Meclis divan başkanı ve katipleri  bayan meclis üyeleri oldu

Meclis 1.Başkan vekili Cemal Merdan ve bütün Meclis üyeleri 45 dakika bekleyerek bayan 2.başkan vekili Av.Havanur Yurtsever’in meclisi yönetmesini istediler.

İstanbul Times Haber Merkezi / Özel Haber 

Yurtsever katılması gereken bir dava için Çağlayan Adalet sarayında olması gerektiği için gecikmelide olsa meclis toplantısın başkanlık etti. İl olarak 8 Mart Dünya kadınlar günü için meclis toplantısına başkanlık etmesi adına 45 dakika kendisini bekleyen meclis üyelerinden özür diledi. Akabinde de düşünülen jestin kendisini çok mutlu ettiğini ifade etti. CHP grubunun bütün bayanlara çok güzel bir çiçek buketi takdim etmelerine de memnun olduğunu ifade ederek herkese teşekkür etti.

Ak Parti Meclis Üyesi iş adamı Fevzi Altuğ 18 Mart Çanakkale Zaferi  ile alakalı güzel bir konuşma yaptı

Meclis üyesi Altuğ  yaptığı konuşmada dünya tarihi değiştiren Çanakkale zaferi ile alakalı anlamlı ve etkili bir konuşma yaptı.  Fevzi Altuğ konuşmasını Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale şehitrleri için yazdığı şiir ile süsleyerek yatığı konuşması meclis üyeleri tarafından alkış ile karşılandı.

Daha sonra CHP Zeytinburnu ve İBB meclis üyesi Özgür Aydın Kazlıçeşme Mahallesi Vehbibey camisi etrafındaki imarlar ile alakalı gelen maddenin ertelenmesini talep etti. Özgür Aydın’ın aykırı teklifi oylandı. Ak Parti’nin çoğunluk oyları ile red edildi.

Esin Hacıalioğlu, M.Zafer Alsaç, Semih Demir söz aldı. Ak Parti’nin Çiçeği burnunda meclis üyesi Fatma Özden ‘de Ak Parti grubu adına kadınlara yönelik geniş açılımlı bir konuşma yaptı. Özellikle Ak Parti  döneminde kendisi gibi başörtülü kadınların seçilme haklarını da 2014 den bu yana kullanabilmekten  dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Kaynak. İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim