığı yaptım. Bahattin başkan bizim abimiz konumunda idi.

Üç dönem kuralı olmasaydı ilçe başkanlığını bırakmaya niyeti yoktu. Ama ben tüzüğümüzü gösterdim diyerek şaka yaptı. Şenocak daha sonra İstanbul'da istedikleri sonucu almak için günde 20 saat çalışmayı teşkilat mesuplarından beklediğini söyledi.

TÜRKİYE’DE MİLLİ GÜVENLİK SORUNU OLMUŞ ANA MUHALEFET VAR’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Bugün Türkiye'de milli güvenlik sorunu olmuş bir ana muhalefet partisi var. Bugün Türkiye'de, birliğimize, Mehmetçiğimize kasteden terör örgütleriyle aynı safta ve aynı dili kullanan bir Cumhuriyet Halk Partisi var. AK Parti Zeytinburnu 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Albayrak, bu haftanın tarihi bir hafta olduğunu, Türkiye'nin, ilk nükleer üs santralinin temelini attığını söyledi. Albayrak, büyük ve güçlü Türkiye'den bahsedildiğinde nükleer alanda da olmak gerektiğini vurgulayarak, "Eğer Türkiye'de bir nükleer güç varsa, bu bir kişidir, Enerji Bakanı falan değil, Türkiye 50, 60,100 yıldır yapılamayanları, başarılamayanları hayata geçirdiyse bunu bir kişiye borçluyuz; Recep Tayyip Erdoğan. Eğer Cumhurbaşkanımızın cesareti, feraseti, dirayeti, çalışkanlığı olmasaydı bu 15 senede yapılanların hiçbiri, birilerinin hayalini bile kuramayacağı şeylerin hiçbirini, bu hükümet mümkünatı yok yapamaz." ifadelerini kullandı.

‘AK PARTİ'DE SİYASET, PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR’

"AK Parti'de siyaset yapmak hiçbir zaman başka bir siyasi parti gibi, bu siyasi partinin pozisyonunu geriye taşımak noktasında olmamıştır. 15 Temmuz'dan sonra AK Parti'de siyaset yapmak, ülkenin bekasıyla, ülkenin kurtuluşuyla, ülkenin büyük ve güçlü muasır medeniyet mücadelesiyle artık yek vücut olmuştur. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanının, Başkomutanının talimatıyla bu ülkenin bekası için gerekirse canını vermekten çekinmeyen bir siyasi parti teşkilatı var. Bugün daha önemli ve tarihi günlerden geçiyoruz. Bugün Türkiye'de milli güvenlik sorunu olmuş bir ana muhalefet partisi var. Bugün Türkiye'de, birliğimize, Mehmetçiğimize kasteden terör örgütleriyle aynı safta ve aynı dili kullanan bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bunun farkındayız değil mi? Burası çok önemli, onun için benim sizden ricam; hizmet siyaseti, büyük güçlü Türkiye siyaseti, Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesine çıkarma siyasetini anlatıyoruz, amenna. Lakin Zeytinburnu gibi başarılı bir belediyeciliğin olduğu bir ilçemizde, 2019'a giderken, bizim bugün yaşanan Kurtuluş Savaşı mücadelesinde, ihanet dili üzerinden ülkemizi bölmeye çalışan terör örgütleriyle aynı safta yer alan bu adamları halkımıza ifşa etmemiz lazım. Türkiye artık fiili değil resmi bir savaşta. Afrin'de görüyorsunuz öyle değil mi? Biz sadece üç beş tane terör örgütü, çapulcuyla mı savaşıyoruz? Arkasında kimler var görüyoruz değil mi? Savaştığımız bu örgütlerle aynı safta, aynı söylemde, ülkeyi bölmeye çalışan bu partilerin dilini görüyoruz öyle değil mi? Bunu anlatmamız lazım, bu ölüm, kalım mücadelesidir, bu, ülkenin beka mücadelesidir. Bunu her yerde söylüyorum; 'AK Parti Türkiye'nin şah damarıdır, ana omurgasıdır, 81 milyonu kucaklayan, 780 bin kilometrekareyi kucaklayan tek partidir. Türkiye'de herkesi kucaklayan, başörtülüsünden başı açığa, her inanç gurubundan herkesi kucaklayan tek partidir." değerlendirmesinde bulundu.

‘PKK'NIN, FETÖ'NÜN VE DEAŞ'IN ÜÇÜNÜN DE KABLOSU BİRBİRİNE BAĞLI’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya ise 2019 Mart'ta yerel seçimler, onun arkasından da genel seçimlerin olduğunu hatırlatarak, siyasetin hem vefasının hem de vizyonunun ihmal edilmemesinin gerektiğini ifade etti. Kaya, Zeytinburnu'da siyaset yapanların vefayı ihmal etmeyeceklerini umduğunu belirterek, "Kendilerinden evvel bu partide görev yapanlara, mahalle temsilcisinden belediye meclis üyesine, ilçe başkanından il yönetiminde bulunan bütün kardeşlerimize vefasızlık yapmayacaklar ve onları hayırla anacaklardır. İnanıyorum ki bu ülkenin, bu milletin değerlerine asla vefasızlık yapmayacaklardır. İnanıyorum ki mimarisinden tarihine asla vefasızlık yapmayacaklardır." dedi.

‘İSLAM DÜNYASI AK PARTİ’Yİ SON UMUT OLARAK GÖRÜYOR’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ise bütün mazlum coğrafyaların ve İslam dünyasının AK Parti'yi "umut" olarak gördüğünü kaydetti. Eker, Türkiye'nin 15 Temmuz'da FETÖ'yü alt ettiği gibi bundan sonra da önüne çıkacak engelleri aşacağını belirterek, "PKK ile mücadele edildi, on binlerce kardeşimiz şehit düştü. FETÖ terör örgütüne karşı etkin mücadele ve o darbe teşebbüsü önlenmeye başladığı andan itibaren PKK'ya karşı mücadele de etkinleşti. Bunun sebebi şudur, bu terör örgütlerinin, PKK'nın, FETÖ'nün ve DEAŞ'ın üçünün de kablosu birbirine bağlı, üçü de aynı prizden elektrik alıyor" ifadelerini kullandı.

‘ZEYTİNBURNU'NDA DOKUNULMADIK BİR KADIN, DOKUNULMADIK BİR GENÇ KALMAMALI’

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Dünya mazlumlarının umudu bir Türkiye var bugün. Dün yine Doğu Guta'da kimyasal silah kullanarak, 40'ın üzerinde kadın, çocuk, masum insanlar katledildi. Rabbimden hepsine rahmet diliyorum. AK Parti Zeytinburnu 6. Olağan İlçe Kongresi'nde konuşan Bakan Kaya, "Siyasi hayatımın en büyük desteğini hanım kardeşlerimden gördüm" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile siyaset yaptıklarını ve arkasında yol yürüdüklerini ifade etti. Bakan Kaya, 2019 seçimlerinin tarihi bir seçim olacağını belirterek, "Omuz omuza çok güçlü bir şekilde çalışmak zorundayız. Zeytinburnu'nda dokunulmadık bir kadın, dokunulmadık bir genç, dokunulmadık bir yürek bırakmamak zorundayız. Sadece kapıları çalmak değil, hem 15 yılda yaptığımız icraatları anlatmamız lazım hem çaldığımız kapıdaki, evdeki tüm gönüllere girmeyi başarmamız lazım. İşte biz bu inançla bütün yüreklere dokunmak üzere liderimizin arkasında Allah'ın izniyle kutlu yürüyüşe devam edeceğiz. Elhamdülillah güçlü bir şekilde ilerliyoruz. Niçin ilerlemek zorundayız biliyor musunuz? Dünya mazlumlarının umudu bir Türkiye var bugün. Dün yine Doğu Guta'da kimyasal silah kullanarak, 40'ın üzerinde kadın, çocuk, masum insanlar katledildi. Rabbimden hepsine rahmet diliyorum. Üç gün önce Hatay'daydım, yine Doğu Guta'da Cumhurbaşkanımızın talimatıyla getirilen, orada şarapnellerle, bombalarla ağır yaralanan evlatlarımızla, aileleriyle buluştuk, annelerini kaybetmiş masum yavrular. O tek gözünü kaybetmiş Kerim bebek var ya basından hep birlikte izledik. Kerim bebeğin ablasına, 'ne olmak istiyorsun' diye sordum. Yüzü gülmeyen, acının bütün izlerini yüzünden ve hareketlerinde taşıyan masum bir evladımız. Ne dedi biliyor musunuz? 'Ben doktor olacağım, doktor olup kimyasal silahlardan etkilenen bebekleri kurtaracağım.' İşte bu mazlumlara bu Suriye sınavında sadece ve sadece Türkiye sahip çıkmıştır. İnsanlığın kaybolan onurunu Türkiye kurtarmıştır. Biz tüm mazlumların umudu olarak, 2019'da çok başarılı olmak zorundayız."

"AK PARTİ İKTİDARINDA İKİ DARBE GİRİŞİMİ ÖNLENDİ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ise 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişimini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ve milletin mücadelesiyle önlediklerini belirtti. Yazıcı, AK Parti iktidarında iki darbe girişiminin önlendiğini ifade ederek, "2007'de ve 15 Temmuz'da iki darbeyi de aziz milletimizle önledik. Türkiye büyük, önemli bir ülke. Öyleyse önemli ülkeleri ileriye taşıyan liderleri de önemlidir. AK Parti teşkilatlarını şekillendirirken, ekip elemanlarının hukukunu koruduğunun altını çizmek istiyorum. Hiçbir arkadaşımızın bu süreçte dışlandığı, ötekileştirildiği kanısına asla kapılmaması gerekir." diye konuştu.

’MİLLET SÖZE DEĞİL İCRAATA BAKIYOR’’

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş da konuşmasında, AK Parti'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliğin "samimiyet" olduğunu söyledi. Muş, milletin söylenen sözlere değil icraatlara baktığını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü: "AK Parti'nin samimiyetini fiiliyatta yaptıkları gösterir. Millet AK Parti'yi iktidara getirdiği günden itibaren de görevi aralıksız AK Parti'ye verdi. Geçen hafta TBMM'de önemli bir süreç yaşandı, bir milletvekilini parlamentoya gönderdiğiniz zaman o milletvekilinin en önemli görevi, yasama ve denetim faaliyetlerinde bulunmaktır. CHP ve onun tek yumurta ikizi terörün desteklediği parti, parlamentoda milletin kendilerine vermediği yetkiyi, zorbalıkla kullanmaya çalıştılar. Milletten aldığı emanete her daim sahip çıkan AK Parti, buna fırsat vermeyince, milletin hakkını koruyunca bu sefer parlamentoyu terk ettiler."

Daha sonra tek liste ile girilen seçimde 431 delegenin 356'sı oy kullandı. Kullanılan oyların 338'i geçerli ,18'i de geçersiz sayıldı.

İşte Ak Parti Zeytinburnu İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri  

1-Selami Delibalta 
2-Abdurraman Bayramoğlu
3-Ahmet Ilgaz
4-Arzu Sidal 
5-Beytulah Bıyık
6-Bilal Akgül
7-Büşra Sesli 
8-Celal Şentürk 
9-Fatih Aydoğan 
10-Fikret Oğus
11-Mehmet Zeki Menteşe
12-Melak Özen 
13-Merve Akbay 
14-Merve Aydın
15-Mustafa Yalçınkaya     
16-Nihat Sezer 
17-Oğuzhan Kuyumcu
18-Ömer Ertekin
19-Selahhatin Sert
20-Şenay Demirel,
21-Türkan Kılıçoğlu
22-Engin Müjdeci
23-Yusuf Uçar 
24-Yücel Elibol
25-Nazif Tunç

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajanası (İTHA)

Editör: TE Bilisim