Gecenin açılış konuşması ev sahibi Hurşit Bekaroğlu’ndan

Kalabalık bir dost topluluğunu  bir araya toplayan Hurşit Bekaroğlu konuşmasında şunları söyledi  “Değerli  dostlarım, arkadaşlarım ve komşularım, sürekli halkın içindeyim. Bildiğiniz gibi 16 Nisan 2017 de anayasanın değişecek 18 maddesi için Zaman zaman bazı  seçmenin evet diyeceğiz ama ne için diyeceğimizi bilemiyoruz. Keşke işin uzmanı birisi bunu anlayacağımız dilden bize anlatsa dediklerini sık sık duyar oldum.  Bu konuda seyirci kalmak yerine Sayın Belediye başkanımız Murat Aydın’a bu konuda üzerime düşen ne ise yapmaya hazır olduğumu ifade ettim. Başkanım da bu konuda bilgisi olmayan seçmenleri bir araya getir anlatalım dedi. Anayasa Profesörü sayın Burhan  Kuzu’da işin  erbabı olarak dostlarıma bu konuda bilgi sundu. Murat başkanım da kendi belediye seçimlerinde örnekler vererek halka 18 madde ile alakalı uygulamalı  bir şekilde halkı bilgi sahibi yaptı. Davetimi kırmayıp gelen dostlarıma, özellikle yıllar önce sorumlu ilçe balkan yardımcısı olduğu Çırpıcı Mahallesine başkan olmam için katkı veren gazetenizin kurucusu ve imtiyaz sahibi sayın Hüseyin Çetiner başta olmak üzere beni yalnız bırakmayan herkese  teşekkür ederim” dedi.

Kazlıçeşme Kültür Merkezinde 2 salon ve Fuayeler doldu taştı

Zeytinburnu Belediyesi Kazlıçeşme Kültür merkezi idare amiri Hurşit Bekaroğlu Ak Parti’de üst düzey görevleri olan ancak evet çıkması adına ciddi çalışmalar yapmayan bazı kişilerin aksine ben ne yapabilirim sorusunu kendine sordu ve yeni anayasa düzenlemesi ile alakalı yeterli bilgisi olmayan yüzlerce seçmeni bir araya toplayarak Prof.Dr Burhan Kuzu ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’ın bilgi sunması adına günlerce yaptığı disiplinli ve planlı çalışması ile kültür merkezinde insan izdihamı oluşturdu.

Prof.Kuzu kalabalığı görünce şaşkınlığını gizleyemedi ve şunları söyledi 15 yıldır Ak Parti’nin içindeyim daha önce bir çok siyasetçiye  Anayasa konusunda danışmanlık yaptım. İlk kez eski bir mahalle başkanımız tarafından bu kadar kalabalık ve muhteşem  bir etkinliğin yapılmasın şahit oldum. Hurşit yanıma gel diyerek sarıldı.

Murat Aydın  anlaşılır örneklerle halka yapılmak istenen değişiklik ile alakalı  güzel bir sunum yaparak  Erdoğan’ın mevcut anayasa ile yapamayacağı hiçbir şey yok. Darbeciler  hep kendileri iş başında olacakmış gibi bir anayasa yapmışlar ve cumhurbaşkanını sınırsız yetkiler ile donatmışlar ve buna karşın sadece vatana ihanet suçu ile meclisin üçte iki çoğunluğu ile suçlanabileceği ifadesi var. Özetle Erdoğan kendisi için değil gelecek nesiller için sağlam bir yapı oluşturmak adına çalışıyor dedi. Bundan sonra  halk patron seçilmişler memur olacak dedi.

Hurşit Bekaroğlu program sonunda Prof.Dr.Burhan Kuzu’ya ,Murat Aydın’a ve başkan yardımcısı Gökhan Kasap’a çiçek takdimi yaptı.

Editör: TE Bilisim