Merkezefendi Stadında yapılan törene Kaymakam Ali Taşkın Balaban,Askerlik Şube başkanı Albay Halil Akar ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yeşilyurt katıldı
 
Törenin organizesi verilen İstanbul Ticaret Odası Meslek Anadolu Lisesi Müdürü Aylin İstek yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Sayın Kaymakam’ım, Sayın Belediye Başkanım, Sayın Garnizon Komutanım, Sayın İlçe Milli Eğitim Müdürüm, Sayın Meslektaşlarım, Sevgili Öğrenciler, Değerli Misafirler..

Dünyanın dört bir tarafında sevincimize, heyecanımıza ortak olan dostlarımızın kardeşlerimizin de bayramını kutluyorum.

Bugün bir taraftan Cumhuriyetimizin 94.yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor diğer taraftan da 15 Temmuzda terörle mücadelede verdiğimiz şehitlerin burukluğunu yüreğimizde hissediyoruz. 15 Temmuzda kurşunların hedefi olan kardeşlerimiz başta olmak üzere bugüne kadar milletimizin varlık yokluk mücadelesinde gözlerini kırpmadan canlarını feda eden tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

Anadolunun kapılarını açtığımız 1071 Malazgirt Zaferinden beri bu coğrafyada tutunmak varlığımızı devam ettirmek için büyük bedeller ödüyoruz. Hiç bir kazanımımız kolay olmadı. Hiç bir zafer bize altın tepside sunulmadı.

94 yıl önce kurduğumuz yeni devletimiz tarihten silinmeye çalışılan bir milletin şahlanışının varlığını tüm dünyaya haykırışının sembolüdür. Ne mutlu bizlere ki Rabbim bizleri Türk milletinin ferdi bu vatanın bir evladı olarak yarattı .

Sevgili Arkadaşlarım Milletimizin geleceğinin sizlerin elinde olduğu şuurunda olarak aynı duygularla birlik ve beraberlik içerisinde uyanık olarak üzerimizde oynanan karanlık oyunları bozmak aynen 15 Temmuz darbe ve işgal teşebbüsünde olduğu gibi canımızla iman dolu kalbimizle bu planları yapanların tuzaklarını geri püskürtmek ve bu tuzakları başlarına geçirmek azmi ve kararlılığında olmalıyız.
Büyük milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutlar tüm kahramanlarımıza aziz şehitlerimizi rahmet duygularıyla anar, Saygılarımı sunarım. Bayramınız kutlu olsun.

İlçe genelinde yapılan resim,komposizyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verildi.

Folklor oyunları,Şiir okumaları akabinde Bando eşliğinde okulların bayraklı geçiş töreni yapıldı.
 
29 Ekim programı fotoğraf çekimi ile son buldu.
 
Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim