Adem Uluocak nostalji kokan bir konuşma yaptı

Adem Uluocak kürsüye Ordu yöresine ait türkülerin eşliğinde geldi. Bir süre söylenen türküyü mırıldandıktan sonra konuşmasına başladı.

İstanbul Times Haber Merkezi / Hüseyin Çetiner 

İşte Adem Uluocak’ın Konuşması

Sayın Milletvekillerim, Sayın belediye başkan adayım, sayın ilçe başkanım sevgili meclis üyesi arkadaşlarım beni siyasete kazandıran ve 10 yıl Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanlığı yapmış olan sevgili başkanım Bahattin Ünve , sevgili muhtarlarım ve muhtar adayları Ak Partideki ve ilk dönem kurucu meclis üyeliği yapan Hasan Uluocak abim.. aslında Hasan Uluocak amcam oluyor ama benimle aynı yaşındaki oğlu ile beni hiç ayırmadan elimizden tuttuğu için annem dahil hepimiz abi diyoruz ona

Zeytinburnu Ordulular dernek başkanı Recai Memiş,Ünyeliler dernek başkanım Ali Sanioğlu, Ak kadroların efsane teşkilat başkanı Hasan Memiş basınımızın güzide temsilcileri velhasıl tüm misafirlerimiz hepiniz hoş geldiniz.

Kendisini katılımcılara tanıtan Adem Uluocak şunları söyledi

27 Aralık 1973’ de o günlerde tamamı gecekondu olan ve 80 bin nüfusa sahip Zeytinburnu'nda doğdum .

İlk, Orta ve Lise tahsilini Zeytinburnu'nda tamamladım. 1996 yılında 23 yaşında Yıldız Teknik Üniversitesinden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldum .

1996 yılından beri kendi büromda serbest inşaat mühendisliği yapmaktayım.

3 dönem Zeytinburnu Ordulular dernek başkanlığı yaptım.

Zeytinburnu Ordu Mesudiyeliler Dernek Başkanlığı, Türkiye’nin ilk köykent uygulamasının yapıldığı Ordu Mesudiye Çavdar Köyü Dernek Başkanlığını halen yapmaktayım .

Aktif siyasete AK Partide başladım Ak Parti Zeytinburnu ilçe yönetiminde sosyal işler birim başkanlığında bulundum Evli 3 çocuk babasıyım.

16000 parseli 58 caddesi 961 sokağın Merkezefendi’nin G/65 inde,Seyitnizam ‘ın G/15’ inde,Beştelsiz’in 103/ D sinde,Telsiz’in 85/4 ünde,Veliefendi’nin 75/2 sinde Çırpıcı 3 taş ocağında,Yeşiltepe 54/1 inde,Yenidoğan’ın 50 sokağında Gökalp’in 39/3 ünde, Nuripaşa’ nın 65 sokağında,Sümer’ 4 sokağında taşlardan kaleler yaparak sokaklarında, arnavudun bağında bugün okullar bölgesi o zamanlar o gün tarla dediğimiz yerde top oynamış demoğrafik yapıya göre Ordulu Zeytinburnu çocuğu olarak buradayım.

Dede mesleği köy evleriyle başlayan sektörde...10 lu yaşlarda inşatlarda çivi toplayıp düzelterek başlayan sektör tanışıklığım kendimi inşaat mühendisi olarak proje ve taahhüt sektöründe ....bürokraside ise...LİSEDEN MEZUN OLUP 17 yaşında girdiğim hemen yanımızdaki binanın koridorlarında ilk dönem belediye başkanımız Muzaffer Çavuşoğlu’nun son yıllarında belediyenin kurumsal kimliği ile başlayan tanışıklığım bu dönem beraber yol arkadaşlığı yaptığım Zeytinburnu’nda 4 dönemdir iz bırakan Murat Aydın başkanımla birlikte meclisimizin ve imar komisyonunun üyeliğine gelmiş bulunmaktayım.

Karadeniz’de artan nüfus bölgede arazi paylaşımında artık insanlarımızı büyükşehirlere iş sahalarına yöneltmeye itmiş yıllar önce göç etmeğe başlayan ülkemizin dört bir yanından gelen ilçemizin güzel insanları bizler oksijen yurdu diye adlandırdığımız Ordu, Giresun yeni havalimanımız tarihi proje Karadeniz Akdeniz yolunun omurgası olan Ordu’nun ALTINORDU, AKKUŞ ,AYBASTI ÇAMAŞ, ÇATALPINAR, ÇAYBAŞI, FATSA, GÖLKÖY, GÜLYALI ,GÜRGENTEPE ,İKİZCE KABADÜZ, KABATAŞ, KORGAN, KUMRU, MESUDİYE, PERŞEMBE, ULUBEY VE ÜNYE’ liler burada sizleri temsilen bulunmaktayım.

Sözlerime genel başkanımız ve cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın şu sözleriyle devam etmek istiyorum.

Ak Parti'nin 16 yıl iktidarda kalmasının sırrı sürekli kendisini yenilemesidir.

20'li yaşların başında gençlerimiz MKYK'da bulunuyor. MKYK'da yaş ortalaması 47, milletvekillerimizin 52. Sürekli kendimizi yenileyerek milletin gönlündeki yerimizi güçlendireceğiz. Bize tevazu yakışır. Bu tevazudan asla taviz vermemeliyiz. Biz kendimizi alçalttıkça gönüllerde yükseliriz. Biz kendimizi yükseklerde görmeye gayret edersek alçalırız. Dağlar bizden yüksektir. Yönetim sistemi değişikliğinin ardından milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmemiz gerekmektedir demiştir.

Bir konuşmasında Önceliklerinin, 'ehliyet ve liyakat' olduğunu söyleyen cumhur başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, siyasette tekkeye derviş aramayacaksın, bu işi yapacak ehil insan arayacaksın.' demiştir

Sözüne binaen belediye başkan adayımız Av.Ömer Arısoy’un hem sadakat hem ehliyet hem de liyakat konusunda bürokrasinin en tepe noktasında görev almış ve şuan belediye başkan adayımızdır. Bende bu listede kendisine yol arkadaşlığı yapmak için yola çıkmış bulunmaktayım.

Nietzsche ve Dostoyevski, insanların anlam veremedikleri merhametsizliği karşısında çaresiz kalıp, insanlardan uzak durmayı tercih etmişler.

- bu çaresizlik şöyle tanımlanmış

Dünya Hassas Kalpler İçin Bir Cehennemdir..!!

evet bu anıyı okuduğumda yıllar evel dünya Hassas Kalpler İçin Bir Cehennemdir..!! sözünün kişiliğimdeki karşıtlığını yerine getirmek doğup büyüdüğüm ben büyürken gelişen ilçemin 1999 öncesinde Zeytinburnu’nda belediye uygulamalarının tekrarlanmaması gelişimine katkı sunmak için sizlerden dua ve destek beklemekteyiz.

Sizlerin benim hakkındaki duygu ve düşüncelerinizi gözlerinizin parıltısından yüreğinizin atışından hep hissettim ve halen görüyorum hizmet sadece kamu eliyle olsaydı kaymakamlık valilik ve memurlar bu işleri zaten yapıyorlar.

Belediyeler meclis ve siyaset halka ve hakka hizmet yeridir.Ggünün şartlarına göre değişerek gelen kanunlarda riski siyasetçinin alması gerektiğini düşünerek İstiklal Marşının kabulünün 98. yıl dönümü Çanakkale Zaferimizin 104. yıl dönümü vesilesiyle de ÇANAKKALE GEÇİLMEZ" diyerek bu bayrak düşmeyecek diyoruz çıktığımız bu yolda dua ve destek bekliyorum.

Büyükşehir belediye başkan adayımız sayın Binali Yıldırım’ın kendi üslubuyla söylediği büyük şehir adayımızı da unutmayın heee diyerek sözlerime son verirken tekrardan gecemize katılıp bizleri onurlandırdığınız için hepinize teşekkür ederim” dedi

Ak Parti Zeytinburnu ilçe başkanı A. Selami Delibalta kısa bir selamla konuşması yaparak değerli bakanımız ve milletvekillerimiz var onlara zaman kalması açısından ben kısa konuştum diyerek sahneden indi.

Akabinde Cumhur ittifakı adayı Zeytinburnu Belediye başkan adayı Av.Ömer Arısoy başkan seçilmesi halinde yapacağı çalışmalar hakkında Ordulu seçmelere sunum yaptı.

Arkasında Ordulu olan Ak Parti İstanbul Milletvekili İsmet Uçma bir selamlama konuşma yaparak Ordululardan Ak Partiye destek istedi.

Diğer bir Ak Parti İstanbul Milletvekili olan aynı zamanda Zeytinburnu’nun koordinatör vekili de olan İffet Polat’ da bir konuşma yaptı.

Gecenin final konuşması Sanayi ve Teknoloji bakanı Mustafa Varank katıldı

Adem Uluocak’ın aday tanıtım proğramının son konuşmacısı Mustafa Varank oldu. Varank 31 Mart seçimlerinin sıradan bir belediye seçimi olmadığını iddia ederek bu bir Beka meselesi seçimidir. Bundan dolayı çok ama çok çalışmak gerekir.

Cumhurbaşkanımız Ordu da küçük bir ilçenin sanayisi sitesi için beni aradı. Ödeneğini bakanlık olarak hemen hal edip işleri hızlandırdık. Cumhurbaşkanımız ülkemiz için ciddi şans. Adem Uluocak kardeşime başarılar dilerim şeklinde konuştu.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim